הולך לעבוד בעגלות בספרד? המאמר הזה ילמד אותך כל מה שאתה צריך על האוכל בספרד
הספרדים גאים מאוד במגוון המטבח הספרדי. לכל איזור בספרד הייחוד הגסטרונומי שלו. מאכל פופולרי ספרדי הוא הפאייה, תבשיל אורז עם תוספות שונות. הכרת המטבח הספרדי ומחמאות על האוכל הספרדי יתקבלו בחיבה רבה.
הספרדים גם מאוד גאים ביין הספרדי. מותג ספרדי מוכר הוא יינות לה ריוחה. בסיומן של ארוחות צהריים מקובל לשתות משקה אלכוהולי ולדון בעניינים עסקיים, בד"כ מוגש הפאצ'אראן או האורוחו.
טיפים – בספרד לא קיימת חובה לתת טיפים. עם זאת, אם מרוצים מהשירות מקובל לעגל את החשבון ולהשאיר טיפ, אך אין צורך להשאיר 10% כמקובל בארץ. במסעדות יוקרה מקובל להשאיר סכום של 5%-10% אם מרוצים מהשירות. לנהגי מוניות ניתן לעגל את סכום הנסיעה, אך כאמור לא חובה.
טיפ נוסף בקשר למסעדות באירופה בכלל ובספרד בפרט בקשר למסעדות: בחלק מהמסעדות באירופה שמים לפעמים על שולחן כל מיני דברים כמו חמוצים או סלטים שנראים כמו נשנוש בחינם עד שהאוכל יגיע. הם לא בחינם, הם בדרך-כלל עולים המון כסף יחסית לכמה שהם שווים, וברגע שטעמת קצת יכריחו אותך לשלם על הכל.
תשאלו לפני שאתם אוכלים ותבררו שזה באמת און-דה-האוס. אם לא, תבקשו שיורידו לכם מהשולחן.
דבר ראשון שחלק לא יודעים וזה עלול לעלות לכם ברעב מיותר: כמעט כל המסעדות בספרד סגורות בין 15:00 ל-21:00. אם לא תאכלו ארוחת צהריים בזמן אתם תישארו רעבים. אם אתם רגילים לאכול בסביבות שבע-שמונה בערב כמו רוב הישראלים, שווה לכם לקנות אוכל מראש, לבשל במלון או להצטייד בסנדוויצ´ים. ארוחות הצהריים גדולות וכדאי להתמלא מהן.
כמו כן, תמיד ביאס אותי בזמן שהייתי בברצלונה שביום ראשון הכל סגור. דווקא ביום החופש שלי אי אפשר ללכת למסעדה טובה או אפילו לקנות מצרכים בשביל לבשל. לפעמיים היה נגמר החלב ולא ידעתי מה לעשות. שאלתי מכר שלי והוא גילה לי שברובע גותי יש הרבה מקומות שפתוחים בראשון, גם מכולות וגם מסעדות, ומאז אני לא רעב!
לעובדים בעגלות בחו"ל שמטרתם זה לחסוך כמה שיותר כסף ולחזור לארץ ההמלצה שלי היא שפעם בשבוע תעשו קניות בסופר מקומי ותבשלו לכם אוכל לכמה ימים מראש שתחממו בכל יום ברגע שתחזרו מהעבודה.
בזמן העבודה אני ממליץ להכין סנדוויצים מזינים (לדעתי כשניים שלושה יספיקו למשמרת של כשמונה שעות) וכשאתם חוזרים תאכלו ארוחה חמה. במידה ויש לכם אפשרות לחמם אוכל ולאחסן אותו – אז הרווחתם ופשוט תביאו איתכם למשמרת.
בסוף שבוע או ביום ראשון אפשר ואף רצוי להתפנק במסעדה או כל פינוק אחר שייתן לכם הרגשה טובה. המטרה כאן היא לא לחיות בדוחק אלא למצוא את האיזון הנכון בין בילוי וחוויה וחסכון של סכום כסף יפה שיהווה עבורכם מקפצה לעתיד.
מתחיל לעבוד בעגלות בספר? כנס לבלוג שלי: עבודה בעגלות בספרד