דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סלט טונה צרובה ואספרגוס, שעועית ירוקה ותפוחי אדמה ראטה 

מאת    [ 23/05/2012 ]

מילים במאמר: 461   [ נצפה 2446 פעמים ]

זוהי מנה שמשלבת בין מזרח תיכון לאסיה, מנה מרעננת שמכילה בתוכה טונה שהוא דג אצילי לבין עלים קיצים  עונתיים הנמצאים בשוק.

המנה נכתבה בהשראה של סלט ניסואז אך שודרגה לסלט קליל יותר, מרענן וצבעוני יותר, והוגש בתפריט החורף במסעדת דלאל.

מצרכים (ל-4 מנות):

לסלט עצמו:

1 ראש קטן מאד של חסה אייסברג

100 גרם עלי אורוגולה

200 גרם שעועית ירוקה

8 גבעולי אספרגוס ירוק

1 גמבה פרוסה לפרוסות דקות

300 גרם פילה טונה טרי

6 תפוחי אדמה בייבי

4 ביצים

כף שטוחה של לימונים כבושים קצוצים

כף מיץ לימון

למרינדה:

2 כפות שמן זית

2 כפות סויה

1 כפית דבש

מעט גרגירי פלפל שחור

1/4 כפית גרגירי כוסברה טחונים

3-4 פרוסות  צ'ילי חריף

רוטב לסלט:

1 כף מיונז

1 כפית חרדל

1 כפית צלפים

1 שאלוט קצוץ

4 כפות מים

1/2 כפית מלח

2 כפיות דבש

1/2 כוס שמן סויה

1/2 כוס שמן זית

קורט צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרינדה יום לפני הגשת הסלט ומשרים את הטונה בתוכה ללילה.
  2. למחרת, מחממים מחבת טפלון וצורבים את הטונה ל-20 שניות מכל צד.
  3. מחזירים את הטונה חזרה למרינדה, מקררים ומניחים בצד.
  4. מוצאים את העלים הלא יפים של חסת אייסברג ומפרקים לעלים, שוטפים היטב במי קרח ומייבשים (יש לשטוף את כל העלים בצורה זו).
  5. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח עד לריכוך ומקררים.
  6. חוצים כל תפו"א לרבע (כמו בננות).
  7. מניחים את תפוחי האדמה בכלי ומוסיפים פנימה לימונים כבושים, מעט שמן זית, מעט פלפל שחור, מערבבים ומניחים בצד.
  8. את האספרגוס והשעועית מנקים. מהאספרגוס מורידים את השליש התחתון. חולטים את השעועית והאספרגוס כדקה ומקררים, מניחים בצד.
  9. מרתיחים ליטר מים בסיר קטן מאד. שהמים יכילו לפחות ממחצית הסיר. מוסיפים כף חומץ למים, מרתיחים, מנמיכים את האש .
  10. שוברים לכוס ביצה ומהכוס שופכים במהירות לתוך המים החמים ומחכים שהחלבון יהפוך לבן, שחלמון (הצהוב) יהיה כלוא מבפנים. מבשלים בערך דקה עד שהחלמון כמעט מוכן. קיבלנו ביצה עלומה.  על פעולה זו חוזרים 4 פעמים ע"מ לקבל 4 ביצים עלומות.
  11. במעבד מזון או עם בלנדר יד מערבבים את כל חומרי הרוטב מלבד 2 סוגי השמנים, מערבבים ומזלפים בעדינות פנימה את השמנים עד ליצירת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול עם לימון ומלח, ומניחים בצד.
  12. להרכבת המנה: פורסים 4 צלחות. מערבבים בכלי גדול את עלי האייסברג, אורוגולה, השעועית הירוקה, האספרגוס, צ'ילי וגמבה ומוסיפים לכלי 4-5 כפות של רוטב ומערבבים בעדינות.
  13. מחלקים בין 4 הצלחות. לכל צלחת מוסיפים, 5 רבעים של תפו"א, 1 ביצה עלומה.
  14. את הטונה פורסים כנגד הסיבים לפרוסות דקות ומחלקים בצורה שווה ל-4 הצלחות.
  15. מפזרים עוד מעט מהרוטב לכל צלחת ומגישים.

באדיבות שף המסעדה,

בתיאבון!

מנהל שיווק ויח"צ


מסעדת דלאל, שבזי 10, נווה צדק, ת"א


03-5109292




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב