דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אלבום דיגיטלי- איך מתחילים? 

מאת    [ 22/05/2010 ]

מילים במאמר: 944   [ נצפה 2982 פעמים ]

 

אלבום דיגיטלי- מאיפה להתחיל?

כפי שכבר פירסמתי במאמרי הקודם: "להפיק את המקסימום מהאלבום המשפחתי", עידן האלבומים בהדפסה הדיגיטלית (שבמקור נועדו לתת מענה למאות ואלפי התמונות הדיגיטליות שנקברו אצלנו במחשב), הביא עימו את הרצון והצורך להחיות גם את התמונות מהעידן הקודם (הטרום דיגיטלי), ועימם נולד הצורך להפיק אלבומים דיגיטליים משפחתיים המספרים את סיפורה של המשפחה, סיפורו של סבא, סיפורה של אמא, ואפילו- סיפורו (הקצר יחסית) של הנער החוגג בר מצווה.

אז ניערנו את האבק מעל לאלבומי הפוטו הישנים. ומה עכשיו? איך מסננים? איך בוחרים את התמונות עבור האלבום הדיגיטלי? מה להכניס ומה לא? הרי אי אפשר הכל...

ההחלטות הראשונות הללו בעצם יכתיבו את הסיפור שיסופר באלבום הדיגיטלי שאנו שואפים ליצור, ומכאן חשיבותן הגדולה.

הניסיון הנצבר מספק מס' עקרונות חשובים בבחירת החומר, ואפשר לתאר את התהליך על-פי השלבים הבאים:


    • 

    שלב ראשון- לפני הכל, קחו דף ועט, ורישמו לעצמכם בראשי פרקים את הנושאים אותם את מעונינים להכניס לאלבום הדיגיטלי (כן כן, נושאים ! חשוב יותר מכרונולוגיה). נושאים יכולים להיות החל מ- ילדות, תקופת ביה"ס, בר המצווה, השרות הצבאי וכד', שהם נושאים די "אוניברסליים" עם מישקל כרונולוגי. נושאים פחות אוניברסליים יכולים לכלול: קריירה, תחביבים מיוחדים, פרטים ביוגרפיים יוצאי דופן, דברים הקשורים לאישיות של נושא האלבום וכד'.


    • 

    שלב שני- החליטו כמה עמודים אתם מעונינים להקצות לכל נושא כזה באלבום הדיגיטלי שאתם מתכננים. כמות העמודים המוקצית צריכה להתאים לחשיבות של הנושא בעיקר, אבל גם למצאי התמונות הקשורות אליו.


    • 

    שלב שלישי- פתחו את האלבומים, והתחילו לאסוף את התמונות על פי ראשי הפרקים שתיכננתם מראש. בשלב הזה נכונות לכם מן הסתם כמה הפתעות... כמו נושאים ששכחתם להכניס לרשימת הנושאים עבור האלבום הדיגיטלי שלכם, או חוסרים מביכים דווקא בנושאים חשובים במיוחד ("לאן נעלם האלבום עם תמונות החתונה שלנו...???").


    • 

    שלב רביעי- בהנחה שבכל עמוד באלבום הדיגיטלי תירצו להכניס 1-5 תמונות, ובממוצע יהיו בכל עמוד כ 4 תמונות, בידקו האם יש יחס הולם בין חשיבות הנושא לבין כמות התמונות שאספתם. זה הזמן לסנן, לתעדף, לוותר, להוסיף.


    • 

    שלב חמישי- השתדלו לא לוותר על תמונות בעלות ערך רגשי רב, רק בגלל מצבן ואיכותן. כאמור, במרבית המקרים הפגמים ניתנים לתיקון בתוכנות טיפול בתמונות כמו פוטושופ. מרבית התיקונים הנדרשים אינם מסובכים מידי, וזה שווה את המאמץ.


    • 

    שלב שישי- מי אמר שמכניסים לאלבום הדיגיטלי רק תמונות? כל דבר שניתן לצלם אותו או לסרוק אותו- ניתן להכניס לאלבום הדיגיטלי. וזה כולל מכתבים, תעודות, פתקים ישנים, מדליות (כן כן !! סורקים את המדליה בסורק הביתי, ובאמצעות הפוטושופ ניתן להעלים את הרקע שלה, ולתת לה מראה מעט תלת מימדי. ולמי שאין נגישות לפוטושופ, מומלץ לסרוק אותה כשמאחוריה רקע שתשמחו לשלבו באלבום).


    • 

    שלב שביעי- סריקת החומרים לאלבום- כמעט לכולנו יש בבית סורק ביתי (שהוא גם מדפסת, גם פקס וגם וגם...). במרבית הסורקים (לפחות באיכותיים שבהם), ניתן בתיבת הדו-שיח (הנפתחת כאשר מקליקים על האייקון של הסורק), לבחור את הרזולוציה המתאימה לסריקה (הנמדד ב DPI : DOTS PER INCH ). הרזולוציה המומלצת המתאימה לאיכות הדפסה טובה הינה 300 DPI . בד"כ ברירת המחדל של הסורק הינה 150 או 200 DPI . לא מומלץ לסרוק באיכות נמוכה, שכן אפילו אם התוצאה על המסך של המחשב נראית סבירה, באלבום הדיגיטלי עצמו (המודפס ב 300 DPI ), הרזולוציה הנמוכה עשויה להיות מורגשת, ולפגום בחוויה. מאידך, אין טעם לסרוק ברזולוציה הגבוהה מ 300 DPI . זה לא "ישפר" את האלבום הדיגיטלי, רק יאריך את זמן הסריקה בהרבה, ויכביד על המחשב שלכם ועל עבודת העריכה. שימו לב, הסורק הביתי בהחלט מתאים למטרותיכם. לא מומלץ להתפתות למחירים המופקעים שמבקשים בחנויות הצילום ושירותי המשרד עבור הסריקה.


    •  שלב שמיני- בחירת התוכנה המתאימה ותיאום ציפיות. כאמור, קיימות היום בשוק מעל 10 תוכנות אינטרנטיות חינמיות המציעות שירותי עריכה לאלבום דיגיטלי. לפני שאתם בוחרים אחת מהן, עשו "סקר שוק" לגבי היכולות העיצוביות של כל אחת, וחפשו את זו שהיכולות העיצוביות שלה מתאימות לציפיות שלכם לגבי התוצר הסופי של האלבום הדיגיטלי. הדבר נכון במיוחד אם האלבום הדיגיטלי שאתם מבקשים לערוך מיועד כמתנה מיוחדת לארוע מיוחד (יום הולדת עגול של אחד ההורים, יום נישואין מיוחד וכד'). חיסכו מעצמכם את מפח הנפש העשוי לנבוע מהפער בין הפנטזיה שלכם לגבי האלבום הדיגיטלי כתוצר מוגמר, לבין היכולות שלכם, לבין היכולת של התוכנה. אם יש לכם אפשרות כזו, השתמשו בתוכנת הפוטושופ (התוכנה המקצועית לטיפול בתמונות) לביצוע העבודה עצמה, ולאחר מכן העבירו את התוצאה בצורת גיליונות שלמים, אל תוכנת העריכה שבחרתם עבור האלבום הדיגיטלי. שיקולים נוספים לבחירת התוכנה המתאימה לכם צריכים להיות איכות ההדפסה של האלבום הדיגיטלי. כל תוכנה המוצעת באינטרנט בחינם, קשורה לבית דפוס כלשהו המתרגם את העריכה שלכם לאלבום דיגיטלי מודפס. אם יש באפשרותכם, בצעו בדיקת איכות הדפסה וכריכה. שוב, הדבר נכון במיוחד אם האלבום הדיגיטלי מיועד כמתנה חגיגית.
    • 

    שלב תשיעי- מומלץ מאוד לשלב טקסטים באלבום הדיגיטלי שהחלטתם לערוך. ושוב, הדבר נכון במיוחד כאשר האלבום המעוצב אמור לשמש כמתנה מיוחדת. הסיבה לשילוב הטקסטים היא שהם מעצימים את המסר שהעמוד המעוצב מספר עליו. זה נכון שכל תמונה שווה אלף מילים, אך השילוב הנכון בין טקסטים מרגשים לבין תמונות מוצלחות הוא שילוב מנצח ! ואם אתם גם יודעים לחרוז חרוזים, אזי החוויה נעימה אפילו כפליים. אין טעם להצמיד טקסט "פרטי" לכל תמונה בעמוד. הטקסט צריך להתייחס לאווירה הכללית של העמוד.


    • 

    שלב עשירי- הוספת אלמנטים ממאגרי תמונות באינטרנט יכולה בהחלט להעשיר את האלבום הדיגיטלי שאתם מפיקים. האינטרנט מלא בחומרים מענינים. בבואכם לבחור אלמנטים כאלו , עליכם לשים לב לשני דברים חשובים: א. שמירה וכיבוד זכויות יוצרים ב. בדיקת הרזולוציה של התמונה שבחרתם, והתאמתה להדפסה (זוכרים? 300 DPI )

 

התחילו בעבודה ותהנו ממנה !!! הנאתכם תבוא לידי ביטוי ביצירתיות, בטקסטים חמימים ומרגשים, בעריכה מעניינת ובעיצוב מושקע. הכל- כדי לקבל בסיכומו של דבר אלבום דיגיטלי איכותי ומקסים !

 

בהצלחה !!

 

בתיה פארן-ניסני

תמונות סיפור אהבה

הפקת אלבומים דיגיטליים, מצגות, וספרים אישיים

http://www.love-story.co.il

 

 

 

בתיה פארן-ניסני
תמונות- סיפור אהבה
הפקת אלבומים דיגיטליים, מצגות וספרים אישיים




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב