ובכן, מהי קרמה?
הקרמה של הקפה (הקרויה גם ארומה או קאימק) היא שכבה שומנית וכמעט נטולת קלוריות המכסה את פני הקפה המוכן, ונוצרת על ידי מיצוי השומנים שבפולי הקפה. קרמה משובחת מעידה על איכות פולים גבוהה, טריות ומיצוי נכון של הפולים; לדוגמה, ככל שחלף זמן רב יותר מרגע טחינת הפולים ועד להכנת הקפה, כך הקרמה המתקבלת תהיה טובה פחות: קפה בן 3-4 ימים יניב קרמה פחות איכותית מקפה בן יום אחד.
חשוב לציין כי שכבת הקרמה היא אמנם מדד לקפה טוב, אך בשום אופן איננה המטרה עצמה. כלומר, קפה ללא קרמה טובה עדיין יכול להיות קפה מוצלח - הקרמה פשוט מעניקה לו מראה מושך יותר וגם מוסיפה רובד נוסף לטעמים המתפשטים בחלל הפה בעת הלגימה.
הסימנים לקרמה טובה:
1. גובה שכבת הקרמה צריך להיות כ3-4 מילימטרים, והיא לא אמורה להתפוגג במהרה. למעשה, לעיתים קרובות קרמה איכותית מחזיקה מעמד אחרי הלגימה הראשונה ולעיתים אפילו עד סוף הספל.
2. צבע חום כהה מעיד על טמפרטורת מיצוי נכונה, וצבע חום בהיר יעיד על טמפרטורת מיצוי נמוכה מדי. צבע חום כהה אדמדם הוא האופטימלי.
3. מבחן הסוכר: לשכבת הקרמה אמור להיות די כוח ציפה על מנת להחזיק עליה חצי כפית סוכר לשניה או שתיים. אם הסוכר "טובע" מיד, הקרמה פחות איכותית.
ולסיום, טיפ קטן באדיבות קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ:
מכונות קפה ביתיות רבות הן בעלות התקן שאמור לסייע בקבלת קרמה סמיכה ואיכותית. אלא שבמכונות האספרסושאינן מוזגות ישירות לספל הקפה, כאשר מעבירים את הקפה מהמכשיר אל הספל, הקרמה לא צפה אלא נדבקת לדפנות. מה עושים? פשוט מאוד: כאשר הקפה מוכן בתוך המכשיר והקרמה צפה עליו, גורפים אותה בעזרת כפית ומניחים בספל לפני מזיגת הקפה. כך, בעת מזיגת הקפה, הקרמה תשוב ותצוף למעלה.
קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ הינה סניף הדגל הישראלי מקבוצת הקפה האיטלקי Italico, חברת הקפה האיטלקית החברה המשגשגת ביותר בשנים האחרונות באיטליה שאף התפתחה למדינות נוספות באירופה ומחוצה לה.בימים אלה, מתכוונת קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ לפרוץ לשוק הישראלי ולהשתלב בשוק כשחקן מרכזי ומוביל בתחום הקפה.