להכין קפה איכותי בבית- המדריך המלא
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

להכין קפה איכותי בבית- המדריך המלא 

מאת    [ 01/04/2012 ]
מילים במאמר: 436   [ נצפה 1667 פעמים ]

 
 

תתפלאו מה אתם יכולים להפיק במטבח שלכם. לא רק סירים מלאי תבשילים, אלא גם קפה איכותי כמו זה ששותים אצל המומחים.

אם מתחשק לכם קפה טוב אתם ממש לא צריכים לצאת אל בית הקפה. גם בבית תוכלו לשתות קפה משובח אם רק תלמדו איך להכין קפה מקצועי. זו דרך מעולה לפנק את האורחים, ודרך מעולה עוד יותר לפנק את עצמכם.

מכניקה קלה

טוב, קצת שיקרנו. בשביל להכין קפה מושלם יכול להיות שתצטרכו בכל זאת לצאת מהבית. חנות קפה היא המקום בו מתחיל המסע. שם תוכלו לרכוש את כל המצרכים הנחוצים להכנת קפה ביתי איכותי. ראשית, תוכלו לרכוש שם מכונת אספרסו ביתית.

בחירת מכונה מתאימה תלויה לא מעט בטעמכם האישי. ייתכן מאוד שמכונה המתאימה לאחד שאוהב קפה פחות מרוכז ויותר חלש, לא תתאים מן הסתם למי שאוהב קפה חזק. אם ככה, הדרך הטובה ביותר לבחור מכונה היא פשוט לבדוק אותה ואת עוצמת זרימתה טרם הרכישה.

עכשיו, לפולים

לבחירת פולי קפה חשיבות גבוהה בתהליך הכנת קפה הקולע לטעמכם. בשביל להכין קפה מר תצטרכו פולים שונים מאם ברצונכם להכין קפה מתוק וכדומה.

בעת הבחירה, רצוי גם לקחת בחשבון אילו סוגי קפה אתם נוהגים לשתות. פולי קפה המתאימים להכנת אספרסו, לא בהכרח יהיו הבחירה המתאימה להכנת קפוצ'ינו.

טחינה גסה או דקה

יש מכונה? יש פולים? אפשר להתקדם לשלב הטחינה. אתם יכולים לטחון את הפולים בעצמכם באמצעות מכונת טחינה, או לבקש מהעובד בחנות הקפה שיתכון אותם עבורכם. לידע כללי, נוסיף ונאמר כי טחינה דקה מדי תוביל לשריפה הקפה, וטחינה עבה מדי תוביל לדילולו.

אז כמה לטחון? התשובה תלויה במכונה הביתית שלכם. מרבית המכונות מגיעות עם הסבר על מידת הטחינה המתאימה לשימוש בהן, אם כי לא מדובר בחוק ברזל. תוכלו לנסות מספר טחינות שונות, בסופן וודאי תמצאו את זו המתאימה ביותר עבורכם.

וכעת, לתהליך ההכנה

כעת, כשכל המצרכים בידיכם אתם יכולים לשוב הביתה. עכשיו, אתם יכולים להכין קפה בדיוק כמו זה שאתם נוהגים לשתות בבית הקפה באמת מבלי לצאת מהבית. בשביל זה יש לנו עוד כמה טיפים בשבילכם.

חלק נכבד מהכנת קפה איכותי הוא הדרך שבה מקציפים את החלב. עבור אלו שאין להם מקציף אוטומטי במכונת הקפה, נמליץ להצטייד במקציף חלד ידני.

בעת הקצפת חלב אנחנו בעצם מאווררים אותו ובכך תורמים לעידון הטעם המרוכז של הקפה. על מנת להקציף נכונה מומלץ להקפיד לא להרתיח יותר מדי את החלב, למעשה לא יותר מ- 70 מעלות בלבד.

את הקפה עצמו מכינים בעת הקצפת החלב, על מנת ששניהם יהיו מוכנים באותו הזמן ויישארו בטמפרטורה הרצויה.

עכשיו תתפנקו

עוד לא הכנתם קפה? למה אתם מחכים? אתם כבר יודעים את כל הבסיס. תאמינו לנו שזה מספיק בשביל להתחיל ולהתאמן על הכנת הקפה המושלם לטעמכם. תפנקו את עצמכם וגם את האורחים שלכם. רק אל תתפלאו אם הם בטעות גם ישאירו לכם טיפ.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב