מתכונים הם אולי הדבר המעניין ביותר והמסקרן ביותר שקשור לאוכל כי כל מ שקשור לאוכל הוא חייב איכשהו להתחיל באיזה סוג של מתכון משום שגם המוצר הזול והפשוט ביותר הוא תהליך כלשהו של יצירת מתכונים והוא גם מעורב בכל התהליך הזה.
כך שהמוצר חייב להיות כתוב על דף או בדרך אחרת כדי שמי שיוצר את אותו מאכל טעים ושבסוף מגיע לפה שלנו ואין ספק שזה חשוב מאוד וקריטי לעבוד על פי ספר מתכונים מסודר וחכם ואפילו סודי ברוב המקרים אם מדברים על מזון שמגיע מהתעשייה.
אם תיקחו לדוגמא תעשיית מזון כלשהי או אנשים שעובדים בחברה שמייצרת שוקולד, עוגות, חטיפים או כל מאכל אחר ובלי לדבר על מסעדות, אפשר להבין בבירור שכל מקום שומר את הקלפים קרוב לחזה ואין סיכוי שהם ייחשפו מתכונים או כל דרך שהיא להכנתם.
זאת משום שבעצם אותם מתכונים הם חוד החנית של כל מפעל או של כל מסעדה או של כל אדם שמכין מאכלים על מנת להרוויח מזה כסף אחרת כולם היו מכינים אותו דבר והייתה תחרות גדולה והמון מתכונים דומים שהיו גורמים לאנדרלמוסיה גדולה בלי שום צל של ספק ומי שהיה מפסיד מכך הם כמובן הלקוחות שלא כל כך אכפת להם איזה מתכונים , העיקר שיהיה טעים.
כל מפעל שמייצר משהו לא סתם שומר מתכונים אצלו קרוב משום שבלי זה הוא בעצם לא יצליח ואין לו משהו מיוחד שיבדיל אותו מאחרים כי כמו שכל מאכל שונה בטעמים אחד מהשני זה מה שיפה בכל הסיפור.
כל מפעל מנסה למצוא מתכונים הכי טובים ועם חומרים מעניינים וטעימים עד אשר שמוצאים את הטעם המנצח ומשווקים אותו לציבור כדי שייהנו ממנו ויטעמו את מה שלדעת המפעל מדובר במתכון מנצח.
ישנם גם הרבה מאוד חברות שמייבאות מתכונים ומוצרים מחו?ל כאשר חטיפים רבים שאתם אוכלים וטועמים ואפילו שוקולדים ובעצם המון סוגים של אוכל הם מתכונים סודיים של חברות בחו?ל שנותנות אישור לחברות הישראליות לעשות שינויים במתכונים ובהחלט אפשר לראות שמבוצעים שינויים לטובת בטעמים הישראלים.