מלפפון
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מלפפון 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 430   [ נצפה 4339 פעמים ]

 
 
המלפפון הוא ירק כל כך מוכר ובסיסי בארצנו החמה והאמת היא שאין הרבה מה לספר עליו. הוא שייך למשפחת הדלועים (ביחד עם הדלעות למיניהן, הדלוריות, הקישואים). הוא אוהב אקלים חם, כך שבקיץ הוא גדל בכיף (אבל גם בחממות).
הוא נחשב למקרר ברפואה הסינית וע"כ עוזר לנקות את הגוף מרעלים, לתת שתן ולהרוות את הצמא. כמו כן הוא נחשב לירק מתוק, מה שעוזר לאיברים האחראים על כל נושא עיכול והטמעת המזון והנוזלים בגוף.
הוא עשיר מאד במים (מאיכות טובה, כי הצמחים מטהרים לעצמם את המים). יש בו סידן ואשלגן וכן בטא קארוטן, C ומעט ויטמיני B.
הרבה אנשים נוהגים לקלף את המלפפון, אבל אין בזה ממש צורך ובכלל עם ירקות ופירות כדאי כמה שיותר לאכול עם הקליפה, כי היא מוסיפה סיבים תזונתיים למזון, מאטה את שחרור הסוכר מהמזון לדם (מה שחיוני ביותר לסובלים מבעיות של סוכר כמו סכרת, קנדידה ופטריות, התמכרויות לסוכר וכו') וכן גם מגינה על הויטמינים המצויים ממש בצמוד לקליפה, בעיקר הויטמינים האנטיאוקסידנטיים. רב האנשים שפגשתי שמקלפים פירות וירקות עושים זאת בגלל הריסוסים, אבל אנו חיים בתקופה הרבה יותר מתוחכמת בה חומרי ההדברה מגיעים ישירות עם מיי ההשקייה.
אפשר לאכול מלפפון כמו שהוא- שלם- כחלק מהארוחה, כנשנוש בין ארוחות, לקחת לעבודה ללימודים. אפשר לטבול רצועות מלפפון בטחינה, חומוס, פסטו, גבינה ומטבלים שונים. אפשר לתת לילדים כחטיף או במקום שתייה (יש בו הרבה מים), אפשר לשלבו בסלטים, ברטבים, במרקים קרים על בסיס יוגורט ואפשר גם להחמיצו.

סלט מלפפון ואצות בסגנון יפני:
חותכים 2 מלפפונים ו-2 צנונים / צנוניות לעיגולים דקים, ממליחים אותם בכלי ומשאירים עד שיוצאים הנוזלים (שעה בערך). אח"כ שוטפים היטב מהמלח וסוחטים קלות. בינתיים משרים כף אצות ואקאמה (WAKAME) במים 30-20 דקות ואח"כ חותכים לחתיכות קטנות יותר.
לפני ההגשה מאחדים אצות, מלפפונים וצנונים ויוצקים מעל רוטב של: 3 כפות חומץ אורז (אפשר גם סוג אחר), כפית רוטב סויה, כף סוכר חום, 2 כפיות דאשי: מרק צח, מים שנותרו מבישול / אידוי ירקות או מים. אפשר גם להוסיף קצת ג'ינג'ר מגורד.
רוטב מלפפון- אגוזים:
מערבבים בבלנדר 2 כפות מיץ לימון, כמה גבעולי בצל ירוק (עם הראשים), מלפפון ו- ½ כוס קאשיו (רצוי להשרות במים ללילה, כדי להפעיל את האנזימים שבהם). אפשר להשתמש באגוזים אחרים, או לערבב כמה סוגים.
סלט מלפפונים תאילנדי (קצת חריף):
חותכים 6 מלפפונים לרצועות דקות, ממליחים אותם ונותנים לעמוד כשעה. אח"כ שוטפים היטב וסוחטים. בסיר קטן מרתיחים ½ כוס חומץ אורז, ½ כוס מים, 3 כפות סוכר חום ו- ¼ כפית פלפל אדום חריף קצוץ. מרתיחים עד שנותרים 1/3 מהנוזלים, מורידים מהאש ומקררים. מוסיפים 2 כפות בצל קצוץ ושופכים על המלפפונים. מקפיצים היטב את הרוטב והמלפפונים ומפזרים מעל כף בוטנים קלויים (ללא שמן) קצוצים.

בתיאבון, ורד לב- מטפלת בתזונה
לייעוץ תזונתי ובישולים: 6372906-04 / 527755-058
ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב