אפייה מקצועית בקלי קלות - אפייה עם תבניות סיליקון
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

אפייה מקצועית בקלי קלות - אפייה עם תבניות סיליקון 

מאת    [ 23/07/2012 ]
מילים במאמר: 434   [ נצפה 2880 פעמים ]

 
 

אפייה מקצועית בקלי קלות – אפייה עם תבניות סיליקון

תבניות סיליקון הפכו בשנים האחרונות למצרך מבוקש על חובבי אפייה ביתיים וקונדיטורים מקצועיים. יתרונותיהן של תבניות סיליקון מוכרות וידועות: הן אינן דביקות ולכן העוגות משתחררות מהן בקלות, גם אם הן עדיין חמימות, הן מתקררות במהרה וגמישות. בנוסף תבניות סיליקון מיוצרות בעשרות דגמים המותאמים לאפייה של מאפים ועוגות שונים, קלות לניקוי ומעוצבות בחן רב.

לצד כל היתרונות האלו, חשוב לציין את העובדה כי תבניות סיליקון הן גם זולות להפליא ולכן ניתן לקנות מגוון רחב של דגמים וסוגים שישמשו אותנו לאפיית עוגות רבות. כיום ניתן למצוא תבניות סיליקון המותאמות לאפיית עוגות גבינה, מאפינס וקאפקייקס, עוגות אינגליש קייק, לחמים, עוגות שושנים אישיות, קוגלהוף ועוד.

בעלי מטבחים קטנים שאין בהם שטח עבודה ואחסון גדול ימצאו כי תבניות סיליקון אף נוחות יותר לאחסון בארונות, כיוון שהן גמישות ויכולות להידחק בקלות לארונות קטנים, בניגוד לתבניות המתכת המסיביות יותר. האחסון הקל והעובדה כי אינן תופסות מקום על משטח העבודה הופך גם את השימוש בהן באופן קבוע במטבחים קטנים לקל מאד. בנוסף, תבניות סיליקון קטנות יותר מאפשרות אפייה בטוסטר אובן או בתנור קטן אחר.  

שימוש נכון בתבניות סיליקון

תבניות סיליקון הן קלות לשימוש, אך ישנם כמה טיפים שיסייעו להפוך את חוויית האפייה בתבניות הסיליקון לנוחה ופשוטה עוד יותר. 

השפים הגדולים שכבר אימצו תבניות סיליקון כחלק מציוד המטבח הבסיסי שלהם יספרו לכם כי הם ממליצים על שימוש בתבניות סיליקון יחידניות קטנות לאפיית מאפים קטנים כמו מאפינס וקאפקייקס. ניתן לרכוש סטים של כמה תבניות סיליקון יחידות, המעוצבות – בדומה לפטיפורים מנייר, בגדלים משתנים. חלק מתבניות הסיליקון האלה הן בעלות שוליים חלקים וחלקן בעלות שוליים מחורצים, כמו תבנית פאי. ניתן לבחור תבניות סיליקון לפי העדפה אישית בנושא זה. הסיבה לכך שכדאי לאפות בתבניות יחידניות ולא בתבניות סיליקון גדולות המחולקות לפי דוגמאות המאפה היא כי תבניות סיליקון יחידניות נוטות להיות יציבות יותר.

תבניות סיליקון גדולות יותר, המשמשות לעוגות, פאי או לחמים, חייבות שימון, למרות שהוצאת המאפים מהן נוחה יותר מהוצאתם מתבניות מתכת. הסיבה לכך היא שגמישותן של תבניות סיליקון יכולה להביא לסדקים במאפה או לשבירת העוגה לחתיכות בעת ההוצאה מהן, במיוחד אם לא עושים זאת בעדינות. בנוסף, שימון תבניות סיליקון מסייע מאוחר יותר לנקות אותן.

לא רק למתוקים

תבניות סיליקון אינן משמשות רק לאפיית עוגות ומאפים. העובדה כי הן מאפשרות חלוקה למנות קטנות, מאפשרת להכין בהם כיסונים, אגרולים, מיני-פאי, מאפי גבינה קטנים ואפילו קציצות בשר אפויות, שיונחו בתוך תאי המאפינס או תבניות המאפינס האישיות.

לבסוף, חשוב לדעת כי תבניות סיליקון מנקים על ידי השרייה במים עם סבון. את תבניות הסיליקון האישיות הקטנות ניתן להניח בכלי גדול יותר ולהשרות אותן לזמן קצר במים חמימים ובסבון, שאריות המאפה שמצטברות בשולי התבניות יורדים בקלות וניתן לשטוף אותן ללא כל בעיה.

מאיה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב