דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כללים לבישול איכותי וקל - המתכון הוא רק ניר עבודה לא חוזה עבודה גורלי 

מאת    [ 29/06/2016 ]

מילים במאמר: 431   [ נצפה 2192 פעמים ]

רק באמצעות שיטוט קליל באינטרנט אפשר למצוא מאות ואלפי מתכונים המציינים כמה קל להכין את הפשטידה הזו או כמה מהיר להכין את מנת העוף ההיא. כנס. תכין. וצ'יק וצ'אק יש לך ארוחת גורמה לתפארת. מה שהמתכונים האלה לא מספקים לך זו דרך חשיבה. ופה אני רוצה להתעכב על דבר חשוב. בישול איכותי וקל זה לא רק מתכון. זה קודם כל חשיבה מתובלת בידע המובילה למתכון.

לפני תהליך הבישול הדבר העיקרי שאתה רוצה לשאול את עצמך, הדבר העיקרי שכל בשלן מקצועי שואל את עצמו, זה מה אתה רוצה לעשות ואיך אתה מגיע לזה. ורק בסדר הזה תוכל למצוא עצמך מבשל לך ולמשפחתך מטעמים בריאים ומשובחים מעשי ידך שנעשו במהירות ובקלות.

תמיד תוכל לשלוף מתכון מהאינטרנט אבל אז מה? שוב תישאר בגבולות המתכון מבלי היכולת לגוון ולהיות יצירתי ?

אתה בטח שואל עצמך, איך אוכל לדעת מה להכין ללא מתכון, הרי המתכון מלמד אותי טכניקה נרכשת שאין לי ואתה בהחלט צודק, רק תוסיף - 'אבל' אחד חשוב ! היצמד למתכון, אבל אל תאחז בו כמו ספן הנאחז בהגה ספינתו  בים סוער וגועש. זה לא יקדם אותך לאף מקום חוץ מגבולות המתכון עצמו.

היצמד למתכון על מנת להשתמש בו כנייר עבודה, לא כחוזה גורלי בינך לבין הבישול שלך. תן למתכון לשמש לך השראה, תנסה אותו ורק מן הסיבה שאתה רוצה ללמוד ולפתח יכולות טכניות שונות. את הטעמים תוכל תמיד לשנות.

 שים לב:

לכל מתכון יש שני פרמטרים מרכזיים:

1  טכניקה - כלומר איזו טכניקת בישול המתכון קורא לך להשתמש: תהליכי בישול כמו: בישול, טיגון, אפייה, צלייה, סגנון חיתוך, וכו'

2. טעמים –  תבלינים, עשבי תיבול, שמנים, חומציים, רטבים וכו'

 את טכניקת המתכון אפשר להמשיל -  לגוף המתכון.

 את טעמי המתכון אפשר להמשיל - ללבוש המתכון.

רוב המתכונים אתה יכול להסב לחדש ולשדרג לטעמך שלך, במידה והבנת את הפרמטר הראשון של המתכון, כלומר – הטכניקה! במידה והטכניקה הובנה על ידך ובמידה ואתה שולט בהכרת והבנת חומרי הגלם הבסיסיים שנמצאים בשוק, אתה יכול ליצור את הטעמים שלך לכל מתכון שתרצה ולהפכו בקלות רבה למתכון שלך. תהליך זה יובילו אותך לרכישת בטחון קולינרי וישדרג את יכולות הבישול שלך עם הזמן.

סגל לעצמך את דרך החשיבה הבאה בבואך למתכון:

1. הפשט את המתכון: 1. לטכניקה ( גוף המתכון ) 2. טעמים ( לבוש המתכון )

2. הבן את טכניקת הבישול של המתכון ושלוט עליו.

3. הכן את המתכון כפי שהוא וזאת על מנת ללמוד את טכניקות הבישול שלו, עם הזמן גם תוכל לשנות את טכניקת המתכון ורק לאחר שצברת בטחון בישול מעשי בנוגע למתכון.

4. חפש טעמים  שונים אבל דומים באופיים לטעמים המופיעים במתכון שאתה אוהב והיכולים להתאים לטכניקת המתכון.

5. שנה טעמים וניחוחות במתכון והפוך אותו למתכון שלך.

זמן בישול, עם השף אודי שלומי


http://www.cookingtime.co.il/




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב