דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פסטה 

מאת    [ 31/01/2007 ]

מילים במאמר: 641   [ נצפה 8469 פעמים ]

את הפסטה כולנו מכירים כחלק בלתי נפרד מהמטבח האיטלקי, אך השמועות אומרות שהיא הגיעה לשם מהודו ומסין ע"י מרקו פולו ועוד. באיטליה היא קיבלה את הגיוון האדיר בצורות, מרקמים וצבעים המוכר לנו. בעצם, פסטה הוא שם כולל לכל הבצקים העשויים במקור מקמח חיטה והמיובשים בצורות שונות. היום משתמשים כבר בקמחים רבים להכנת פסטה ולא רק בחיטה, למשל: כוסמין, שיפון, קינואה, כוסמת, אמאראנט, דוחן, סויה ועוד. ישנם מקומות בהם מוסיפים ירקות שיתנו צבעים ומעין טעם נוסף לפסטה, כמו תרד ופלפל חריף.
אמנם רוב הפסטה המוכרת מוכנה מקמח חיטה לבן ומעובד, אך כיום ניתן למצוא בקלות רבה פסטות המוכנות מקמחים מלאים, הנבדלות בצבען המעט כהה יותר ובערך תזונתי גבוה יותר (שכן הן מכילות את הויטמינים והמינרלים שבחיטה או בשאר הדגנים שמהם הן מוכנות). יש גם למצוא פסטות אורגניות בצורות שונות.
רב הפסטות מהירות מאד להכנה ואינן דורשות תכנון מראש או עבודה רבה. ישנם סוגים הדורשים זמן רב יותר של בישול כמו הלזניה, הניוקי והרביולי, אך גם זו לא יותר מדיי עבודה.
ישנן אפשרויות רבות להכין פסטה ובכל המקומות המסחריים עובדים עם מכונות שיכולות ללוש כמות גדולה של בצק וכן לצור צורות שונות. אח"כ יבוא תהליך הייבוש, מה שיעזור לשמר את הפסטה למשך זמן רב (בתנאי שתישמר במקום יבש וקריר).
אפשר גם להכין פסטה לבד בבית, מה שידרוש קצת יותר עבודה, אבל יכול להיות נחמד מדיי פעם.

מתכון בסיסי לפסטה מקמח מלא:
בכדי להכין כ- 500 גרם פסטה יש לקחת 350 גרם קמח חיטה מלא טחון דק, לשפכו על משטח עבודה וליצור גומה באמצע. יש לשים 3 ביצים בינוניות, 2 חלמונים ו- ¼ כפית מלח גס ולהתחיל לערבב עם מזלג מהצד החיצוני. אם הבצק לא סופח יותר קמח, יש להוסיף 6-4 כפות מים. יש לעשות זאת בהדרגתיות תו"כ ערבוב ולהוסיף כף אחרי כף. הבצק צריך להיות חלק.
יש לעטוף את הבצק בנייר כסף ולהשאירו במקרר לפחות לשעה.
לפי סוג הפסטה הרצויה יש לחתוך את הבצק לאחר שפורסים אותו דק על משטח מקומח. אפשר לחתוך לאטריות דקות, עבות, משולשים/ מרובעים להכנת רביולי למילוי וכו'. אפשר גם, כמובן, להשתמש במכונת פסטה, למי שיש.
 

רוטב עגבניות- זעפרן- חלב קוקוס:
הרוטב הזה יתאים לאטריות עבות (פטוצ'יני), או לאחרות.
במחבת גדול/ סיר מחממים מעט שמן זית ומוסיפים 3 עגבניות גדולות קצוצות (אפשר להסיר את הקליפות ע"י השרייה מהירה במים רתוחים, אפשר גם להסיר את הזרעים), שן שום קצוצה ומעט אבקת זעפרן (או כמה חוטים בודדים). מבשלים עד שרב הנוזלים התאדו. מוסיפים כוס חלב קוקוס, ¼ כפית קליפת לימון מגוררת, מלח ופלפל לפי הטעם.
מבשלים עוד מספר דקות, עד שהטעמים מתערבבים ומגישים חם עם הרבה עלי בזיליקום קצוצים.

אני אוהבת לשלב פסטה בסלט ירקות טרי. הנוחה ביותר לשימוש כאן היא הפוזילי (ביסלי).


סלט פסטה כזה יכול להיות מורכב מעגבניות (גם שרי), חסה, נבטים, בזיליקום, בצל ירוק, שום, פלפל אדום, גזר / דלעת מגורדים. אפשר להוסיף גבינת עזים או פרמזן ולתבל במעט רוטב סויה- לימון- דבש. אפשר כמובן לשנות לפי טעמכם האישי.
עוד דרך מהירה ליהנות מפסטה היא להכין כמה רטבים מראש ולשמור במקרר/ בפריזר. כך בשעת הכנת הארוחה רק מחממים ומגישים מעל הפסטה (חוסך זמן, במיוחד עם ילדים).
רוטב פסטו: בבלנדר מערבלים בזיליקום קצוץ, שום קצוץ ושמן זית ומתבלים במעט מלח עשבים ופלפל- זה הרוטב הבסיסי שלי, לפעמים אני מוסיפה גם מעט חומץ בלסמי או סוכר חום, אפשר גם להוסיף צנוברים להעשרת הרוטב (או לנסות אגוזים אחרים, קשיו למשל), גבינת פרמזן מגוררת, שמרי בירה ועוד.
רוטב קשיו יפני: בבלנדר מערבבים שמן זית/ שומשום עם רוטב סויה (ביחסים של 1:3, לטובת השמן) עד שהם מעורבבים טוב ומוסיפים קשיו (הכמות לפי הטעם) עד שהרוטב אחיד. אפשר להתאים לפי הטעם (יותר/ פחות מלוח).
אפשר להכין גם רטבים על בסיס טופו עם עשבי תיבול/ שום/ עגבניות/ בטטה/ דלעת ועוד.
אפשר גם להכין רטבים מהירים על המקום ללא בישול על בסיס שמן זית ומעט תבלינים/ עשבים/ שום/ אגוזים/ טחינה/ שקדיה/ רוטב סויה/ לימון ועוד.

ישנן דרכים רבות נוספות ליהנות מפסטה, נסו גם בכיוון הטעמים הסיניים- הודיים- ערביים.
העיקר שיהיו ארוחות טעימות ומזינות. בתיאבון,
      
                                                                                       ורד לב- מטפלת בתזונה
                                            לייעוץ תזונתי ובישולים      6372906-04 / 527755-058

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב