דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מהי מלכודת ההספקים וכיצד היא מזיקה לחיינו? 

מאת    [ 01/08/2010 ]

מילים במאמר: 829   [ נצפה 2395 פעמים ]

מהי מלכודת ההספקים וכיצד היא מזיקה לחיינו? / מאת יואב ברנזון

 

 

doing או being

 

ישנם שני מצבים לאדם: מצב של doing ומצב של being. מצב של doing הוא מצב של עשייה, שכלתנות, פעלתנות, משימות, מטרות, מאמץ, הישגים וריצה קדימה.

 

לעומתו, המצב של being הוא מצב של רגש, מנוחה, הרגשה, התחברות, הרפייה, זרימה, שחרור, ספונטניות וקבלה. בעידן המודרני המקום של being הולך ונעלם ואילו המקום של doing הפך להיות הדבר המרכזי ביותר.

 

  

 

מי שחי בהספקים - מפסיק להיות מחובר לעצמו ולהרגיש את עצמו

 

הסיבה שמספר כל כך גדול של אנשים בעולם המערבי נמצאים במצב קבוע של דיכאון, חוסר סיפוק או חוסר נחת נובעת ממלכודת ההספקים. אדם שחי במשך שנים במצב של doing הולך ומתנתק ממקורות הרגש וה-being שלו.

 

הוא אמנם מצליח, מתקדם, מבצע את מטלותיו וממלא את הפונקציות והתפקידים הרבים המצופים ממנו בעולם המודרני, אך הוא הולך ומאבד את התשוקות הפשוטות, הבסיסיות והילדותיות שלו שאמורות להזין אותו ברגשות של אושר ושל שמחה. ככל שנוקפות השנים, הוא מתקבע יותר ויותר במימד של העשייה ושל ההספקים - עד שלא נותר לו כמעט מקום להזנה רגשית ולמילוי המצברים הנפשיים שלו. כך הולכת ומתרחבת תופעת הדיכאון העולמי, שהיא למעשה הזנחה שיטתית של ממד ה-being אצל האדם.

 

 

 

החלק השכלי מתחזק על חשבון החלק הרגשי שנדחק

  

כשאדם חי במירוץ הישגים מטורף - לכאורה הוא "מצליח", "מתקדם" ואמור להרגיש סיפוק והנאה מהישגיו. אלא שבפועל, מה שבדרך כלל קורה הוא שככל שעובר הזמן כך רמת הסיפוק שלו וההנאה שלו דווקא הולכת ופוחתת למרות כל הישגיו, כי הוא הדחיק את החלק הרגשי וצמצם את היכולת שלו להרגיש ולהיות בכלל מחובר לעצמו.

 

כאשר החלק השכלתני מתחזק - החלק הרגשי נחלש ומתדלדל. אם לא מרסנים את השלטון השכלי ולא מאפשרים לרגש לצמוח מחדש - הרגש פשוט הולך ונעלם. כך, אנשים מוצאים את עצמם במצב שלכאורה הכל בסדר, הכל מתפקד, הכל מצוין, אבל התחושה הפנימית והרגשית היא גרועה, קשה, בלתי אפשרית ודיכאונית מאוד.

 

 

  

חזרה לקצב האיטי, לעומק, לרגש, לרוח, לסיפוק ולגוף

 

דיכאון אינו נובע מרגש אלא דווקא מהדחקה רגשית. ככל שהצד הרגשי בחיינו מוזנח - כך עולים הסיכויים שנחוש דיכאון. דיכאון הוא הדרך של הגוף לבשר לנו שמשהו באיזון הנפשי שלנו נפגם וכי עלינו לשים לב למקום הרגשי שלנו. 

 

אם תרסנו את המקום של ה-doing ותתחילו לפתח את המקום של ה-being תתחילו לחוש את עצמכם מחדש. קצב הריצה המטורף יואט בהדרגה, תתחילו לשוב לעולם הרגשי שלכם, תאפשרו לעצמכם להרגיש מחדש, לקחת דברים לאט ולא מהר ולהרגיש כיצד אתם נפתחים לגוף שלכם, לרוח, לנפש ולעוצמות הרגשיות שהדחקתם.

 

 

וטיפ לסיום: רוב האנשים מנסים להתמודד עם דיכאון או תחושת חוסר סיפוק דווקא על ידי ניסיון להגדיל את כמות ההספקים שלהם עוד יותר, אלא שדיכאון ותחושת חוסר סיפוק נובעים דווקא מהדחקה רגשית ומניתוק רגשי ולא מכמות ההספקים שאדם מסוגל לייצר.

 

 

 

יואב ברנזון הוא מטפל אישי, יועץ זוגי ומנטור עסקי. הוא עוסק ביעוץ זוגי ועסקי ב-20 השנים האחרונות. הוא פיתח את שיטת 4 הצעדים - שיטה ייחודית להצלחה מהירה ועמוקה בעסקים, בזוגיות ובכל יתר תחומי החיים. הוא כתב 12 ספרים בתחום האהבה העצמית והפיתוח העצמי - חלקם רבי מכר בארץ ובעולם. הוא פרסם למעלה מ-1,800 מאמרים בתחום הצמיחה האישית, הזוגיות, הפיתוח העסקי וההצלחה. הוא פיתח טכניקות ייחודיות המאפשרות לתכנת את תת-המודע מחדש. תכנות הוא תהליך מהיר המאפשר לנצל את היכולות התת-הכרתיות כדי להגיע במהירות להצלחה יוצאת דופן ולרכוש יתרון ניכר על פני אנשים "רגילים" שלא עברו תכנות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב