דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לביבות מכל הלב. 

מאת    [ 05/12/2010 ]

מילים במאמר: 444   [ נצפה 4833 פעמים ]

לביבות לחנוכה (או בקיצור: לביבות מחונכות!).

 מתכון בסיסי ועסיסי. החומרים:

תפוח אדמה גדול, ביצה גדולה, כף גדושה פירורי לחם/ קמח / קמח מצה, מלח, פלפל לפי הטעם, שמן לטיגון.

הכנה: מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים במעבד המזון. מעבירים לקערה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל. בינתיים מחממים שמן במחבת . רצוי מחבת מהסוג החדש - קרמי, למשל - שדורשת הרבה פחות שמן, ולכן יותר דיאטטי ויותר בריא. כשהשמן חם, מניחים בעזרת כף את הלביבות. כשמזהיבות, הופכים אותן לצד שני. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על ניר סופג ואוכלים בתאבון!

אפשרות קלה יותר, קצרה יותר ודיאטטית יותר: להניח ניר אפיה על תבנית, לשמן אותו ולהניח את הלביבות על נייר האפייה. אופים ב-175 מעלות כ-25 דקות על צד אחד, הופכים ואופים עוד 15 דקות על הצד השני.

גיוונים: אפשר להוסיף גזר מגורד,למשל; בצל קצוץ; שמיר או פטרוזיליה קצוצים; קישואים טריים מגורדים ?או מבושלים, מעוכים וסחוטים - ;פטריות קצוצות; פלפל אדום או ירוק קצוץ דק; מעט שום מעוך; כרובית מבושלת, מסוננת ומעוכה; גבינה צהובה מגורדת; תפוחי עץ מגורדים. אם התערובת דלילה מדי, יש להוסיף עוד קמח, אם התערובת סמיכה מדי, יש להוסיף עוד ביצה.

 עוד מתכונים שגם הילדים יכולים להכין תמצאו באתר:

www.saba-sabta.co.il

לביבות גבינה.

פחות נפוצות, אבל לא פחות טעימות.

הכמויות:  250  גרם גבינה לבנה ללא מים, ביצה אחת, חצי כוס סוכר - או יותר, אם אוהבים מתוק - וכשליש כוס קמח. התערובת צריכה להיות סמיכה כמו טחינה מעובדת.שמן לטיגון.

מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם, מעבירים מהתערובת בעזרת כף גדולה. מטגנים משני הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על ניר מגבת סופג ואוכלים חם - אבל לא רותח!

גיוונים: אפשר להוסיף צימוקים, סוכר וניל וכו'.

 

ועוד רעיון, מעט יותר דיאטטי:

כופתאות גבינה מבושלות.

הכמויות:  250  גרם גבינה לבנה ללא מים, ביצה אחת וכחצי כוס סולת . בזמן ההכנה, מניחים על האש סיר גדול מלא מים, עם כפית מלח, וממתינים שירתח. במשך הזמן הזה מערבבים את כל החומרים .שהמים  רותחים, מנמיכים את האש ומניחים בכל פעם כף מהתערובת וממתינים כחמש דקות. אח"כ הופכים כל כופתא על הצד השני ומבשלים עוד חמש דקות.

אוכלים עם שמנת, סוכר, אבקת קקאו, ריבה, רסק תפוחי עץ,  וכו'.

 

עוד מתכונים שגם הילדים יכולים להכין תמצאו באתר:

www.saba-sabta.co.il

ולממהרים:

http://www.saba-sabta.co.il/tahbiv/matconim

קורה שורץ www.saba-sabta.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב