מהי הקרמה של הקפה?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מהי הקרמה של הקפה? 

מאת    [ 12/06/2010 ]
מילים במאמר: 286   [ נצפה 1678 פעמים ]

 
 

ובכן, מהי קרמה?

הקרמה של הקפה (הקרויה גם ארומה או קאימק) היא שכבה שומנית וכמעט נטולת קלוריות המכסה את פני הקפה המוכן, ונוצרת על ידי מיצוי השומנים שבפולי הקפה. קרמה משובחת מעידה על איכות פולים גבוהה, טריות ומיצוי נכון של הפולים; לדוגמה, ככל שחלף זמן רב יותר מרגע טחינת הפולים ועד להכנת הקפה, כך הקרמה המתקבלת תהיה טובה פחות: קפה בן 3-4 ימים יניב קרמה פחות איכותית מקפה בן יום אחד.

חשוב לציין כי שכבת הקרמה היא אמנם מדד לקפה טוב, אך בשום אופן איננה המטרה עצמה. כלומר, קפה ללא קרמה טובה עדיין יכול להיות קפה מוצלח - הקרמה פשוט מעניקה לו מראה מושך יותר וגם מוסיפה רובד נוסף לטעמים המתפשטים בחלל הפה בעת הלגימה.

הסימנים לקרמה טובה:

1. גובה שכבת הקרמה צריך להיות כ3-4 מילימטרים, והיא לא אמורה להתפוגג במהרה. למעשה, לעיתים קרובות קרמה איכותית מחזיקה מעמד אחרי הלגימה הראשונה ולעיתים אפילו עד סוף הספל.

2. צבע חום כהה מעיד על טמפרטורת מיצוי נכונה, וצבע חום בהיר יעיד על טמפרטורת מיצוי נמוכה מדי. צבע חום כהה אדמדם הוא האופטימלי.

3. מבחן הסוכר: לשכבת הקרמה אמור להיות די כוח ציפה על מנת להחזיק עליה חצי כפית סוכר לשניה או שתיים. אם הסוכר "טובע" מיד, הקרמה פחות איכותית.

ולסיום, טיפ קטן באדיבות קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ:
מכונות קפה ביתיות רבות הן בעלות התקן שאמור לסייע בקבלת קרמה סמיכה ואיכותית. אלא שבמכונות האספרסושאינן מוזגות ישירות לספל הקפה, כאשר מעבירים את הקפה מהמכשיר אל הספל, הקרמה לא צפה אלא נדבקת לדפנות. מה עושים? פשוט מאוד: כאשר הקפה מוכן בתוך המכשיר והקרמה צפה עליו, גורפים אותה בעזרת כפית ומניחים בספל לפני מזיגת הקפה. כך, בעת מזיגת הקפה, הקרמה תשוב ותצוף למעלה.

 

 

קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ הינה סניף הדגל הישראלי מקבוצת הקפה האיטלקי Italico, חברת הקפה האיטלקית החברה המשגשגת ביותר בשנים האחרונות באיטליה שאף התפתחה למדינות נוספות באירופה ומחוצה לה.בימים אלה, מתכוונת קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ לפרוץ לשוק הישראלי ולהשתלב בשוק כשחקן מרכזי ומוביל בתחום הקפה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב