דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכון ללחם שום 

מאת    [ 07/02/2010 ]

מילים במאמר: 440   [ נצפה 12502 פעמים ]

טוב, האמתי שזה המתכון הראשון שאני מפרסם... אז תקלו עליי טיפה, יאללה.. נתחיל
אנחנו הולכים לראות עכשיו איך בדיוק אנחנו עושים לחם שום אמיתי ולא פראייר, ולא.. אל תחשבו שמדובר פה על לזרוק כמה חתיכות שום על לחמנייה ולשים במיקרו..
פה אנסה לעבוד על באמת כל הצעדים בהכנת המאפה עצמו, וכי אני עושה את זה כל הזמן אני מבטיח לכם, שזה יעלה את המניעד של כל ארוחה טובה אז בואו ננסה לקרוא את כל המאמר.
אוקיי, רשימת המצרכים.. הדבר שנשתמש בהם ללחם להלן :
4 כוסות קמח מלא
רבע כוס גרעיני חיטה
רבע כוס סובין שיבולת שועל
כף וחצי של שמרים יבשים
1 3/4 כוסות מים פושרים
כפית מלח שטוחה
3 כפות שמן זית
4 כפות שום כתוש

חלק אחד: זורקים את כוסות הקמח והמים לקערה ומתחילים ללוש, החלק הזה למרות שהוא נראה שולי הוא מאוד מאוד חשוב.
אז מומלץ לבחוש את העיסה בדרך שתכניס קצת אוויר לתוכה, רק לא בצורה מוגזמת, שיהיו בועות אויר קטנות ומחולקות שווה בשווה בתוך העיסה.
שלב 2: שמרים!, איזה כיף.. שמרים, אחרי שלשנו את הקמח והמים לעיסה שמתחילה להזכיר בצק, נפנק את העיסה עם כף וחצי שמרים ונמשיך ללוש, חשוב שהשמרים יתפזרו יופי בכל הבצק
שלב 3: שיבולת שועל. יפה, עכשיו יש לנו עיסת בצק יפה ומאווררת, ומלאת שמרים.. עתה רבע כוס שיבולת שועל תמצא את עצמה בתוך הכיסה שלנו, ושוב.. נפנק את העיסה שלנו עם ידינו עד שכל השיבולת שועל שזרקנו תתמלא באופן שווה בכל הבצק
שלב 4: גרעיני חיטה, מכירים את הלחמים היפים האלו שמגישים לכם בבתי קפה, עם הגרעינים הקטנים והטעימים האלו.. טוב, אז הם הגרעיני חיטה המפורסמם, ואותם אנחנו נוסיף ללחם שלנו, רבע כוס גרעיני חיטה שוב מוצאים את עצמם בבתוך העיסה היפה שלנו, ומתחקים שווה בשווה במקומם בבצק.
צעד חמישי: עכשיו נשפוך לתוך העיסה המלאה שלנו כפית מלח שטוחה, 3 כפות שמן זין ו4 כפות שום כתוש (הנה השום שרצינו). הכל ביחד, ולערבב את זה ביחד..  {עכשיו נראה איך העיסה משנה טיפה צבע למשהו קצת יותר צהבהב בגלל השום והשמן

ולתנור.. תמיד תזכרו שבהכנת לחם, שלב האפייה הוא שלב קריטי. באם המאפה יבלה בתנור קצת מדי זמן, הוא יהיה בצקי וכבד, ובאם המאפה יבלה בתנור יותר מדי זמן, הוא יהיה נפול ומידלדל..
לחמם את התנור על 180 C לפני זה.. ודחוף פנימה את העבודה שלנו לתנור, ל30 דקות עד שלושתרבע שעה
לחכות שהשכבה החיצונית מתקשה, וכשמקישים עליה.. יש צליל חלול. לאחר שהלחם יצא מהתנור, לא לטרוף אותו מיד.. תנו לו איזה 15 דקות להתקרר טיפה לפני שבוקעים אותו..

מזל טוב, כרגע עשיתם לחם שום נהדר, שהוא גם תוספת מצויינת לכל ארוחה.
רוצים עוד מתכונים כאלו? כנסו לאתר http://www.israel-foods.com
ותהנו ממתכונים נהדרים וחדשים להכל.. מתכונים לחגים, לסלטים, בשרים, מרקים, קינוחים, עוגות, פסטה ועוד הרבה הפתעות טובות

רועי בן עמי, בונה אתרים ומומחה SEO
בניית אתרים




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב