דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סכינים איכותיות למטבח 

מאת    [ 11/11/2012 ]

מילים במאמר: 391   [ נצפה 1678 פעמים ]

סכינים איכותיות למטבח

סכין היא כלי העבודה הבסיסי של כל טבח או של כל בשלן חובב, ממש כמו שהפטיש הוא כלי העבודה הבסיסי של הנגר והמחט היא הכלי הבסיסי של החייט. זה לא אומר שכלים אחרים פחות חשובים, אלא שהסכין היא הכלי העיקרי והבסיסי בכל מטבח. האגדה מספרת על אישה הרה שבאה לרב העיירה בעניים דומעות ומספרת לו כי היא רוצה להיפטר מהעובר שלה כי כל לילה היא חולמת שהוא נולד עם דם על הידיים וסכין בידו. היא לא רוצה להביא רוצח לעולם, כך היא אומרת לרב, והרב עונה לה – הבן שלך לא יהיה רוצח, נעשה ממנו שוחט. סיפור קטן זה מסביר הכל אודות סכינים וייעודם. סכינים הן דבר מסוכן ביותר, אבל אפשר להשתמש בהן בתבונה.

כל תלמיד שנה ראשונה בבית ספר לטבחים מתחיל עם עבודת הסכין. סכיני מטבח מגיעים בצורות שונות ובגדלים שונים והן עשויות מחומרים מגוונים ולייעודים שונים, אך יש לדעת להשתמש בהן והעניין דורש תרגול ונסיון.

ייצור סכינים בעולם

ספרד הפכה למעצמה לא קטנה בייצור סכינים איכותיות בשנים האחרונות. סכיני המטבח מתחלקות בעולם לסכיני העולם הקלאסי שנמצאות בעיקר באירופה וסכיני העולם האתני שאלה מגיעות בעיקר מן המזרח הרחוק באסיה.

סכין למטבח הקלאסי

סכינים אלו עשויות מסגסוגת של פלדת אל חלד המכילות מתכת מסוג מוליבדן שמעניקות לסכין תכונות נוקשות והשחזה. עובי הפלדה נע בין מילימטר אחד לשניים לסכינים הרגילות ועד 4 מ"מ לסכינים המחוזקות שנחשבות לאיכותיות ביותר. מתכת המולבידן משמשת את האדם לייצור פלדה והיא עמידה בטמפרטורות גבוהות, היא עמידה בפני חלודה והיא משמשת בין היתר לייצור מטוסים, רכבים, טילים וגם סכינים.

שתי קטיגוריות לסכינים

סכינים מחולקות לשתי קטיגוריות על פי איכותן, ייעודן וסוג הסגסוגת שמהן הן מיוצרות. סכינים איכותיות מיוצרות כמקשה אחת מקצה הלהב ועד לבסיס ידית האחיזה. סכינים אלה הן האיכותיות ביותר וישמרו על אורך חיים ממושך מכל סכין אחרת. סכינים אלו נקראות "סכינים מקצועיות".

אורכי הלהב של סכינים משתנה לפי הצורך והייעוד של הסכין. סכין יכולה להתחיל ב 12 ס"מ ולהגיע עד לאורך של 36 ס"מ ויש אף ארוכות יותר. יש לזכור כי ככל שלהב הסכין ארוכה יותר פעולת החיתוך קלה ונוחה יותר. אך עם זאת, גודל הסכין ואורך הלהב צריכים להתאים לאדם העובד עימן ולכן יש חשיבות להרגיש בנוח עם הסכין – כל אחד וסכינו הוא. במילים אחרות, אין דבר כזה סכין אידיאלית. כל טבח וכל בשלן חובב חייב לרכוש לעצמו סט של סכינים איכותיות כאשר על כל סכין להיות מותאמת לידיו של המבשל.

רוסולינג חברה אשר מתמחה בהבאת סכינים בכלל וסכיני שף בפרט, תבניות אפייה מסיליקון ותבניות אפיה מחומרים אחרים, כלים ואביזרים למטבח משנת 1969. אנו המשווקים הבלעדיים למס' מותגים בתחום הבישול, אפייה, ואיבזור המטבח. אנו משווקים את המוצרים לשוק הפרטי והמוסדי.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב