אומרים שמתחתנים רק פעם בחיים (וגם זה לא תמיד נכון), אז אם כבר מתחתנים כדאי ורצוי להזמין לאירוע את כל בני המשפחה, המכרים והחברים של ההורים ושל האחים והאחיות, ואת כל החברים ממקומות העבודה של ההורים, ואת כל השכנים שלהם, וכמובן את כל החברים של החתן ושל הכלה מבתי הספר השונים, מהצבא, מהטיול במזרח, מהאוניברסיטה. בקיצור מעגלים-מעגלים של אורחים, אבל האם הוקמו כבר גני אירועים המסוגלים להכיל את המספר האדיר הזה של מוזמנים?
אז ככה: יש גני אירועים ברחבי הארץ, בעיקר גני אירועים בשרון, שהוכשרו לקליטת מספר במיוחד של אורחים. 1500– 2000 איש נכנסים לשם מבלי שתורגש צפיפות רבה מדי. המדובר בגני אירועים פתוחים בעלי מדשאות ענק, הפועלים במתכונת הרחבה שלהם רק בעונות היבשות (אביב, קיץ, סתיו) כשעיקר פעילותן מתרכזת, מטבע הדברים, בחודשים מאי-אוקטובר. לעיתים גני אירועים אלה מעתיקים את הפעילות לתוך אולם סגור בחודשי החורף, ואז, מן הסתם, יורד מספר האורחים הפוטנציאלי באופן משמעותי.
גני אירועים גדולים ממוצעים מציעים את החלל שלהם ל-500 עד 700 אורחים, תלוי בעונה (בחורף השטח קטן כיוון שהאירוע עובר לאולם סגור או שהשטח הפתוח נסגר על ידי חלונות ותקרה המונעים את חדירת הקור והגשם).
גני אירועים בינוניים יעניקו משירותיהם ל-200 עד 400 אורחים בלבד. יש, כמובן, גם גני אירועים המיועדים לאירועים קטנים יותר עד 200 איש. רוב רובם של גני אירועים בשרון מיועדים לאירועים בינוניים וגדולים, וניתן למצוא בהם גם גני אירועים המיועדים לאירועים המוניים (מחתונות, בר מצוות ועד אירועי השקה ומסיבות סלבס לרגל הסילבסטר). היתרון היחסי של גני אירועים בשרון שהם מאפשרים שטחי חנייה נרחבים למאות המכוניות שמסיעות את אלפי המוזמנים לאירועים השונים. הבעיה היא, לעיתים, בדרכי הגישה למקומות שבם ממוקמים גני אירועים בשרון. כשמדובר בדרכי גישה כפריות, לעיתים צרות, מלאות במהמורות ובחורף גם בוציות, עלולים להיווצר פקקי ענק בכניסות לאותם גני אירועים בשרון, וזה מוציא לרבים מהאורחים את כל החשק והכיף, עוד לפני שהגיעו וטעמו מהקוקטייל, האפריטיף ומעדני המקום.
אז איך בוחרים מקום מאותו מגוון גני אירועים בשרון שיתאים למספר האורחים שהזמנתם? ומה קורה אם אחרי שהזמנתם את אותו אחד מגני אירועים – גדל מספר המוזמנים שלכם, או שמוזמנים מסוימים ש"בניתם" עליהם שלא יגיעו לתחתונה הפתיעו אתכם והודיעו שהם אמורים להגיע לאירוע.
כידוע, גני אירועים מכינים מקומות רזרביים (בהיקף של 10%) וכך גם חברות הקייטרינג. כלומר, הזמנתם, למשל, 500 אורחים, יספקו לכם עד 550 מקומות ומנות. ומה יקרה אם זה לא יספיק? מה יקרה אם האולם אינו יכול בשום אופן להכיל יותר מוזמנים, אלא אם כן אתם רוצים להעמיס את המקום בעוד שולחנות, או להפוך שולחנות המיועדים ל-10 סועדים בלבד לשולחנות של תריסר סועדים? בקיצור: בעיה. אז איך מקצצים ברשימת המוזמנים?
סוגיה קשה ופתרונות קלים אין לה. אחת האפשרויות – לבקש להימנע מלהביא ילדים (המהווים מטרד לא קל בכל מקרה). אפשרות שנייה, לערוך מסיבה נפרדת לחברים ממקומות העבודה (רעיון שקל למימוש). אפשרות שלישית, לקצץ במעגלים החיצוניים של האחים והאחיות של בני הזוג (לא נעים אבל לא נורא). תחשבו באופן יצירתי, ואולי תמצאו פתרונות נוספים ייחודיים לכם.
אביב יועצים המפתח שלך להצלחה! קידום בגוגל ייעוץ שיווקי