הפתרון לבעיות ההשמנה ולתזונה לקויה טמון כנראה בחינוך ולאו דווקא בהכנסה לנפש
לפי מחקרים, משפחות בסטטוס סוציואקונומי נמוך יותר סובלות יותר מהשמנת יתר מאשר העשירים יותר. האם זה קשור במחיר המזון? האם מזון זול משמין יותר מאשר מזון יקר? האם המצב הכלכלי אכן משפיע על התפתחות ההשמנה? האם חנויות מובחרות ויקרות מספקות מזון בריא יותר ומשמין פחות?
האם אוכל זול הוא אוכל משמין ואוכל יקר? לא, לאו דווקא.מה הוא האוכל הפשוט? מתברר שברובו הוא הבריא יותר והמשמין פחות. עם האוכל הפשוט נמנים דגנים, גריסים, קטניות, לחם אחיד, ירקות. יקר? לא! בריא? לגמרי! דווקא האוכל הפשוט מסייע למוח בבקרת תיאבון טובה יותר. אנו יודעים כיום שדווקא גיוון ושפע "משתקים" את בקרת התיאבון וגורמים לאכילה מופרזת ולעלייה במשקל. זה תהליך פיזיולוגי מוכח. במחקרים החדישים נראה שעומס קלורי בפני עצמו גורם למוח לאבד את יכולתו לבקר תיאבון, מה שמעודד אכילה מופרזת. במילים אחרות, ככל שהאוכל מגוון יותר ועשיר יותר בקלוריות כך כמות האוכל הולכת וגדלה, ולהפך, ככל שאוכל פשוט יותר ומגוון פחות – אנו אוכלים פחות.
בנוסף, האוכל הפשוט מסייע בהורדת רמות הכולסטרול וטריגליצרידים ומשפר את המצב הדלקתי.
מצד שני, הרבה מהמזונות היקרים והמעודנים דווקא משמינים ללא דגש רב על תזונה נכונה ובריאה. לדוגמה מזונות גורמה, כמו בקר, לשון, קוויאר, פטה אווז וגבינות עתירות שומן הנם משמינים ביותר. גם הרבה ממוצרי הבריאות כביכול, שקונים בחנויות טבע מובחרות, אינם תמיד דיאטטיים, שכן לעיתים קרובות הם מכילים סוכר, דבש, אגוזים, שקדים וכדומה. גם סוכר חום, שיש הטועים לחשוב שהוא בריא ומוכנים לשלם יותר עבורו, משמין (ומזיק לשיניים) בדיוק באותה מידה כמו סוכר לבן. כמוכן עדיף לחם אחיד על הרבה מסוגי לחם ה-"גורמה" היקרים (למשל אלה עם האגוזים או הזיתים) ובוודאי על קרואסונים וג'בטות. דוגמה מצוינת לאוכל שנחשב בריא אך למעשה משמין ומזיק זה מבחר של דגני בוקר וחטיפי "בריאות" אשר מכילים כמויות מוגזמות של סוכרים ועולים הרבה כסף.
מכאן שהעניין אינו המחיר אלא הידע והמודעות של מה, כמה ומתי כדאי לאכול.
אולגה רז דיאטנית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי ת"א ("איכילוב"), ראש המחלקה לתזונה ומרצה בכירה במכללת אריאל, מפתחת את דיאטת הלחם היעילה בירידה במשקל ושיפור בריאות
קמא תעשיות תוכנה - קידום אתרים | בניית אתרים