דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


להכין קפה איכותי בבית- המדריך המלא 

מאת    [ 01/04/2012 ]

מילים במאמר: 436   [ נצפה 1887 פעמים ]

תתפלאו מה אתם יכולים להפיק במטבח שלכם. לא רק סירים מלאי תבשילים, אלא גם קפה איכותי כמו זה ששותים אצל המומחים.

אם מתחשק לכם קפה טוב אתם ממש לא צריכים לצאת אל בית הקפה. גם בבית תוכלו לשתות קפה משובח אם רק תלמדו איך להכין קפה מקצועי. זו דרך מעולה לפנק את האורחים, ודרך מעולה עוד יותר לפנק את עצמכם.

מכניקה קלה

טוב, קצת שיקרנו. בשביל להכין קפה מושלם יכול להיות שתצטרכו בכל זאת לצאת מהבית. חנות קפה היא המקום בו מתחיל המסע. שם תוכלו לרכוש את כל המצרכים הנחוצים להכנת קפה ביתי איכותי. ראשית, תוכלו לרכוש שם מכונת אספרסו ביתית.

בחירת מכונה מתאימה תלויה לא מעט בטעמכם האישי. ייתכן מאוד שמכונה המתאימה לאחד שאוהב קפה פחות מרוכז ויותר חלש, לא תתאים מן הסתם למי שאוהב קפה חזק. אם ככה, הדרך הטובה ביותר לבחור מכונה היא פשוט לבדוק אותה ואת עוצמת זרימתה טרם הרכישה.

עכשיו, לפולים

לבחירת פולי קפה חשיבות גבוהה בתהליך הכנת קפה הקולע לטעמכם. בשביל להכין קפה מר תצטרכו פולים שונים מאם ברצונכם להכין קפה מתוק וכדומה.

בעת הבחירה, רצוי גם לקחת בחשבון אילו סוגי קפה אתם נוהגים לשתות. פולי קפה המתאימים להכנת אספרסו, לא בהכרח יהיו הבחירה המתאימה להכנת קפוצ'ינו.

טחינה גסה או דקה

יש מכונה? יש פולים? אפשר להתקדם לשלב הטחינה. אתם יכולים לטחון את הפולים בעצמכם באמצעות מכונת טחינה, או לבקש מהעובד בחנות הקפה שיתכון אותם עבורכם. לידע כללי, נוסיף ונאמר כי טחינה דקה מדי תוביל לשריפה הקפה, וטחינה עבה מדי תוביל לדילולו.

אז כמה לטחון? התשובה תלויה במכונה הביתית שלכם. מרבית המכונות מגיעות עם הסבר על מידת הטחינה המתאימה לשימוש בהן, אם כי לא מדובר בחוק ברזל. תוכלו לנסות מספר טחינות שונות, בסופן וודאי תמצאו את זו המתאימה ביותר עבורכם.

וכעת, לתהליך ההכנה

כעת, כשכל המצרכים בידיכם אתם יכולים לשוב הביתה. עכשיו, אתם יכולים להכין קפה בדיוק כמו זה שאתם נוהגים לשתות בבית הקפה באמת מבלי לצאת מהבית. בשביל זה יש לנו עוד כמה טיפים בשבילכם.

חלק נכבד מהכנת קפה איכותי הוא הדרך שבה מקציפים את החלב. עבור אלו שאין להם מקציף אוטומטי במכונת הקפה, נמליץ להצטייד במקציף חלד ידני.

בעת הקצפת חלב אנחנו בעצם מאווררים אותו ובכך תורמים לעידון הטעם המרוכז של הקפה. על מנת להקציף נכונה מומלץ להקפיד לא להרתיח יותר מדי את החלב, למעשה לא יותר מ- 70 מעלות בלבד.

את הקפה עצמו מכינים בעת הקצפת החלב, על מנת ששניהם יהיו מוכנים באותו הזמן ויישארו בטמפרטורה הרצויה.

עכשיו תתפנקו

עוד לא הכנתם קפה? למה אתם מחכים? אתם כבר יודעים את כל הבסיס. תאמינו לנו שזה מספיק בשביל להתחיל ולהתאמן על הכנת הקפה המושלם לטעמכם. תפנקו את עצמכם וגם את האורחים שלכם. רק אל תתפלאו אם הם בטעות גם ישאירו לכם טיפ.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב