במטבח עם זהר צמח וילסון ואביטל סבג: מתכון מג'דרה מאורז עגול/בסמטי מלא ועדשים מונבטות
בזמן האחרון שומעים יותר ויותר אודות גישת המזון החי (Raw Food) לפיה אין לבשל כלל מכיוון שהבישול הורג את האנזימים שבמזון. מנגד, שיטות מזון שונות כגון מקרוביוטקה ואספקטים מסוימים ברפואה הסינית דוגלים דווקא בכן לבשל את המזון לפני אכילתו. אז כדי לא להסתבך עם אף אחד (סתם, לא מפחדים), הנה מתכון המשלב רכיבים מבושלים (אורז) ורכיבים חיים (עדשים). מה שנקרא, איזון. זוהי גירסה רעננה למתכון מוכר מאזורינו.
המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים:
200 גרם עדשים ירוקות
500 גרם אורז מלא עגול או אורז בסמטי מלא
חבילת כוסברה
3 שיני שום
1 כפית קארי
2 כפות כמון
2 כפיות מלח ים גס אפור
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
סיר בישול לכמות של 2-3 ליטר
2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
משרים במים למשך 8 שעות את העדשים הירוקות (לא להיבהל שהופכות לירוקות). שופכים את המים ומנביטים למשך 3 ימים בקערה/מסננת. יש להרטיב פעם-פעמיים ביום (ומייד לשפוך את המים).
משרים למשך שעה עד שמונה שעות את האורז העגול/בסמטי. שוטפים ומיבשים במסננת.
משרים את הכוסברה למשך 10 דקות עם כפית מלח, שוטפים היטב, מיבשים מעל מסננת, וקוצצים קטן.
קוצצים את השום ומאדים עם שמן זית עד שמזהיב בסיר הבישול.
מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך 3 דקות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, סוגרים את המכסה, ומבשלים במשך 45 דקות או עד שהנוזלים נספגו והתאדו.
מוסיפים את הכוסברה והעדשים המונבטות בהגשה.
המתכון לקוח מסדנאות הבישול הבריא שעורכים שפית הבריאות אביטל סבג ויועץ הבריאות והתזונה האינטגרטיבית זהר צמח וילסון.
לחצו כאן לפרטים אודות סדנאות הבישול הבריא עם זהר ואביטל
זהר צמח וילסון
יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית
הדרכה ואימון לשיפור ויצירת אורח חיים בריא
באתר של זהר מתכונים, מאמרים, ומידע נוסף אודות בריאות ותזונה
לאתר התזונה של זהר
לאתר המכון לתזונה אינטגרטיבית - לימודי הכשרה כמאמני תזונה