ביקורת יינות יקב סגל
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

ביקורת יינות יקב סגל 

מאת    [ 21/08/2010 ]
מילים במאמר: 394   [ נצפה 2336 פעמים ]

 
 

אם ליינן יש מספיק ביצים לגרד לשטן בביצים אז היין יכול להיות מעולה אפילו שהוא מזן הארגמן
שף אלון גונן

שרדונה 2008 ממרום גליל:

יין קליל, גוף בינוני, חמיצות מעט גבוהה, בסה"כ יין שהתאים לקרוסטוני גרבלקס הסלמון והטרטר בקר שהוגשו כקוקטייל פתיחה בחצר המסעדה. יין מרענן לימות הקיץ החמים.

מרלו 2006 דובב:
ריחות תותים צעירים ופירות יער בוסריים לצד פירות יבשים ממלאים את האף. אם ציפיתי לקבל מנת מתיקות בגלל ריח הפירות היבשים הופתעתי מחמיצות מה ביין שלאחר כמה דקות ערבול בכוס התמתנה ושיחררה טעמי וניל נפלאים שעשה למרלו טוב, 20 אחוז חביות אמריקאיות זה הסוד של היין הזה.
עם כוס היין הזה הוגשו: פרוסות פילה בקר לצד שקדי עגל ונתח קצבים קטנטן ומשובח. כל זה נעטף ברוטב של ציר בקר עשיר.
היין הוגש עם בשר קל יחסית אך פה התגלתה מחשבה עמוקה בבחירת המרלו למנה הזו. שילוב של בשר קל ללא שומן לצד ציר בקר עשיר וסמיך בדיוק כמו ריחות פירות יבשים ווניל עם חמיצות של פירות יער. יופי של מנה ויופי של בחירה.

ארגמן 2007 דובב: "יין חסר תקדים"
היין אטום ובעל צבע שחור בוהק, ריחות ריבת פטל לצד פלפל שחור שאפילו מעקצץ באף וגורם לחייך. המון וניל פורץ בערבול הכוס, תרומת החביות האמריקאיות, לצד ריח של סלמי מעושן קלות ועוד ועוד טעמי פלפל חריף מתפוצצים בחלל הפה מי שמכיר את הטעם העז של פלפל החלפיניו המקסיקני ימצא רמזים ביין הארגמן.
היין לעיס מאוד ובעל מרקם כבד מאוד. היין מאוד מורכב וקשה מאוד לנתח אותו כי הוא כל הזמן מעניק טעמים חדשים ומורכבים.
לצד היין הוגש נתח פריים ריב בתוספת גרטן, הנתח הוגש עשוי נא והיה שומני ועסיסי. הצלע הוגשה ללא תיבול של פלפל שחור והיין השלים את חווית החריפות כמו כפפה ליד.

קברנה סובניון 2007 דישון:
ריחות של אקליפטוס, פלפל שחור ומעט עור מאוד ברורים ומאוד חדים זה יין שמאפשר לכל ריח להיות דומיננטי וברור. יין רענן מאוד וללא טעמי פירות כבדים או ריבתיים. טעמי שוקולד, וניל ומעט שקדים טחונים ממלאים את חלל הפה. היין מורכב ועסיסי במיוחד. חמיצת מינורית שמעניקה ליין איזון במתיקות שמורגשת בחיך. אחוזי אלכוהול של 13.8 מרגיעים את היין ולא הופכים אותו לבומבסטי אלא ליין קלאסי עם סיומת ארוכה ומשובחת.
לצד היין הונח נתח פורטרהאוס עבה, שמן ועסיסי. גם כאן בחירת היין למנה היוותה ניצחון נוסף ליינן ולשף המסעדה. טעמים נקיים של בשר טוב לצד יין אלגנטי.

 

נכתב באתר: http://www.adomolavan.co.il

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב