סוגי מנדפים ותפקידיהם השונים
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

סוגי מנדפים ותפקידיהם השונים 

מאת    [ 27/09/2017 ]
מילים במאמר: 405   [ נצפה 235 פעמים ]

 
 

חשיבותם של מנדפים הולכת וגדלה עם התפתחות התעשייה והדרישה לשמירה על סביבת עבודה נקייה וסטרילית. מבין סוגי המנדפים השונים, קיימים שלושה פופולריים במיוחד והם המנדפים למסעדה, והמנדפים הכימיים והביולוגיים.

מה מאפיין כל אחד מהם ולאיזו תעשייה הם משמשים? מנדפים כימיים

במעבדות, מפעלים ובתי מלאכה החושפים את העובדים לחומרים מסוכנים, מנדף כימי הוא חלק קבוע בנוף העבודה.המנדף נבנה ומותקן על פי דרישות תקן ישראלי ת.י. 1839 וכולל שטח עבודה נקי, ומערכת יניקת אוויר המופעלת על ידי מפוחותעלות דרכן זורם החוצה אוויר המזוהם בגזים רעילים.

כדי למנוע דליפת חומרים מסוכנים במהלך העבודה המנדפים מחוברים למיכל שפכים ייעודי. בנוסף, תוכננו להם הגנות שונות מפני פיצוץ וכן הגנות על החומרים הכימיים הנשמרים בתוכם.

מנדפים ביולוגיים

מנדפים ביולוגיים מפחיתים את רמות הזיהום במעבדות ומצמצמים את הסיכונים אליהם העובדים נחשפים. מקובל לחלק את המנדפים הביולוגיים לשלושה סוגים שונים, לכן יש לבחור את המנדף המתאים ביותר לאופי העבודה ולהקפיד על שימוש בו בהתאם להוראות.


    • מנדף עם זרימת אוויר מהחדר פנימה: מנדף בעל פתח קדמי פתוח עליו ניתן להרכיב מכסה לשימוש עם או בלי כפפות. חסרונו העיקרי הוא בכך שאינו מעניק סטריליות למוצר.
    • מנדף עם זרימת אוויר פנימית: גם במנדף זה פתח קדמי פתוח, אך האוויר הזורם על משטח העבודה מסונן היטב דרך מסנן מיוחד ונפלט בחזרה אל סביבת העבודה. יתרונו של מנדף זה טמון בהגנה על העובד והסביבה הסטרילית בה המוצר מטופל.
    • מנדף עם תאי כפפות אטומים: למנדף זה תאי כפפות אטומים ברמה הגבוהה ביותר. מערכת סינון מתקדמת מסננת את האוויר הנכנס והיוצא, וקיימת הגנה מקסימלית על העובד ועל סטריליות המוצרים.
מנדפים למסעדות

נדפים למסעדותחיוניים לסילוק ריחות לוואי ועשן במטבחים ביתיים ותעשייתיים. על פי רוב הם מותקנים מעל משטחי הבישול, קולטים אדי בישול המכילים שמן ומים ופולטים אותם החוצה בעזרת מערכת אוורור. עם זאת, עקב שמנוניות האדים המנדפים עלולים להתמלא בלכלוך קשה, ולכן חשוב לנקות אותם היטב ולהקפיד על תחזוקתם השוטפת.

השומן באדים הנפלטים יוצר שתי בעיות עיקריות: הראשונה היא בעיה תברואתית – טיפות שומן שרוף שהצטברו על דפנות המנדף מטפטפות על התבשילים, ולאורחי המסעדה מוגש אוכל עם שומן המכיל חיידקים ומזהמים רבים. הבעיה השנייה נוגעת לפן הבטיחותי – השומן שהצטבר עלול להתקלח מניצוץ אחד קטן (ובמטבח לא חסרים כאלו), והתוצאה עלולה לגרום לשריפה ולאבדות כבדות.

בטרם התקנת המנדף חשוב להתייעץ עם מומחה התקנות מטעם החברה, אשר ייעץ על בחירת המנדף המומלץ ביותר עבורכם ועל מיקומו האופטימלי בחלל העבודה, וכן יסביר על אופן תחזוקתו.

המידע במאמר זה הוא לידיעה בלבד ויש להתייעץ עם מומחים בתחום המנדפים לפני רכישה והתקנה

מאמר זה נכתב באדיבות אליהו עמדי

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב