כללים לבישול איכותי וקל - המתכון הוא רק ניר עבודה לא חוזה עבודה גורלי
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

כללים לבישול איכותי וקל - המתכון הוא רק ניר עבודה לא חוזה עבודה גורלי 

מאת    [ 29/06/2016 ]
מילים במאמר: 431   [ נצפה 907 פעמים ]

 
 

רק באמצעות שיטוט קליל באינטרנט אפשר למצוא מאות ואלפי מתכונים המציינים כמה קל להכין את הפשטידה הזו או כמה מהיר להכין את מנת העוף ההיא. כנס. תכין. וצ'יק וצ'אק יש לך ארוחת גורמה לתפארת. מה שהמתכונים האלה לא מספקים לך זו דרך חשיבה. ופה אני רוצה להתעכב על דבר חשוב. בישול איכותי וקל זה לא רק מתכון. זה קודם כל חשיבה מתובלת בידע המובילה למתכון.

לפני תהליך הבישול הדבר העיקרי שאתה רוצה לשאול את עצמך, הדבר העיקרי שכל בשלן מקצועי שואל את עצמו, זה מה אתה רוצה לעשות ואיך אתה מגיע לזה. ורק בסדר הזה תוכל למצוא עצמך מבשל לך ולמשפחתך מטעמים בריאים ומשובחים מעשי ידך שנעשו במהירות ובקלות.

תמיד תוכל לשלוף מתכון מהאינטרנט אבל אז מה? שוב תישאר בגבולות המתכון מבלי היכולת לגוון ולהיות יצירתי ?

אתה בטח שואל עצמך, איך אוכל לדעת מה להכין ללא מתכון, הרי המתכון מלמד אותי טכניקה נרכשת שאין לי ואתה בהחלט צודק, רק תוסיף - 'אבל' אחד חשוב ! היצמד למתכון, אבל אל תאחז בו כמו ספן הנאחז בהגה ספינתו  בים סוער וגועש. זה לא יקדם אותך לאף מקום חוץ מגבולות המתכון עצמו.

היצמד למתכון על מנת להשתמש בו כנייר עבודה, לא כחוזה גורלי בינך לבין הבישול שלך. תן למתכון לשמש לך השראה, תנסה אותו ורק מן הסיבה שאתה רוצה ללמוד ולפתח יכולות טכניות שונות. את הטעמים תוכל תמיד לשנות.

 שים לב:

לכל מתכון יש שני פרמטרים מרכזיים:

1  טכניקה - כלומר איזו טכניקת בישול המתכון קורא לך להשתמש: תהליכי בישול כמו: בישול, טיגון, אפייה, צלייה, סגנון חיתוך, וכו'

2. טעמים –  תבלינים, עשבי תיבול, שמנים, חומציים, רטבים וכו'

 את טכניקת המתכון אפשר להמשיל -  לגוף המתכון.

 את טעמי המתכון אפשר להמשיל - ללבוש המתכון.

רוב המתכונים אתה יכול להסב לחדש ולשדרג לטעמך שלך, במידה והבנת את הפרמטר הראשון של המתכון, כלומר – הטכניקה! במידה והטכניקה הובנה על ידך ובמידה ואתה שולט בהכרת והבנת חומרי הגלם הבסיסיים שנמצאים בשוק, אתה יכול ליצור את הטעמים שלך לכל מתכון שתרצה ולהפכו בקלות רבה למתכון שלך. תהליך זה יובילו אותך לרכישת בטחון קולינרי וישדרג את יכולות הבישול שלך עם הזמן.

סגל לעצמך את דרך החשיבה הבאה בבואך למתכון:

1. הפשט את המתכון: 1. לטכניקה ( גוף המתכון ) 2. טעמים ( לבוש המתכון )

2. הבן את טכניקת הבישול של המתכון ושלוט עליו.

3. הכן את המתכון כפי שהוא וזאת על מנת ללמוד את טכניקות הבישול שלו, עם הזמן גם תוכל לשנות את טכניקת המתכון ורק לאחר שצברת בטחון בישול מעשי בנוגע למתכון.

4. חפש טעמים  שונים אבל דומים באופיים לטעמים המופיעים במתכון שאתה אוהב והיכולים להתאים לטכניקת המתכון.

5. שנה טעמים וניחוחות במתכון והפוך אותו למתכון שלך.

זמן בישול, עם השף אודי שלומי


http://www.cookingtime.co.il/

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב