דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יין- לענבים בלבד !? 

מאת    [ 24/01/2011 ]

מילים במאמר: 477   [ נצפה 2510 פעמים ]

יין- לענבים בלבד !?

 

בשנים האחרונות חלה תנופה מבורכת בענף היין בישראל. עשרות יקבי בוטיק צצים ועולים לשמחתם של חובבי היין. כמעט כל מגדל ענבים צעיר או ותיק מתהדר ביקב משלו, ואולי אף במרכז מבקרים הפתוח לסיורים וטעימות.

רבות נכתב על סוגי הענבים השונים, טיב האדמה, השקיה, מרכיב אנושי ועוד (טרואר- בשפה מקצועית). בימי התנ''ך הקפידו על מקומות מסוימים בארץ שרק בהם ניתן היה לגדל ענבים לייצור יין לבית המקדש. שתיית יין והקידוש עליו הם מצווה, והברכה ''בורא פרי הגפן'' היא בין הפופולאריות בקרב דתיים ואף חילוניים.

לצידו של יין הענבים המכובד מופיעים בכתבי הרמב''ם גם יינות אחרים: יין-תפוחים, יין- תמרים, יין- רימונים. כלומר אבותינו ידעו להעריך וליהנות מיין-פירות, שהוכן מפירות אחרים מלבד הענבים. רק יצוין כי הקפידו בברכה של ''הכול נהייה בדברו'' . במסכת ''תרומות''(פ' י''ג,י''א) נכתב כי לא ניתן להביא מעשר לבית המקדש ממבחר יין הפירות, אלא יין מענבים בלבד.

אך בחיי היום יום כמובן מותר ואף רצוי  להעשיר ולהרחיב את מבחר המשקאות האלכוהוליים בטעמים שונים וייחודיים.

אכן גפן מתקשר באופן אוטומטי ליין, אך האם יין מתקשר אך ורק לגפן?

מילון רב מילים של שויקה מפרש יין כ''משקה אלכוהולי עשוי מיץ ענבים שתסס''. ובנוסף- ''משקה אלכוהולי שמכינים ע''י התססת פירות עם מים וסוכר''. גם במילון ספיר, שעורכו הראשי הוא איתן אבניאון, כתוב כי יין הוא ''1. משקה משכר מענבים.2. משקה משכר דומה ליין מענבים-עשוי מפירות אחרים''.

מדוע אם כן מדגישים רוב יצרני היין בארץ, בהסתמך גם על דעה ממכון התקנים, כי- יין הוא מענבים בלבד ואילו מה שמיוצר מפירות אחרים הוא- שיכר! שיכר מפורש כ''משקה משכר או בירה'' (שם). אנו מכירים מאז ומתמיד את מבשלת-שיכר, שהינה מקום ייצור הבירה. יין-פירות ובירה לא מיוצרים באותה הדרך. את הבירה מבשלים, ואילו יין- הפירות מותסס עם שמרי יין כמו הענבים.

הערה: אין מדובר במאמר זה על ליקרים מפירות שמכינים אותם ע''י השריית הפירות באלכוהול ללא התססה.

לסיכום-

יין- פירות אח חורג או אח תאום!?

סוגיה לשונית או שיווקית!?

 

אנו מתמוגגים ממבחר מרלו, שירז ועוד... אך למה לא להתענג גם על יין-פירות שהוכנו מ: מנגו, ליצ'י, שסק, פסיפלורה, תאנים, אפרסקים, רימונים, תפוזים... ועוד ועוד... כל טעם ייחודי ומפתיע.

 

נשמח לשמוע תגובות

מוזמנים לטעימות ביקב "טעם ארז" www.taam-erez.co.il

 

 

טעם ארז- יקב משפחתי ליין-פירות, ליקרים ומעדנים 100 אחוז פרי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב