דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ציוד למסעדות 

מאת    [ 23/01/2011 ]

מילים במאמר: 507   [ נצפה 2393 פעמים ]

ציוד למסעדות

החלום הישראלי האולטימטיבי (מיד אחרי רכישת דירה) הוא הקמת עסק פרטי. מסתבר שאנשים רבים חולמים על היום בו יהיו עצמאיים, לא יהיו חייבים דין וחשבון לאף אחד ויהיו אדון לעצמם. ואם כבר לפתוח עסק פרטי, מסעדה היא העסק האידיאלי. הרי תמיד יהיה ביקוש לאוכל, והישראלים אוהבים לצאת לאכול בחוץ.

אלא שפתיחת עסק פרטי בכלל, ומסעדה בפרט, היא אינה חלום שכולו ורוד. ניהול מסעדה כרוך בעבודה קשה, התמודדות עם אינספור לחצים וקבלת החלטות אינסופית. אחד התחומים החשובים בניהול מסעדה, שיכולים לקבוע במידה רבה את הצלחתה העסקית, הוא בחירת ציוד למסעדות.

ציוד למסעדות – למען יעילות העבודה במטבח

הצלחתה של כל מסעדה נמדדת בשני פרמטרים עיקריים: איכות המזון והמשקאות שהיא מגישה ומהירות השירות שהיא מספקת. הדרכים להבטיח את קיומם של שני פרמטרים אלו הן רבות: החל מבחירת צוות השפים והמלצרים וכלה בבחירת ספקי חומרי הגלם למסעדה. אולם כל אלו לא יועילו אם לא תבחרו ציוד למסעדות איכותי, שמתאים בדיוק לצורכיכם.

כשבוחרים ציוד למסעדות, חשוב לעשות זאת רק אחרי שגיבשתם את עקרונותיו הכלליים של התפריט שלכם. רק כשאתם יודעים איזה מנות תגישו ומהם תהליכי העבודה שתבצעו במטבח המסעדה, תוכלו לבחור ציוד למסעדות שיתאים בדיוק לצורכיכם. כך גם לא תקנו ציוד מיותר.

שיקול נוסף בבחירת ציוד למסעדות הוא הגודל. מטבחי מסעדות בדרך כלל אינם גדולים במיוחד, וחשוב לנצל כל מ"ר בחוכמה. לכן יש לתכנן מראש את עיצוב המטבח ואת המיקום המדויק של כל תנור, כיריים או מקרר, ולרכוש ציוד למסעדות בגודל המתאים.

במהלך עיצוב המטבח למסעדה חשוב לשתף את השפים ועובדי המטבח בתהליך. כי בסופו של יום הם יהיו האנשים שיעבדו במטבח כל יום, והציוד שתרכשו, כמו גם מיקומו של כל פריט במטבח, ישפיע ישירות על אופי ויעילות עבודתם. בבחירת הציוד למסעדות ובמיקומו במטבח יש להתייעץ עימם ולעצב את המטבח כך שישרת אותם בצורה הטובה ביותר.

ציוד למסעדות – בטיחות מעל לכל

איכות המזון שתגישו במסעדה וטיב השירות שלקוחותיכם יקבלו בטלים בשישים אם מטבח המסעדה שלכם לא יהיה מקום בטיחותי. חשוב לזכור שמטבחי מסעדות הם מקומות קדחתניים, שבהם העבודה מתבצעת לרוב במהירות ובלחץ. לכן, המטבח מהווה קרקע פורייה לתאונות עבודה, וזהו תפקידכם כבעלי המסעדה לדאוג לשלומם ולביטחונם של עובדיכם.

אחד מאמצעי הבטיחות שעליכם לרכוש למטבח המסעדה הם מוצרי גומי למניעת החלקה. מוצרי גומי, כמו למשל שטיחים למניעת החלקה, יעילים במיוחד במניעת תאונות עבודה במטבח. כידוע, במטבחי מסעדות נשפכים נוזלים רבים במהלך העבודה. שנייה אחת של חוסר תשומת לב יכולה לגרום לעובד להחליק על הרצפה הרטובה ולהיפצע באופן חמור. מוצרי גומי כמו שטיחים למניעת החלקה, הם בהחלט ציוד חובה במטבח המסעדה שלכם. כי כשהשפים והטבחים עובדים בבטחה, העבודה תתנהל ביעילות רבה יותר, וגם האוכל יהיה טעים יותר.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב