אירועים, חתונות, מפגשים חברתיים מוכנים מראש או ספונטניים, מי בעצם מסמר המסיבה? הקינוחים. מאכלים מתוקים מאז ומתמיד יהיו אטרקציה לכל מאורע או מיקום. בין אם זה אירוח המשפחה בבית או אירוע לילד, בכל מקום המוגש אוכל, הגשת קינוח הוא בגדר חובה.
קינוחים, מנות אחרונות, סוגי בצקים ומאכלים מתוקים מוגדרים עוד מימי העבר כלא בריאים, אולי כי בעצם בעבר היה קשה להפוך אותם לבריאים. כיום מאכלים מתוקים אלו, גם אם עתירי סוכר, הפכו בריאים במובנים מסויימים ויש כאלה שאפילו מתאימים לחולי צליאק שכידוע, אינם יכולים לאכול כל דבר.
כיום ניתן לייצר ממתקים מחומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים, עם סוכר חום או סוכר רגיל, עתירי קלוריות או לא עתירי קלוריות, ללא גלוטן ואילו כל זאת בכדי שגם האוכלוסיה הזקוקה להשגחה רפואית אדוקה ועוקבת כמו אוכלוסיית חולי צליאק, חולי סכרת וכדומה תוכל להנות ממגוון מאכלים מתוקים אשר לא יזיקו לה.
ישנה אגודת "איל" שהיא האגודה הישראלית לסכרת בישראל, לה יש ליין מיוחד של מוצרים אשר משווק לחולי סכרת בכל הרמות וניתן לרכוש אותם כמעט בכל סופר.
?מתכונים הם בדרך כלל מתכונים משפחתיים העוברים בירושות או בסודיות וזה מה שהופך אותם לטובים יותר, מתוק נחשב גם כאמצעי פיתוי בכל דבר הקשור לזוגיות והופך את המטבח להרבה יותר אקזוטי ואת חווית הבישול להרבה יותר מהנה.
מנות אחרונות בכלל ובפרט הן גם דרך נפלאה להעביר יצירה עם ילדים, כיום גם קיימים מוצרי יצירה מצבעי מאכל, ניירות אכילים וקישוטים אכילים אשר מקנים לנו כהורים או כאנשים העובדים עם ילדים להעביר זמן יצירה נפלא עם ילדים וגם ללמד אותם מעט קולינאריה בריאה, כי לא משנה מה תגידו, קינוחים בריאים לנפש אם אינם בריאים לגוף ובכדי לעשות אותם בריאים לגוף צריך להקשיב למתכונים הנכונים.
אז שיהיה טעים!