מאמרים - מתכון ללחם שום הדפסה מאתר מאמרים

מתכון ללחם שום

נכתב על ידי פלוס גננים

[ הדפסת המאמר ]

טוב, האמתי שזה המתכון הראשון שאני מפרסם... אז תקלו עליי טיפה, יאללה.. נתחיל
אנחנו הולכים לראות עכשיו איך בדיוק אנחנו עושים לחם שום אמיתי ולא פראייר, ולא.. אל תחשבו שמדובר פה על לזרוק כמה חתיכות שום על לחמנייה ולשים במיקרו..
פה אנסה לעבוד על באמת כל הצעדים בהכנת המאפה עצמו, וכי אני עושה את זה כל הזמן אני מבטיח לכם, שזה יעלה את המניעד של כל ארוחה טובה אז בואו ננסה לקרוא את כל המאמר.
אוקיי, רשימת המצרכים.. הדבר שנשתמש בהם ללחם להלן :
4 כוסות קמח מלא
רבע כוס גרעיני חיטה
רבע כוס סובין שיבולת שועל
כף וחצי של שמרים יבשים
1 3/4 כוסות מים פושרים
כפית מלח שטוחה
3 כפות שמן זית
4 כפות שום כתוש

חלק אחד: זורקים את כוסות הקמח והמים לקערה ומתחילים ללוש, החלק הזה למרות שהוא נראה שולי הוא מאוד מאוד חשוב.
אז מומלץ לבחוש את העיסה בדרך שתכניס קצת אוויר לתוכה, רק לא בצורה מוגזמת, שיהיו בועות אויר קטנות ומחולקות שווה בשווה בתוך העיסה.
שלב 2: שמרים!, איזה כיף.. שמרים, אחרי שלשנו את הקמח והמים לעיסה שמתחילה להזכיר בצק, נפנק את העיסה עם כף וחצי שמרים ונמשיך ללוש, חשוב שהשמרים יתפזרו יופי בכל הבצק
שלב 3: שיבולת שועל. יפה, עכשיו יש לנו עיסת בצק יפה ומאווררת, ומלאת שמרים.. עתה רבע כוס שיבולת שועל תמצא את עצמה בתוך הכיסה שלנו, ושוב.. נפנק את העיסה שלנו עם ידינו עד שכל השיבולת שועל שזרקנו תתמלא באופן שווה בכל הבצק
שלב 4: גרעיני חיטה, מכירים את הלחמים היפים האלו שמגישים לכם בבתי קפה, עם הגרעינים הקטנים והטעימים האלו.. טוב, אז הם הגרעיני חיטה המפורסמם, ואותם אנחנו נוסיף ללחם שלנו, רבע כוס גרעיני חיטה שוב מוצאים את עצמם בבתוך העיסה היפה שלנו, ומתחקים שווה בשווה במקומם בבצק.
צעד חמישי: עכשיו נשפוך לתוך העיסה המלאה שלנו כפית מלח שטוחה, 3 כפות שמן זין ו4 כפות שום כתוש (הנה השום שרצינו). הכל ביחד, ולערבב את זה ביחד..  {עכשיו נראה איך העיסה משנה טיפה צבע למשהו קצת יותר צהבהב בגלל השום והשמן

ולתנור.. תמיד תזכרו שבהכנת לחם, שלב האפייה הוא שלב קריטי. באם המאפה יבלה בתנור קצת מדי זמן, הוא יהיה בצקי וכבד, ובאם המאפה יבלה בתנור יותר מדי זמן, הוא יהיה נפול ומידלדל..
לחמם את התנור על 180 C לפני זה.. ודחוף פנימה את העבודה שלנו לתנור, ל30 דקות עד שלושתרבע שעה
לחכות שהשכבה החיצונית מתקשה, וכשמקישים עליה.. יש צליל חלול. לאחר שהלחם יצא מהתנור, לא לטרוף אותו מיד.. תנו לו איזה 15 דקות להתקרר טיפה לפני שבוקעים אותו..

מזל טוב, כרגע עשיתם לחם שום נהדר, שהוא גם תוספת מצויינת לכל ארוחה.
רוצים עוד מתכונים כאלו? כנסו לאתר http://www.israel-foods.com
ותהנו ממתכונים נהדרים וחדשים להכל.. מתכונים לחגים, לסלטים, בשרים, מרקים, קינוחים, עוגות, פסטה ועוד הרבה הפתעות טובות

אודות הכותב:

רועי בן עמי, בונה אתרים ומומחה SEO
בניית אתרים

[ הדפסת המאמר ]

מתוך אתר מאמרים, ספריית מאמרים לשימוש חופשי.
http://www.articles.co.il