דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך בוחרים שמן זית -סוגי שמן הזית 

מאת    [ 19/12/2010 ]

מילים במאמר: 584   [ נצפה 4641 פעמים ]

איך בוחרים שמן זית –ההבדלים בין סוגי שמן הזית

יותר ויותר אנשים מתחילים להבין את ההבדלים בין שמני הזית. מהו שמן זית טוב, ומהו שמן זית שאסור לאכילה(שמן זית למאור בלבד).האם שמן זית כתית זהה לשמן זית כתית מעולה, אם לא מה ההבדל בניהם.

בביקורינו בסופר מרקט ישנם סוגים רבים של שמן זית במחירים שונים, שלכולם מכנה משותף והוא השם "שמן זית" אך המילים הנלוות לצירוף מילים זה ,הן היוצרות את ההבדל בין סוגי השמנים.

להלן המיון של תיאורי שמן הזית הקיימים כיום על המדפים:

שמן זית כתית-זהו שמן זית שהופק ע"י עצירה של הזיתים ושלא עבר טיפול נוסף ולא הוסף לו שמן זית שהופק בתהליך אחר.

תחת קטגוריה זו של שמן זית כתית ישנם שלוש רמות :

שמן זית כתית מעולה- הדרגה הגבוהה ביותר של שמן,נחשב לשמן האיכותי ביותר(בכבישה קרה כמובן)וזהו שמן זית כתית שאין פגם בטעמו ושהחמיצות שלו אינה גדולה מאחוז אחד לפי התקן הישראלי לשמן זית או עד 0.8% לפי הנהוג בעולם.

שמן זית כתית- דרגה שנייה באיכות- זהו שמן זית כתית שאין פגם בטעמו ושחמיצותו אינה עולה על שני אחוזים.

שמן זית כתית רגיל- שמן זית שטעמו עדיין טוב, ושחמיצותו אינה עולה על 3.3 אחוזים.בישראל שמו מופיע לפעמים כשמן זית לבישול.

 

מבין שלושת סוגי השמנים הנ"ל, שני הראשונים הם השכיחים ביותר, וזה כמובן מתבטא במחיר השמן, כשהכתית מעולה הינו השמן היקר ביותר שנוכל למצוא.

לאחר מכן אנו יורדים באיכות השמן ועוברים לשמנים המזוככים:

שמן מזוכך הוא שמן שעבר תהליך של חימום מסוים הנועד להוציא ממנו צבע או ריח לא רצוי, תהליך הזיכוך –חימום השמן פוגע באיכות השמן והרבה מהסגולות של שמן הזית נעלמים בתהליך הזיכוך.

להלן שמני הזית המזוככים שניתן למצוא על המדפים תחת השמות הבאים:

שמן זית מזוכך- זהו שמן זית כתית שעבר תהליך של זיכוך.

שמן זית- זהו שמן זית שהופק על ידי ערבוב של שמן זית כתית עם שמן זית מזוכך.

שמן גפת זית מזוכך- זהו שמן שהופק על ידי מיצוי של זיתים או של פסולת הזיתים(כל הפסולת שנשארת לאחר עצירת הזיתים ושעבר תהליך זיכוך.

שמן גפת זית- שמן שהופק על ידי שמן גפת זית מזוכך עם שמן זית כתית.

על פי התקן הישראלי לשמן זית לשמן זית כתית לסוגיו-אסור להוסיף כל תוספת, ואילו לשמנים המזוככים מותר להוסיף אלפא טוקופרול שהוא ויטמין ה E , ומותר להוסיף לסוגי שמן אלה גם חומצה ציטרית המשמשת חומר עזר ליצור השמן.

המסקנה  : בבואנו לקנות שמן זית אם אנו רוצים את האיכותי ביותר, אנו נבחר את השמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, ויש להבחין מהי חמיצותו המרבית(בפועל יכולה להיות פחות ממה שרשום על התווית)שלא תעלה על אחוז אחד. ניתן לשים לב כי אם רשום על התווית שמן זית ללא כל תוספת כלשהיא , יתכן כי מרבית השמן במיכל הינו שמן זית מזוכך שכל סגולותיו נעלמו,והוא מעורבב עם שמן זית כתית, ואף יתכן כי רק אחוז מזערי מאוד הינו שמן זית כתית- התקן הישראלי אינו אומר מהו האחוזים שיש למהול.

שמן זית כתית מעולה המיובא מאיטליה ואיכותי ביותר הקיים בישראל , הינו שמן זית כתית מעולה "אולאיטליה" – OLITALIA , זהו שמן זית מצוין, וטעמו כבש רבים מהשפים הישראלים המובילים.

שמן זית אולאיטליה מעולה לכל המתכונים שבו צריכים להשתמש בשמן זית כתית מעולה.

 

 

 

 

 

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב