המושג "כרס בירה" נפוץ אצל לא מעט מתאמנים השותים משקאות אלכוהוליים כאשר יוצאים לבלות בסופי שבוע או בכלל.האמונה הרווחת בציבור ש"כרס בירה" נגרמת כתוצאה מעודף של קלוריות המגיעות מאלכוהול הנאגרות כשומן מוטעית.
למעשה מחקרים הראו שרק כ5 אחוז מהקלוריות שמקורן באלכוהול הופכים לשומן.למעשה אלכוהול בעצם מפחית את כמות השומן שהגוף משתמש בה לייצור אנרגיה.
הרעיון של דיאטה לחיטוב הגוף הוא להוציא יותר אנרגיה (קלוריות) מאשר מכניסים.
אנשים רבים הנמצאים בדיאטה בוחרים משקאות אלכוהוליים דלי קלוריות, בעיקר בגלל שמכילים פחות קלוריות שמקורן באלכוהול.בכל אופן מחקר נוסף הראה שגם כמו קטנה מאד של אלכוהול יש לה השפעה גדולה מאד על המטבוליזם.
בניסוי נתנו למספר גברים שתי מנות משקה וודקה עם לימונדה (כל מנה כ90 קלוריות) בהפרשים של חצי שעה.ובמשך מספר שעות לאחר מכן, נצפה ששימוש הגוף בשומן כמקור אנרגיה ירד ב75 אחוזים.
מדוע לאלכוהול יש כזאת השפעה שלילית על שימוש הגוף בשומן כמקור אנרגיה?
מרבית האלכוהול הופך בגופנו לחומר הנקרא אצטט Acetate ואפילו הכמות הקטנה של 2 מנות משקה העלתה את רמות האצטט בגוף פי 2.5 .כאשר רמות האצטט בגוף עולות הגוף משתמש באצטט כמקור אנרגיה ופחות משאר מקורות אנרגיה.
לאחר שתיית אלכוהול
1.כמות קטנה של 5 אחוזים הופכת לשומן.
2.הכבד הופך את רוב האלכוהול לאצטט.
3.האצטט משוחרר לזרם הדם ותופס את מקומו של השומן כמקור אנרגיה.
זכרו - גם כמות קטנה של משקאות אלכוהוליים דלת קלוריות יש לה השפעה גדולה נגד השימוש של שומן כמקור אנרגיה.
לקריאה נוספת בדבר אלכוהול והשפעותיו על הפעילות הגופנית.
הכותב, אביעד ברקמן הינו מאמן כושר אישי.
אביעד ברקמן, הינו מאמן כושר אישי מומחה ובעל ניסיון רב. מאמן בכפר המכביה משנת 2006 והבעלים של Fit2day - חדר כושר פרטי לאימון כושר אישי בגבעתיים. מתמחה באימוני כוח לספורטאים ונוער, ובליווי תהליכי ירידה במשקל - אימוני כוח תומכים, אימוני סיבולת לב-ריאה וקואצ'ינג איך להתמיד וליהנות מפעילות גופנית תוך שילובה בחיי היום-יום.