דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יקב כרמי יוסף ויינות ברבדו : ביקורת יין 

מאת    [ 23/09/2010 ]

מילים במאמר: 378   [ נצפה 2925 פעמים ]

יינות השרדונה, הקברנה סובניון, המרלו והשיראז הם ארבעת היינות שמייצר היקב. זקני שבט ברבדו באים מעולם האקדמיה ולכן הכל רציני מאוד מחושב מאוד ויש הקפדה ודקויות בכל האמור ביינות. היקב מונע תחת שרביטה של הדר, המקיימת ביקב אירועי מסגרת מעת לעת ואירועים אלה מביאים ליקב הרצאות מרתקות ומפגשי טעימות עם קבוצות איכות מכל מיני מגזרים. האדם והטבע נפגשים, כבר אמרתי.

שרדונה 2009
צבע זהוב קש, ריחות מינורים של פרי טרופי לצד אשכוליות בשלות, מעט ריח וניל וקרמל. סימן לנוכחות של חבית עץ אמריקאית.
היין בחלקו התיישן רק שלושה חודשים בחבית ובחלקו רק במיכלי נירוסטה שנתנו לו טעם נוקשה בפה וטאנינים רכים בוסריים.
העפיצות ממלאה את חלל הפה ומאפשרת לטעמים הטרופים להתבטא ולהפתח עם כל לגימה ולגימה. היין חמאתי מאוד. יש בשרדונה של ברבדו את היכולת למצוא איזון בין כאלה שחובבים בזן הנפלא הזה את יכולתו להיות טרופי ובשל ובין כאלה שחובבים את היובש והעץ.

מרלו 2008:
צבע אדום עשיר וצלול, ריחות וניל ופירות יער בשלים לצד ריחות של עשבי תיבול טריים ורעננים.
פה החבית בעלת נוכחות משמעותית יותר ומעניקה אופי ברור מאוד ליין הזה. טעמי פרי שמתפתחים לכיוון פירות יבשים עם עיקצוץ מעניין ומרגש של פקעת אניס.
הגוף מלא ועגול, זליגת הדמעות בכוס ארוכה מאוד והיין מתערבל בכבדות בכוס. יש תחושה שהיין לעיס. האפטר טייסט של היין מצוין.

קברנה סובניון 2008:
לקברנה התווספו 10% מרלו, היין שהה 12 חודשים בחבית.
צבעו אטום וסגול, היין מפיץ ריחות עשירים של פלפל שחור ופלפל ירוק. מעט תחושה של שזיפים בשלים המעניקים טעם פורטי מינורי.
טעם הווניל מורגש מידי לטעמי והוא לא מתמזג טוב עם הארומות העוקצניות של הפלפל (הייתי מוותר על החבית האמריקאית במקרה של הקברנה הזה).
היין בעל חמיצות קלה לצד מתיקות קלילה וגם כאן אני קצת מבולבל כי אין ממש חיבור בין השניים,
רק לאחר דקות ארוכות של עירבול בכוס יש פריצה של טעמים, היין זקוק לדקנטר ללא ספק.

שירז 2008:
צבע אדום בוהק, צלול ונקי. ריחות שירז אופיניים של פירות רעננים.
בטעימה היין בשל מאוד וטעמי דובדבנים בשלים ושזיפים המתמזגים עם טעמי מנטה ופילפל. גם כאן הווניל שמורגש מגיע מחביות העץ האמריקאיות ואני נאלץ לשאול את עצמי שוב את השאלה למה?
השירז אצל ברבדו עדיין עם משבר הזהות של עולם חדש ועולם ישן ומישהו צריך לקבל החלטה איך לאפיין אותו.
לא ניתן לרצות את כולם.

המאמר פורסם באתר היין : www.adomolavan.co.il

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב