טעימות וביקורות יין יקבים יולי 2013:
טוליפ, רות, בנימינה, תבור, סומק, שושנה, צובה, הנס שטרנבך.
לפעמים באמת חלומות מתגשמים ובשבוע האחרון רוב היינות שטעמתי היו משובחים ומרגשים.
בכתבה הזו סדר הטעימה היה יין מקביל ליין על מנת להבין את ההבדלים .
תודה מיוחדת לברק הראל וליואב בלייכר מבר יין 107 בחיפה שדואגים לארח יקבים משובחים וחושפים את יינותיהם לקהל הרחב.
יקב טוליפ: DNA (עשור ליקב טוליפ ) בלנד המורכב מזני היקב השונים.
ין ראשון בסדרת Creation החדשה של טוליפ, הממוצבת בין יינות הרזרב לבלאק טוליפ.
מדובר ביין שיש בו את כל פרופיל הדנ"א של זני הענבים שיש כמעט ביקב.
מדובר ביין אלגנטי מאוד, שמיטיב לאזן בין טעמי עץ ופרי. ריחות עוצמתיים, הפה דחוס בטעמי פרי מעט דחוסים ומורכבים אם כי מאוד מאוזנים, יין רב גוני מאוד מעניין עם אפטר טייסט מענג ונוכחות מרשימה.
יקב טוליפ : אספרו Espero
תקווה ע"ש כפר תקווה בו מעניק יקב טוליפ אכסניה ומקום עבודה לבעלי מוגבלויות.
בלנד של סירה, קברנה פרנק ומרלו.12 חודשי חבית
בעל איזון טוב, צבע אדום נעים, ארומות טובות של קקאו וציפורן, עושר של טעמי פרי,
יין רך, קטיפתי ואלגנטי. זה לא יין ענק ועם פוטנציאל יישון רב. היין נגיש מאוד ומהנה ביותר.
יקב רות: ELEGANT 2010
קברנה, מרלו, שיראז. 18 חודשי חבית.
באף יש בוקה של תבלינים ועשבי תיבול טריים, מעט שיזף בשל ושוקולד, חבית בקצוות. בפה היין מורכב עם טאנינים בינוניים שמחזיקים יפה, חמיצות טובה ומאוזנת עם הפרי הבשל.
יין מאוד מחניף שהחמיצות שבו מדהימה בעניי, יין שמתאים לאוכל ישראלי.
יופי של יין.
יקב בנימינה רוסאן רזרב 2012:
ריחות מתוקים שמזכירים את ענבי הויוניה ולא הרוסאן, בפה היין מאוזן יותר והחומציות שבו מרעננת אבל חבל שאין איזון בין האף לפה. ( על שום מה הרזרב שתקוע על התווית שמישהו יסביר לי )
יקב תבור רוסאן 2012
יין קליל ומאוזן מבחינת ארומות ומורכבות פרי. יין מאוד קייצי ומאוד חביב.
מעט פרי טרופי, מינרליות טובה שמעניק יובש מקסים בפה. יופי של יין . להגיש קר מאוד.
יקב סומק: רוזה – סירה וגראנש 2012 .
היין סגור וממאן להיפתח ולשחרר ריחות אופייניים של הסירה או הגראנש. גם בפה היין מעט מימי והפרי לא בא לידי ביטוי.
יקב שושנה: רוזה פומה 2011 . בלנד של קברנה סובניון, קברנה פרנק וסירה. שתובל בחבית ומצטייר שזה רעיון לגמרי לא רע מסתבר. הקברנה פרנק מעניק יחוד מצוין לרוזה הזה. תיבול בשל וחמיצות סירתית נפלאה. רוזה משובח.
יקב בנימינה שרדונה רזרב 2012
הענבים הובאו מהרי יהודה, היין לא עבר תסיסה מלולקטית וציפיתי שבפה זה יבוא לידי ביטוי בחמיצות טובה ובקריספיות אבל לצערי היין מאוד סגור ומאוד מימי. הרזרב שרשום על התווית הפעם נכתב אולי כי זו ההמלצה של היקב לשים אותו ברזרב.
יקב סומק: שרדונה 2011 שנה בחבית.
צבע קש בהיר בוהק, ריחות טובים של פרי, בפה היין מאוד מאוזן, יש שינוי גדול מהשרדונה שהיקב עשה לפני שנה והפרי הבשל שאופיין בשנה שעברה נמצא ב 2011 רק בקצוות ומעניק יופי של יין לחובבי השרדונה הקריספי והלא טרופי. זה יין שצריך להגיש בטמפרטורה קצת מעל שמומלץ ליינות לבנים ואז הניחוחות פורצים החוצה.
יקב צובה: שרדונה 2012
ריחות טרופיים מאוד בשלים ומאוד לא מפתים להמשיך לשתות, בפה היין פחות טרופי אך יחד עם זאת אין בו כלום. חוץ מתוקפנות של משהו לא מאוזן. באפטר טייסט יש פתאום טעמי אספרגוס לבן שאולי אולי בעוד כמה חודשים בבקבוק יעניק איפיון שונה ליין.
יקב בנימינה קריניאן רזרב 2011. שנה בחבית
גם בריח וגם בפה יש תחושה של השתלטות חבית ומימיות מסוימת, היין עדיין לא התגבש וחבל יש לו פוטנציאל כזה. אפטר טייסט מריר עם תחושה של חבית לא נקייה.
יקב סומק: קריניאן 2008: מעל 24 חודש בחבית.
זה קריניאן שטופל בהמון אהבה והמון הערכה לענבים הללו. יין מרוכז מאוד , שלל טעמים מורכבים אח יחד עם זאת יין רגוע שמוכן לשתייה וצריך אוכל לידו. לעיסות מרשימה. קריניאן במיטבו.
יקב סומק : קריניאן 2005: יין מרשים עם חמיצות מדהימה פרי עגול , אלכוהול בקצוות שנותן תחושה של יין רציני שעוד יש לו עתיד לפניו וכדאי לשמור כמה בקבוקים ולהינות ממנו בעתיד. 2005 שעדיין בועט ורוצה עוד כמה שנות בקבוק. שאפו.
יקב הנס שטרנבך: נחל חכליל 2010 ( קברנה סובניון )
קברנה סובניון מאוד נקי ומאוד מאוזן, אף ירקרק ומאוד מתובל שפותח את התאבון והיין זועק לאוכל לידו. בפה יש פרי טוב עם רמת חמיצות נפלאה ואפטר טייסט שמעלה חיוך על הפנים. זה יין לאוכל, היין מעט מתעתע מאחר והוא נותן תחושה של יין קליל אולם תוך כדי הארוחה הוא מתפתח ומתחיל להיות מורכב. יופי של יין.
יקב שושנה קברנה סובניון 2008.
2008 שנת שמיטה J השנה התאפיינה בגשם מוקדם ורמת משקעים נמוכה, חודשי מרץ ואפריל היו חמים בצורה קיצונית וההבשלה הגיעה מוקדם מה שגרם לבציר מוקדם.
יננים וכורמים שהיו עם אצבע על הדופק והשכילו לקרוא את המפה נכון קיבלו פרי באיכות טובה מאוד מי שפחד ובצר מוקדם היה בבעיה ונאלץ לבצע תיקונים על תיקונים.
צבע היין ארגמני בוהק, ריחות טובים של דובדבנים שחורים בשלים, טבק ומעט שיזף בקצוות,
מבחינת ארומטיות היין מאוד מורכב. בפה היין עשיר בתבלינים, ופרי מוצק עם חומציות טובה שמחזיקה טוב את הפרי הבשל. יין עם פוטינציאל של עוד כמה שנים . יופי של יין
יקב שושנה: סירה 2009
יין מאוד מושך. מצד אחד הוא מעניק בפה דובדבן שחור, פטל עם רמזים קלילים של נקניק סלמי, עשן, ואדמה ומאידך יש בו רעננות של ין צעיר שבועט, אהבתי את טעמי הפיטנגו שבו ומרירות בסיומת שמעידה על מורכבות, אכן סירה במיטבו אבל עם עקצוץ אוסטרלי . שאפו
יקב סומק: סירה 2009. 24 חודשי חבית.
אומנם קלון סירה אבל כל כך שיראזי שההכלאה שהייננית עשתה פשוט מרגש.
שפע של טעמים מאוזנים וחמאתיים מאוד, עשייה של יין בסגנון עולם חדש והתקבל יין סמיך ובומבסטי אך גם מאוד עגול ורך. חמצמצות מאוד נעימה שילוב של וניל ואניס. יופי.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן