כשהמסעדות מרעילות אותנו
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

כשהמסעדות מרעילות אותנו 

מאת    [ 02/01/2016 ]
מילים במאמר: 414   [ נצפה 1424 פעמים ]

 
 

"כמעט לכל אחד יצא לשבת פעם במסעדה ולתהות מה באמת קורה מאחורי הקלעים או במטבח שלה, לפני שהמנה שהזמין מגיעה אליו לשולחן. בין אם מדובר במסעדת מזון מהיר או מסעדות יוקרתית יותר, תמיד מקונן בנו החשש שאולי המטבח לא נקי, אולי מישהו ירק לנו במנה, נגע באוכל שלנו בידיים חשופות, או עבד בצורה מאוד לא נקייה. לרוב, אין לנו ברירה אלא לבטוח במקום בו בחרנו לאכול, ולהתנתק מהמחשבות הענייניות אך הפרנואידיות הללו". זה משפט שצוטט מאתר הפטריה, בו פורסמה כתבה על סדרת התמונות נוראית שהעלתה לרשת גולשת באתר Reddit תחת הכותרת "לעבוד בקפה מיאמי זה פשוט דוחה", אני לא בטוח אם נוכל לחזור להיות הלקוחות התמימים שהיינו עד היום. התמונות מציגות תנאים סניטרים נוראיים של ג'וקים בחמאה, כוסות קפה מלאות בכתמים שאף אחד לא ניקה, שרותים מזוהמים ועוד.

כאן אמנם מדובר בבית קפה בחו"ל מה שעל ידי רבים מאיתנו יתפס כ"רחוק מהעין רחוק מהלב" , וובעיקר יגרום לצחקוק קל ובדיחות מהתקופה בה היינו מלצרים. אבל המציאות במדינה שלנו הרבה יותר בעייתית ממה שנדמה. בעיקר מהסיבה שאיננו שומעים על דברים כאלה כאן, אין לכתבות האלה פרסום ממספר סיבות שהמטרידה מכולן היא אי יכולת האכיפה.

הכתבה שפורסמה בשבוע שעבר בערוץ 2 על מסעדת "המוציא" בירושליים בבעלות אבי לוי, הינה תקדים , הציגה תמונה קשה בעיות תברואתיות קשות של אחסון בשר בתנאים לא מתאימים  של הפשרה והקפאה מחדש וניהול לא נכון של מלאים.

למי שלא מודע לכל הנהלים, חל איסור מפורש להקפיא בשר שהופשר, מאחר ובשר שהופשר מהווה קרקע לגידול חיידקים, שאינם מושמדים בהקפאה ובהינתן מסה גדולה של חיידקים על בשר, גם העיבוד הטרמי (בישול) לא מספק.

אם תכנסו לאתר של משרד הבריאות תזהו שמספר המסעדות שמגיעות למצב של סגירה בשל תברואה לקויה הוא נמוך מאוד,  זאת מאחר ולמשרד הבריאות אין זרוע מפקחת טובה מספיק. מה שאומר שאנחנו הצרכנים צריכים להישען על חסדיי האל, מאחר ואם אנשים שמערכת החיסון שלהם מעט ירודה כגון אנשים חולים,  זקנים, ילדים ונשים בהריון, יכולים לסיים עם כאבי בטן ולעיתים גם במוות.

הסיכון שאנחנו לוקחים כאן אינו מוצדק , בניו יורק כבר מזמן הפנימו שיטה מדהימה, בה משרד הבריאות נותן ציון תברואתי למסעדה. A,B או C בהתאם לרמת התברואה , ואחרי 3 פעמים שמסעדה מקבלת ציון C היא נסגרת. בנוסף, המסעדות מחוייבות לתלות את השלט במקום שהלקוחות יכולים לראות אותו ולבחור אם הם נותנים צ'אנס למסעדה או לא. אגב, זה לא אומר שאנשים לא יאכלו במסעדות ברמה B או C, זה אומר שעל המסעדה הזאת קיימת בקרה, דבר החשוב לא פחות.

מצ"ב לינק לכתבה על ציון תנאי תברואה בניו יורק

http://untappedcities.com/2013/09/03/cities-101-how-do-nyc-restaurant-sanitation-grades-work/

מן הראוי שמשרד הבריאות יפקח על כל המסעדות וישקף את הנ"ל לציבור בשטח. 

 

 

 

אולה פסטרנק


יועצת תברואה לקייטרינגים ולמפעלי המזון


ניתן ליצור קשר במייל olga.pas22@gmail.com

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב