דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ישראל מצטרפת לפרוטוקול מדריד 

מאת    [ 02/05/2010 ]

מילים במאמר: 349   [ נצפה 2370 פעמים ]

מאת: עו"ד אריאל דובינסקי ומר לב גפט

 

ישראל מצטרפת לפרוטוקול מדריד

במהלך שנת 2010 צפויה ישראל להכריז רשמית על הצטרפותה לפרוטוקול מדריד שבו חברות כיום 84 מדינות, לרבות ארה"ב, האיחוד האירופאי, בריטניה, סין, יפן, אוסטרליה ורוסיה. פרוטוקול זה מנוהל על-ידי הארגון העולמי לקניין רוחני (WIPO) ומציע הליך מרוכז לרישום סימני מסחר באותן מדינות. ההצטרפות לפרוטוקול תאפשר רישום בינ"ל של סימני מסחר בהליך יחיד ובכך היא צפויה להקל מאוד על עסקים ישראליים המבקשים להגן על סימני המסחר שלהם במדינות אחרות.

כיום, ההגנה על סימן מסחרי בישראל הינה טריטוריאלית: עסקים מישראל המבקשים להגן על סימני המסחר שלהם במדינות אחרות צריכים לדאוג לרישומם בכל תחום שיפוט בנפרד. לעלויות הליכי הרישום הנפרדים והצורך להסתייע באנשי מקצוע מקומיים בכל מדינה, נוספות גם עלויות הנובעות מאחזקת ואכיפת סימני המסחר במדינות השונות.

ההצטרפות לפרוטוקול תאפשר הליך חסכוני ויעיל יותר. עסק בישראל יוכל להגיש בקשה אחת בלבד לרישום בינ"ל של סימן המסחר, על בסיס סימן מסחר רשום, או בקשת סימן מסחר שהוגשו בישראל. בבקשה ניתן יהיה לציין את אותן מדינות החברות באמנה שבהן נדרשת ההגנה על סימן המסחר. כך, בקשה אחת עשויה להעניק הגנה לסימני מסחר בעשרות מדינות. אל האגרה הבסיסית תצטרפנה אגרות נוספות בהתאם למספר המדינות המבוקש וכן בהתאם למספר סוגי הטובין שלגביהם מוגשת הבקשה לרישום סימן המסחר.

אחזקת סימן המסחר, ובכלל זאת תשלום אגרות, שינוי פרטי הרישום והרחבת ההגנה למדינות נוספות, תתבצע גם היא במרוכז במסגרת אותו ההליך.  עם זאת, ביטול הבקשה המקומית או הסימן או צמצום היקף ההגנה המופיעים בבקשה שהוגשה בישראל ישפיעו על הרישום במדינות שבהן נרשם הסימן בהתאם לפרוטוקול ויביאו לביטולו או לצמצומו. תלות זו בין הבקשה המקומית לבקשה לפי הפרוטוקול תתקיים רק במהלך חמש השנים הראשונות לרישום. לאחר מכן להגנה המקומית על סימן המסחר לא תהיה השפעה על ההגנה הבינ"ל שהושגה באמצעות הפרוטוקול.  

במהלך השנים האחרונות בוצעו בפקודת סימני המסחר מספר שינויים שסללו את הדרך להצטרפותה של ישראל לפרוטוקול, אך ההכרזה הרשמית התעכבה.  מקורות שונים במשרד המשפטים ובארגון העולמי לקניין רוחני מסרו לאחרונה כי ישראל צפויה להכריז על ההצטרפות במהלך השנה הקרובה. יש לציין כי בהתאם לחוק הנוכחי הגשת בקשות על סמך פרוטוקול מדריד תתאפשר שלושה חודשים לאחר ההכרזה הרשמית והפרסום ברשומות.

תחומי העיסוק הנוספים של עו"ד דובינסקי הינם קניין רוחני, דיני אינטרנט, משפט מסחרי משרד בוטיק המתמחה בקניין רוחני לסוגי, דיני אינטרנט, משפט מסחרי, הקמת חברות, ליווי משפטי שוטף לחברות, ייעוץ משפטי כללי.


 arield@dubinsky.co.il http://www.dubinsky.co.il>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב