דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אל תשלמו מיסים !!! 

מאת    [ 09/12/2010 ]

מילים במאמר: 394   [ נצפה 2434 פעמים ]

אחד היתרונות של ההשקעה בדירת מגורים הוא הטבת המס הכרוכה בהשקעה בה. הטבות המס על דמי השכירות מתחלקות לשני מסלולים: הראשון הוא פטור המתאים למשקיע שברשותו דירה אחת, והשני - מס מופחת המתאים למשקיע פרטי שלו מספר דירות.

החוק קובע כי מי שהייתה לו בשנת המס הכנסה של דמי שכירות למגורים, יהיה פטור ממס על דמי השכירות, ובלבד שלא הייתה לו, לבת זוגו או בנו, הכנסה מהשכרת דירות מגורים בסכום כולל חודשי העולה על 4,320 שקלים. כל שקל משכר דירה העולה על התקרה, מפחית שקל אחד מהתקרה הפטורה.

הפטור לסכום התקרה איננו ההטבה היחידה הניתנת ליחיד המשכיר דירה או דירות. אם שכר הדירה שמקבל היחיד עולה בהרבה על תקרת הפטור, עדיין יש לו ברוב המקרים אפשרות לבחור במסלול מיסוי מוגבל בשיעור של 10% בלבד, במקום השיעור הרגיל בפקודה, אשר עלול להגיע עד כדי 47%. אולם, שיעור המס המוגבל משולם על ההכנסה ברוטו, ללא שהמשקיע יהיה זכאי לנכות הוצאות כגון פחת או הוצאות מימון בגין רכישת הדירה.

התנאי הראשון לקבלת שיעור המס המוגבל הם שההכנסה היא מהשכרה של דירת מגורים המשמשת למגורים. התנאי השני הוא כי ההכנסות משכר הדירה אינן מהוות אצל המשכיר הכנסה מעסק של שכירות. כאשר לבעל הבית מספר רב של דירות מגורים שהוא משכיר, קשה לקבוע האם הכנסתו היא הכנסה מעסק או לא. מהניסיון ניתן לקבוע, כי מעל שבע דירות ככל הנראה תחשב ההשכרה כהכנסה מעסק, ולכן לא תזכה להקלה של שיעור המס המוגבל.

התנאי השלישי הוא שהמס בשיעור 10% ישולם בתוך 30 ימים מתום שנת המס שבה התקבלו דמי השכירות.

בדרך כלל זכאי כל אדם המשכיר דירה לנכות כנגד שכר הדירה כל מיני הוצאות שהיו לו בקשר לדירה. דוגמא להוצאות הניתנות כניכוי והמקטינות את ההכנסה החייבת במס היא לדוגמא הריבית ששילם בעל הדירה על הלוואה שנטל לצורך רכישתה, שיפוצים בדירה או פחת המופחת כל שנה באחוזים משווי הרכישה של הדירה.

יש להדגיש, כי שיעור המס המוגבל כדאי בעיקר לבעלי דירות אשר מחזיקים בדירות ששווי רכישתן נמוך ביותר (למשל דירות שהועברו בירושה), מאחר ושיעור המס של 10% מוטל על ההכנסה ברוטו, ללא ניכוי הוצאות.

כאשר מדובר בדירה ששווי רכישתה גבוה, קרי ניתן לנכות בגינה פחת בסכום משמעותי, או כאשר רכישת הדירה מומנה בהלוואה שניתן לנכות בגינה את הריבית - לא כדאי לבחור במסלול המס המוגבל, מאחר והבוחר בשיעור המס המופחת מוותר על הזכות לנכות את ההוצאות.

אולם, כאשר מדובר בדירה ששווי רכישתה נמוך מאוד, דהיינו שלא ניתן לנכות בגינה פחת בסכום משמעותי או הוצאות מימון, קיימת עדיפות מכרעת למיסוי במסלול המס המוגבל.

יובל ברכה, עו"ד;  03-9016008; מומחה למשפט מסחרי, עסקי ונדלן; http://www.yuvalb.org




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב