עלים ירוקים
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

עלים ירוקים 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 510   [ נצפה 5330 פעמים ]

 
 
השפע המדהים של הטבע מתגלה לנו בעלים הירוקים.
הם תמימים לכאורה, לא מושכים יותר מדיי תשומת לב, אינם בולטים מדיי בצבעיהם וגם לא תמיד מעוררים בנו אסוציאציה של אוכל.
מבט מקרוב יאפשר לנו לראות תמונה גדולה יותר של עשרות חומרים מזינים, המתחבאים מפנינו, ואם ננסה ונטעם את העלים השונים נגלה מגוון גדול של טעמים, מרקמים ואפשרויות הכנה.
בני המשפחה הזו הם התרד, המנגולד, הסלרי (גבעול ועלים), עלי הכרובים, כל סוגי החסות למיניהן (ישנם עשרות סוגים), כובעי הנזיר (אפשר לאכול את העלים ואת הפרחים), רוקט, גרגיר הנחלים ועוד חברים ירוקים רבים (ישנם סוגים הזקוקים להרבה מים וע"כ קשה להם לגדול בארץ, כמו ה- MORNING GLORY הפופולרי מאד בתאילנד).
הירוקים עשירים מאד בכלורופיל (שעוזר לטהר את הדם, בגלל דמיונו הביוכימי למולקולות הדם שלנו), בסיבים תזונתיים, בבטא קרוטן (מתחת לשכבה הירוקה מצויה השכבה הכתומה- צהובה המשמשת להגנה מפני השמש),יש בהם הרבה חומצה פולית (מה שחשוב לאלו המתכננות הריון, בהריון ומיניקות), ויטמין K (החשוב כ"כ לקרישת הדם), חלקם מכילים גם ויטמיני B ו-C. מבחינת המינרלים; יש בהם שפע של ברזל, סידן, אשלגן, זרחן ובחלקם (בחסה, למשל) יש גם יוד, נחושת, אבץ וסלניום (כל זאת תלוי, כמובן, באדמת הגידול שלהם. מה שחסר באדמה, יחסר גם בעלים בהתאמה).
אפשר לאכול את כולם טריים בסלטים (ישנם החושבים שזו הדרך היחידה לאוכלם), אפשר לאדות (התרד, למשל, אינו זקוק למים כלל לצורך בישולו, מה שישמור על החומרים המזינים שבו בשבילנו), אפשר להוסיף לתבשילים, למרקים, לפשטידות ולמאפים.

מוס תרד:
מערבלים בבלנדר או במעבד מזון: 500 גרם תרד שטוף וחתוך, 2 כפות צנוברים שהושרו במשך 30 דק' לפחות (אפשר יותר), ¼ כוס טחינה גולמית, 3 כפות מיץ לימון, 3 כוסות פטריות קצוצות, קצת מלח עשבים, 5 כפות מים (לפעמים יש צורך ביותר/ פחות תלוי במידת הסמיכות הרצויה).
מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה במרקמה ובצבעה ואז מוסיפים תו"כ ערבול מעט מוסקט מגורד
ו 2-1 כפות סיבי פסיליום (טחונים היטב).
יוצקים מהר לכלי הגשה, מעטרים מעל בפטריות ו/או בעלי פטרוזיליה, ריחן וכו' ומקררים לפחות ½ לפני ההגשה.
גיוון: אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום וכו'.
אפשר ליצוק על תבנית פאי מוכנה ולהגיש כך לאחר הצינון.
אפשר להחליף את סיבי הפסיליום עם סיבי סלק סוכר, סובין שיבולת שועל או עם 1/3 חבילת טופו.

סלט סלרי- אגוזים:
מערבבים ביחד 4 גבעולי סלרי קצוצים, 2 עגבניות חתוכות, בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה (לפי הטעם). משתמשים בתערובת של מיץ לימון ותפוז כרוטב, מגישים ע"ג עלי חסה ומפזרים ½ כוס אגוזים (פקאן/ מלך) מעל.

עלי חסה ממולאים בסגנון תאילנדי:
מחממים בווק מעט שמן שומשום ומטגנים כף ג'ינג'ר קצוץ, בצל, שום (לפי הטעם). לאחר כ-2 דק' מוסיפים 250 גרם טופו/ פתיתי שפע מושרים וקצוצים (ישנם גם כאלה כמו בשר טחון), עוף, בשר טחון.
מטגנים- מערבבים למס' דק' ומוסיפים 3 כפות קוקוס קלוי, ½ כוס בוטנים קלויים לא מומלחים (אופציונלי),
½- ¼ כוס סוכר חום, 2 כפות רוטב דגים (אופציונלי), 2-1 פלפלוני צ'ילי טריים קצוצים. מערבבים ביחד לעוד דקה, מורידים מהאש ומוסיפים כף מיץ לימון.
ממלאים עלי חסה אמריקאית בתערובת ומגישים.

הדרך האהובה עליי לאכול את העלים הירוקים היא פשוט בסלט גדול עם כל הסוגים שיש לי באותו הזמן ביחד עם עגבניות, גזר מגורד וכל מיני סוגי נבטים.
בתיאבון, ורד לב- מטפלת בתזונה
6372906-04 / 527755-058
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב