דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תנאים מוקדמים בביטוח רכוש 

מאת    [ 17/01/2011 ]

מילים במאמר: 606   [ נצפה 1540 פעמים ]

מיגונים כתנאי מוקדם לתשלום פיצויים בגין פריצה

חברה שהינה בעליה של חנות לממכר חפצי נוי רכשה ביטוח בגין נזקי פריצה באחת מחברות הביטוח הגדולות במשק. חברת הביטוח שלחה מטעמה סוקר אשר בחן את המגונים בחנות והודיעה למבוטח בכתב, כי עליו להוסיף מגונים שונים כגון חיבור מערכת האזעקה למוקד, הצבת מצלמות וכד' והכל תוך 30 יום. בנוסף הודיעה חברת הביטוח למבוטח כי המגונים הנוספים כפי שדרש הסוקר הינם "תנאי מוקדם" לפיצויי במקרה של פריצה.


רצה הגורל, המבוטח לא עמד בזמנים שהוקצבו לו על ידי חברת הביטוח ובטרם הספיק להתקין את המגונים הנוספים פרצו גנבים לחנות וגנבו ממנה סחורה בשווי מאות אלפי שקלים.


המבוטח פנה לחברת הביטוח בדרישה להפעלת הכיסוי הביטוחי, אולם זו טענה כי המבוטח לא עמד בתנאים המוקדמים, קרי לא שיפר את דרישות המיגון כפי שדרשה, לפיכך תנאי הפוליסה לא התקיימו
ועל כן דחתה את תביעתו. לפיכך לא נותרה בידי המבוטח ברירה אלא להגיש תביעה לבית המשפט המוסמך.


בדיון שהתקיים בבית משפט חזרה חברת הביטוח על טענותיה לפיהם משמעות ה"תנאים מוקדמים" הינה כי לאחר קרות המקרה הביטוחי (הפריצה) יכולה חברת הביטוח לבדוק אם בוצעו המגונים ואם לא הרי שהדבר פוטר אותה מתשלום.


מנגד טען המבוטח באמצעות משרדנו,כי חוק חוזה הביטוח (התשמ"א 1981) קובע במפורש כי דרישות המיגון שחברות הביטוח מעלות (בלשון החוק "אמצעים להקלת סיכונו של המבטח הקלה מהותית") אינן יכולות להיות מנוסחות כתנאים מוקדמים לכיסוי הביטוחי.


משרדנו טען, כי חברת הביטוח לא יכולה לצאת ידי חובתה רק בהעלאת דרישות המיגון, אלא שהיה על חברת הביטוח לשוב, לדרוש ולוודא ווידוא מוקדם כי אמצעי המיגון המיוחדים שדרשה אכן הותקנו. בדיקה מוקדמת שכזו הייתה מאפשרת לחברת הביטוח להודיע למבוטח כי בכוונתה לבטל את חוזה הביטוח עמו עוד בטרם ארעה הפריצה. במקרה כזה יכול היה המבוטח לכלכל צעדיו עוד בטרם קרות הפריצה, בין בדרך של התקנת המיגון כמבוקש ובין בדרך של מציאת ביטוח חלופי. עריכת הבירור בשלב המוקדם, בטרם ארע מקרה הביטוח, מקטינה את הסיכון אליו נחשף המבוטח. לעומת זאת, אם כשלון המיגון יתברר רק לאחר קרות האירוע, צפוי המבוטח, כפי שקרה בענייננו, למצוא עצמו מול נזק בלתי מפוצה.


בנוסף, בכל מקרה, מחדל בנקיטת מיגון אינו מוביל לשלילה אוטומטית של חבות המבטח. גילוי מחדל זה, כל עוד לא קרה מקרה הביטוח מקנה בידי המבטח תרופה של ביטול החוזה; ואם קרה מקרה הביטוח, הרי שמוטל על המבטח לשלם, לכל הפחות תגמולים מופחתים, בהתחשב בדמי הביטוח שהיו נגבים מהמבוטח בהעדר מיגון. משמעות הדבר כי חברת הביטוח אינה יכולה לפטור עצמה באורח אוטומטי מאחריותה כלפי המבוטח, וזאת רק משום שלא נקט אמצעי מיגון.


טענות אלו של משרדנו התקבלו, ובסופו של יום, ובהמלצת בית המשפט הנכבד הסכימה חברת הביטוח לשלם למבוטח את מלוא נזקיו.


המידע האמור באתר זה, הינו תמציתי וכללי, ואינו מתיימר להוות תחליף לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין אשר מומלץ להסתייע בו לצורך מידע משפטי מחייב ביחס למקרה ספציפי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב