יקב כרמי יוסף ויינות ברבדו : ביקורת יין
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

יקב כרמי יוסף ויינות ברבדו : ביקורת יין 

מאת    [ 23/09/2010 ]
מילים במאמר: 378   [ נצפה 2148 פעמים ]

 
 

יינות השרדונה, הקברנה סובניון, המרלו והשיראז הם ארבעת היינות שמייצר היקב. זקני שבט ברבדו באים מעולם האקדמיה ולכן הכל רציני מאוד מחושב מאוד ויש הקפדה ודקויות בכל האמור ביינות. היקב מונע תחת שרביטה של הדר, המקיימת ביקב אירועי מסגרת מעת לעת ואירועים אלה מביאים ליקב הרצאות מרתקות ומפגשי טעימות עם קבוצות איכות מכל מיני מגזרים. האדם והטבע נפגשים, כבר אמרתי.

שרדונה 2009
צבע זהוב קש, ריחות מינורים של פרי טרופי לצד אשכוליות בשלות, מעט ריח וניל וקרמל. סימן לנוכחות של חבית עץ אמריקאית.
היין בחלקו התיישן רק שלושה חודשים בחבית ובחלקו רק במיכלי נירוסטה שנתנו לו טעם נוקשה בפה וטאנינים רכים בוסריים.
העפיצות ממלאה את חלל הפה ומאפשרת לטעמים הטרופים להתבטא ולהפתח עם כל לגימה ולגימה. היין חמאתי מאוד. יש בשרדונה של ברבדו את היכולת למצוא איזון בין כאלה שחובבים בזן הנפלא הזה את יכולתו להיות טרופי ובשל ובין כאלה שחובבים את היובש והעץ.

מרלו 2008:
צבע אדום עשיר וצלול, ריחות וניל ופירות יער בשלים לצד ריחות של עשבי תיבול טריים ורעננים.
פה החבית בעלת נוכחות משמעותית יותר ומעניקה אופי ברור מאוד ליין הזה. טעמי פרי שמתפתחים לכיוון פירות יבשים עם עיקצוץ מעניין ומרגש של פקעת אניס.
הגוף מלא ועגול, זליגת הדמעות בכוס ארוכה מאוד והיין מתערבל בכבדות בכוס. יש תחושה שהיין לעיס. האפטר טייסט של היין מצוין.

קברנה סובניון 2008:
לקברנה התווספו 10% מרלו, היין שהה 12 חודשים בחבית.
צבעו אטום וסגול, היין מפיץ ריחות עשירים של פלפל שחור ופלפל ירוק. מעט תחושה של שזיפים בשלים המעניקים טעם פורטי מינורי.
טעם הווניל מורגש מידי לטעמי והוא לא מתמזג טוב עם הארומות העוקצניות של הפלפל (הייתי מוותר על החבית האמריקאית במקרה של הקברנה הזה).
היין בעל חמיצות קלה לצד מתיקות קלילה וגם כאן אני קצת מבולבל כי אין ממש חיבור בין השניים,
רק לאחר דקות ארוכות של עירבול בכוס יש פריצה של טעמים, היין זקוק לדקנטר ללא ספק.

שירז 2008:
צבע אדום בוהק, צלול ונקי. ריחות שירז אופיניים של פירות רעננים.
בטעימה היין בשל מאוד וטעמי דובדבנים בשלים ושזיפים המתמזגים עם טעמי מנטה ופילפל. גם כאן הווניל שמורגש מגיע מחביות העץ האמריקאיות ואני נאלץ לשאול את עצמי שוב את השאלה למה?
השירז אצל ברבדו עדיין עם משבר הזהות של עולם חדש ועולם ישן ומישהו צריך לקבל החלטה איך לאפיין אותו.
לא ניתן לרצות את כולם.

המאמר פורסם באתר היין : www.adomolavan.co.il

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב