אומגה 3 – אקלים... מה הקשר?
הטבע מייצר שמן המכיל חומצת שומן אומגה 3. ידועים מספר מקורות לחומצות שומן אלו, חלקם בדגי עומק האוקיינוס וחלקם בצמחים.
משום מה, פסח הטבע על גוף האדם בבריאת מערכת יצירת אומגה 3 עצמית. ולכן זקוק להשלמה ממקורות חיצוניים. הרי ידוע כי המרכיב הזה חיוני ביותר לאדם הן מבחינת בריאות הגוף והן לבריאותו הנפשית.
מקורות חומצת שומן ממשפחת האומגה.
כאמור, המקורות המקובלים עד לא מזמן הינם דגים – בעיקר דוגמת סלמון, מקרל, הרינג וסרדינים החיים במעמקי האוקיינוס הצפוני וצמחים שונים כמו: שמן פשתן, שמן קנולה, ובמידה מועטה גם בשמן סויה. לאחרונה אנו שומעים על תגלית חדשה בתחום – שמן המופק מזרעי מרווה מרושתת ומכיל אומגה 3 ומרכיבים נוספים חיוניים לגוף.
אומגה 3 ותנאי אקלים
חשוב לדעת, הצמחים או הדגים או כל יצור אורגני דואג להגנה ושמירה על עצמו! למעשה לא נועד לחלוק את מרכיביו עם בעלי חיים או צמחים אחרים. אי לכך, יש קשר בין המרכיבים השונים לבין תנאי אקלים בו חיים הדגים או צומחים הצמחים.
הפשתן וגם הקנולה גדלים בסביבת הקוטב הצפוני – בקנדה. שם אקלים בעל טמפרטורות נמוכות מאד וכדי לשרוד יש לפתח מנגנוני הגנה מפני קור. לכן אך טבעי הוא שהשמן המופק מצמחים אלו יהיה רגיש לטמפרטורות גבוהות (טמפ. גוף האדם 36.6 מעלות צלסיוס). ולכן, בתנאי אקלים בישראל לשמנים הללו תהיה בעיה להחזיק מעמד. כמובן שניתן לשמור במקרר בתנאי חושך אך מה קורה כשבאים במגע עם חום הגוף? נוצרת בעיה. הם עוברים שינוי העלול להזיק להיות רעיל ומסוכן לגופנו.
הדגים, גם הם שוכנים במים עמוקים עם טמפרטורה נמוכה והם בעלי דם קר. מכאן ניתן לשער שהטבע יצר עבורם מערכת הגנה וחיסון מפני תנאי אקלים בסביבתם.
אם כך, עלינו לשאול את עצמנו שאלה פשוטה – מה למדינת ישראל ולטמפרטורות נמוכות? האם התהליך של ייצור שמן הדגים, הכרוך בחימום לצורך ניקוי לא מזיק וגורם לו לאבד מערכו?
האם שמן הפשתן הצומח בשדות הקרים של קנדה יכול לשרוד באקלים הישראלי? וכנ"ל לגבי מקורות נוספים.
אומגה 3 מרווה מרושתת
צמח המרווה גדל בעיקר במזרח התיכון. קרי – ארצות החום. המערכת הטבעית של צמח זה נועדה לעזור לו לשרוד את תנאי האקלים בסביבתו.
כלומר, טמפרטורות גבוהות, מעט מים ושמש יוקדת. ולכן השמן המופק מצמח זה מתאים ואמיד ביותר גם במגע עם גוף האדם.
לסיכום
לא כל מקור של אומגה 3 יתאים לכל אקלים. עלינו להבין שהשמן על מרכיביו השונים נברא על מנת להגן על המקור ממנו מופק.
ולכן, השמן המופק מצמח מרווה מרושתת ומכיל חומצת אומגה 3 אמידה, יהיה המתאים ביותר והאמיד ביותר לטמפרטורה של גוף האדם בעל ולכן הוא המומלץ ביותר.
רוני סנדלר
אומגה 3 צמחי הגל הירוק
052-8222274