סכינים איכותיות למטבח
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

סכינים איכותיות למטבח 

מאת    [ 11/11/2012 ]
מילים במאמר: 391   [ נצפה 1195 פעמים ]

 
 

סכינים איכותיות למטבח

סכין היא כלי העבודה הבסיסי של כל טבח או של כל בשלן חובב, ממש כמו שהפטיש הוא כלי העבודה הבסיסי של הנגר והמחט היא הכלי הבסיסי של החייט. זה לא אומר שכלים אחרים פחות חשובים, אלא שהסכין היא הכלי העיקרי והבסיסי בכל מטבח. האגדה מספרת על אישה הרה שבאה לרב העיירה בעניים דומעות ומספרת לו כי היא רוצה להיפטר מהעובר שלה כי כל לילה היא חולמת שהוא נולד עם דם על הידיים וסכין בידו. היא לא רוצה להביא רוצח לעולם, כך היא אומרת לרב, והרב עונה לה – הבן שלך לא יהיה רוצח, נעשה ממנו שוחט. סיפור קטן זה מסביר הכל אודות סכינים וייעודם. סכינים הן דבר מסוכן ביותר, אבל אפשר להשתמש בהן בתבונה.

כל תלמיד שנה ראשונה בבית ספר לטבחים מתחיל עם עבודת הסכין. סכיני מטבח מגיעים בצורות שונות ובגדלים שונים והן עשויות מחומרים מגוונים ולייעודים שונים, אך יש לדעת להשתמש בהן והעניין דורש תרגול ונסיון.

ייצור סכינים בעולם

ספרד הפכה למעצמה לא קטנה בייצור סכינים איכותיות בשנים האחרונות. סכיני המטבח מתחלקות בעולם לסכיני העולם הקלאסי שנמצאות בעיקר באירופה וסכיני העולם האתני שאלה מגיעות בעיקר מן המזרח הרחוק באסיה.

סכין למטבח הקלאסי

סכינים אלו עשויות מסגסוגת של פלדת אל חלד המכילות מתכת מסוג מוליבדן שמעניקות לסכין תכונות נוקשות והשחזה. עובי הפלדה נע בין מילימטר אחד לשניים לסכינים הרגילות ועד 4 מ"מ לסכינים המחוזקות שנחשבות לאיכותיות ביותר. מתכת המולבידן משמשת את האדם לייצור פלדה והיא עמידה בטמפרטורות גבוהות, היא עמידה בפני חלודה והיא משמשת בין היתר לייצור מטוסים, רכבים, טילים וגם סכינים.

שתי קטיגוריות לסכינים

סכינים מחולקות לשתי קטיגוריות על פי איכותן, ייעודן וסוג הסגסוגת שמהן הן מיוצרות. סכינים איכותיות מיוצרות כמקשה אחת מקצה הלהב ועד לבסיס ידית האחיזה. סכינים אלה הן האיכותיות ביותר וישמרו על אורך חיים ממושך מכל סכין אחרת. סכינים אלו נקראות "סכינים מקצועיות".

אורכי הלהב של סכינים משתנה לפי הצורך והייעוד של הסכין. סכין יכולה להתחיל ב 12 ס"מ ולהגיע עד לאורך של 36 ס"מ ויש אף ארוכות יותר. יש לזכור כי ככל שלהב הסכין ארוכה יותר פעולת החיתוך קלה ונוחה יותר. אך עם זאת, גודל הסכין ואורך הלהב צריכים להתאים לאדם העובד עימן ולכן יש חשיבות להרגיש בנוח עם הסכין – כל אחד וסכינו הוא. במילים אחרות, אין דבר כזה סכין אידיאלית. כל טבח וכל בשלן חובב חייב לרכוש לעצמו סט של סכינים איכותיות כאשר על כל סכין להיות מותאמת לידיו של המבשל.

רוסולינג חברה אשר מתמחה בהבאת סכינים בכלל וסכיני שף בפרט, תבניות אפייה מסיליקון ותבניות אפיה מחומרים אחרים, כלים ואביזרים למטבח משנת 1969. אנו המשווקים הבלעדיים למס' מותגים בתחום הבישול, אפייה, ואיבזור המטבח. אנו משווקים את המוצרים לשוק הפרטי והמוסדי.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב