דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שדרוג הקפה הביתי 

מאת    [ 17/11/2010 ]

מילים במאמר: 420   [ נצפה 1639 פעמים ]

כולנו שותים קפה והיום יותר מתמיד יש לנו אופציות מגוונות לשדרוג הקפה הביתי.   הרבה אנשים אוהבים לשתות את הקפה שלהם בבית קפה. אני מניח שהסיבה העיקרית לכך היא עצם המפגש החברתי. הסיבה השנייה היא כנראה הקפה הטרי, המבחר ואיכות הקפה כשהוא מופק ממכונת קפה מקצועית. אבל לשמחתנו הרבה היום אנשים יכולים ליהנות ממשקאות קפה בבית ברמה גבוהה גם ללא מכונת קפה מקצועי. אבל הדבר כרוך בהשקעה במכונת קפה שיכולה להגיע למחיר של אלפי שקלים.   ובכל זאת למי שרוצה ליהנות מקפה שהוא לא קפה נמס או שחור, גם ללא מכונת קפה, ישנן אופציות רבות. קפה פילטר - הקפה מופק במכשיר שנקרא פלאנג'ר או פרנץ' פרס. קפה הפילטר נטחן בטחינה גסה ונחלט במים רותחים. בסיום החליטה, המשקעים נלחצים מטה על ידי מוט, פעולה שמפיקה קפה צלול שטעמו חלש יחסית.   אספרסו - ניתן להכין אספרסו במכשיר הנקרא מקינטה. המקינטה מורכבת משלושה חלקים: חלקה העליון משמש ככלי קיבול ומזיגה לאספרסו, חלקה התחתון של המקינטה מלא במים ומעליו מונח פילטר אותו אנחנו ממלאים בקפה טחון. מבריגים את שני החלקים ומנחים מעל ללהבת גז. כשהמים מגיעים לנקודת רתיחה, האדים עולים לחלקה העליון של המקינטה, לא לפני שהם עוברים דרך הקפה (בלחץ של 1.5 באר – בניגוד לאספרסו שמופק בלחץ של 9 באר). בשיטה זו הקפה אומנם לא ממצא את כל מגוון טעמיו (בעיקר בגלל הבדלי לחץ החליטה), אך המשקה שמתקבל בהחלט עשיר ומתקרב לאספרסו כפי שאנחנו רגילים לשתות ב בית קפה.   ולאלו מאיתנו שאוהבים קפוצ'ינו - ברוב מכונות האספרסו הביתיות ישנה זרבובית קיטור המיועדת להקצפת /חימום חלב (סטימר). אבל בהרבה מכונות יכולת ההקצפה של הסטימר חלשה וקשה להפיק חלב מוקצף באיכות גבוהה.   ניתן להשתמש במכשיר הפרנץ' פרס. יש לחמם את החלב, למזוג את החלב למכשיר ולפמפם עם המוט בתוך החלב, פעולה שתגרום להפיכתו לקצף סמיך. בניגוד להקצפה עם סטימר, דרך זו אינה מוסיפה מים לחלב.   ולסיום נוסיף עוד מספר דגשים על טריות ואיכות פולי הקפה. אחד מגורמים המשפיעים על טעם הקפה הוא הטריות. פולי קפה – לרוב הפולים ארוזים בשקיות עם שסתום חד כיווני שלא מאפשר לאור, חמצן ולחות (אויבי טריות הקפה) להיכנס לשקית. עם פתיחת השקית טריות הקפה תישאר במיטבה בין 3 ל -5 ימים. קפה טחון – הקפה הטחון רגיש יותר והוא הכי טרי לאחר הטחינה. לאחר 10 שעות באוויר הפתוח הוא מאבד עד 50%  מטעמיו. אחסון נכון כולל שמירה באריזות וואקום במקום חשוך ולא חם ישמור על טריות מקסימלית. לכן, אם קניתם קפה טחון כדאי לרכוש כמויות קטנות (לצריכה שבועית). ואם יש לכם מטחנה בבית (פינוק אמיתי) מומלץ לטחון את כמות הקפה הרצויה כל פעם בנפרד.  




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב