דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הפרעות קשב וריכוז - שיפור הדימוי העצמי של ילדכם 

מאת    [ 13/06/2010 ]

מילים במאמר: 644   [ נצפה 4209 פעמים ]

אנחנו שומעים את צמד המילים 'יחס חיובי' לעתים קרובות, אך מה זה בעצם אומר ולמה זה כל כך חשוב לילדים עם ADHD? ילדים עם הפרעות קשב וריכוז נחשפים לעתים קרובות להרבה שליליות. ההתנהגות שלהם עלולה להיות מאוד מתסכלת ומפריעה לעתים ולכן אין זה יוצא מן הכלל אם ילד כזה יחווה יותר יחס שלילי מאשר חיובי במהלך היום, במיוחד אם הוא מתקשה בשליטה על התסמינים שלו. דבר זה יכול במהרה להשפיע על הדימוי והערך העצמי של הילד.

ברגע שילד מתחיל לראות את עצמו באור שלילי, נהיה לו הרבה יותר קשה להתנהל בצורה אופטמלית עם התסמינים שלו. הוא עלול להיקלע למעגל אכזרי - התנהגות מפריעה שמובילה ליחס שלילי, שמוביל לדימוי עצמי נמוך, שמוביל להתנהגות מוקצנת עוד יותר, שמובילה ליותר יחס שלילי וחוזר חלילה. התנגדות מוגברת, חרדות ואפילו תחושת דכאון עלולים להופיע בעקבות כניסה למעגל שכזה.

ללמוד איך להתייחס באופן חיובי לילד זה כלי מאוד משמעותי, אך עם זאת, אם ההתנהגות וההתנגדות משתלטים, קונפליקטים וויכוחים עלולים להפוך ליותר ויותר שגרתיים בבית. ברגע שזה קורה, כולם מרגישים יותר נרגזים, מותשים ואומללים. אתם יכולים להתחיל לעשות את השינוי בהדרגה ע"י כך שבאופן מודע תתנו יותר יחס חיובי לילד, גם כאשר אתם מתייחסים לדברים הקטנים ביותר. למשל:

? "כל הכבוד שבאת לשולחן אחרי הפעם הראשונה שביקשתי"
? "אני רץ/רצה לספר לאמא/אבא איך חלקת יפה את הצעצועים עם אחיך"
? "התיישבת לעשות שיעורי בית בלי שאבקש ממך. כל הכבוד!"

היגדים כאלו יכולים לא רק להעביר יחס חיובי לילד שלכם, אלא גם יעזרו ללמד את הילד אילו התנהגויות אתם כן רוצים לראות. אתם בעצם מעצבים את התנהגות הילד בעזרת שבחים ומחמאות. זהו סוג למידה שנקרא חיזוק חיובי. חיזוק חיובי משמעו נתינת גירוי נעים (כמו מחמאה למשל) כדי להגביר את תדירות התגובה הרצויה. תנסו "לתפוס" את ילדכם בהתנהגות טובה ומייד תנו לו משוב חיובי. בצורה כזו, אתם משתמשים ביחס החיובי כדי להעלות את רמת ההיענות שלו ואת ההתנהגות הרצויה.

ניתן גם לתת יחס חיובי שהוא לא מילולי כמו הנהון של הסמכה, קריצה, חיבוק, נשיקה וכד'. כל התגובות האלה עוזרות להעביר לילד את המסר שהוא מוערך ומקובל. ילדים מזהים מסרים לא מילוליים כמו טון דיבור, הבעות פנים, יציבה וכד' ולעתים קרובות המסר הלא מילולי משפיע אף יותר מהמסר המילולי. לכן עליכם להיות מודעים לסימנים ולמסרים הלא מילוליים שאתם מעבירים.

לעתים, משימות שנראות לנו פשוטות מאוד, הן מאוד קשות בשביל ילד עם הפרעות קשב וריכוז. ידיעה זו, עוזרת להכיר בעבודה קשה ובמאמץ של הילד בניגוד להתמקדות רק בתוצאה. יתכן שילדכם עבד קשה מאוד להכניס את כל הצעצועים לקופסא אבל אתם לא רואים זאת בגלל כל שאר הבלגן שיש מסביב. עידוד הנסיונות והמאמצים של הילד יעלו את הסיכוי לכך שהוא ימשיך לעבוד לקראת ההתנהגות הרצויה.

זמן איכות מובנה עם ילדכם יכול גם כן להיות משמעותי מאוד לשיפור הדימוי העצמי שלו. להורים יש השפעה רבת עוצמה בחיי ילדיהם. ילדים ומתבגרים שמרגישים מוערכים וקרובים להוריהם נוטים להיות בעלי דימוי ובטחון עצמי גבוהים יותר ובעלי סיכוי נמוך יותר להתנהגות לא רצויה.

דרך אחת לוודא שהילד שלכם מקבל את היחס החיובי שהוא זקוק לו היא להקדיש לפחות 20 דקות ביום לזמן איכות פרטני איתו. תנו לילדכם להחליט מה הוא רוצה לעשות בזמן זה. לצאת להליכה, לשחק קלפים, לאפות עוגה או כל דבר אחר שיעלה על רוחו.

אם יש לכם יותר מילד אחד, הכינו לוח זמנים שיאפשר לכם לבלות אחד על אחד עם כל אחד מהילדים. אם לא כולם ביום אחד אז בכל יום ילד אחר או כל סידור אחר שמתאים למשפחתכם ושתוכלו להתמיד בו. נסו לשמור על כך שבזמן זה יהיו כמה שפחות הסחות דעת כמו צלצולי טלפון או טלויזיה דולקת.

זכרו שזהו הזמן שלכם להקשיב לילדכם. אל תפריעו לו לומר את אשר על ליבו, אל תתקנו אותו ואל תלמדו אותו. רק תקשיבו ותכבדו את דיעותיו גם אם אתם לא תמיד מסכימים איתם. בגדול - תשתדלו לשמור על אווירה חיובית וחמה ככל האפשר. תתפלאו לראות עד כמה זמן האיכות הזה יהפוך לחשוב לכם ולילדכם וכמה הוא יתרום לדימוי העצמי שלו ולתפקוד התקין של המשפחה!

AttenGo השיטה הנוירו-קוגניטיבית לטיפול יעיל בהפרעות קשב וריכוז. השיטה מתמקדת בבעיה הפיסיולוגית של פעילות המוח ומשפרת את התפקוד היומיומי בשמירת ריכוז לאורך זמן,שמירת ריכוז בסביבה עם הסחות דעת,אירגון ויכולת טובה של ניהול הזמן. שיפור עד תיקון מלא של זיכרון העבודה,פיצול קשב,הפניית קשב, קשב סלקטיבי.


לפרטים: אטנגו - הרצליה 09-9511515, דוא"ל: support@attengo.com  אתר אינטרנט: www.AttenGo.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב