טופו
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

טופו 

מאת    [ 31/01/2007 ]
מילים במאמר: 537   [ נצפה 7482 פעמים ]

 
 
מסתבר שלמרות שהטופו כבר מוכר להרבה אנשים (ולא רק לאלו שאוכלים בריא ונכון), עדיין ישנם כאלה שקצת חוששים להכניס אותו ממש אל תוך ביתם ולחבוק אותו לחיק משפחתם. ע"כ אביא בפניכם כמה דרכים מגוונות לשימוש בטופו.
הטופו היא "גבינת" סויה. למה גבינה? כי תהליך הכנתו של הטופו מזכיר באיזשהו מקום את תהליך הכנת הגבינה. ישנו חומר (מלח- מינרל) המגבן את הטופו עד למרקמו המוכר מחלב הסויה.
הטופו עצמו מגיע בגוש לבן. הוא דיי חסר טעם (חוץ מבזמן שהוא מתקלקל ואז הטעם שלו והריח מאד ברורים). זהו יתרון עצום, כי יש ביכולתו להשתלב כמעט עם כל מאכל ולקבל אל עצמו את הטעמים שבסביבתו. גם המרקם שלו מאד נוח לעבודה, כך שממש קל להכין ממנו דברים רבים. תוסיפו לזה תכולה טובה של חלבונים (מלאים), שומן שאינו רווי ברובו, ערך קלורי נמוך, תכולת מינרלים גבוהה (בעיקר סידן ואשלגן), ויטמיני B וחומרים בשם איזופלבונים שמגינים מפני נזקי חימצון, תהליכים סרטניים, עוזרים למערכת ההורמונלית (של גברים ונשים גם יחד) ועד פלאים רבים והנה מתקבל SUPER FOOD שזכה להרבה תישבוחות. מחקרים רבים נעשו על הסויה והטופו, וישנן הנחות ומסקנות רבות לגביהם בנושאי לחץ דם גבוה, עודף כולסטרול, גיל המעבר, פריון, השמנה וכו'.
קצר לו הדף כדי לספר בכל שבחי הטופו (וקטניית האם- הסויה). בואו ניגש לחלק הטעים.
את גוש הטופו יש לשמור בכלי עם מים, המכסים אותו עד למעלה. יש לדאוג להחליף את המים בכל יום. אני משתמשת בטופו במגוון רחב מאד של בישולים: בתבשילים, מרקים, ממרחים, מטבלים, רטבים, פשטידות, עוגות, מאפים, בתנור, מוקפצים ועוד ועוד.

פשטידת טופו- דלעת:
מאדים חתיכת דלעת גדולה ומועכים, מערבבים בבלנדר עם ½ כוס סוכר (אפשר להחליף בדבש/ מולסה/ לתת דגנים וכו'. אפשר גם לשחק עם כמויות המתוק). בבלנדר מערבלים חבילת טופו למרקם אחיד, מוסיפים את תערובת הדלעת, 1/3 כפית מלח, ½ כפית קינמון, ¼ כפית ג'ינג'ר טחון, ¼ כפית ציפורן. מערבלים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית אפיה (אפשר תבנית פאי) משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כשעה (בתנור שחומם מראש), או עד שקיסם יוצא נקי.

סלט טופו מוקפץ:
חותכים חבילת טופו לריבועים ומשרים ללילה במרינדה של שמן שומשום, רוטב סויה, יין אדום, שום (לפי הטעם), מעט פלפל חריף, ג'ינג'ר קצוץ, חומץ אורז (אפשר להוסיף/ לגרוע לפי הצורך).
מכינים סלט לפי טעמכם ללא תיבול, מקפיצים את הטופו בווק/ מחבת עם המרינדה ומוסיפים לסלט.

ממרח טופו- פסטו- חציל:
קולים 2 חצילים בינוניים במחבת / על האש/ בתנור. קולפים את קליפתם, מוציאים את בשרם ומצננים. בבלנדר מערבלים חבילת טופו, חבילת בזיליקום קצוץ, שיני שום קצוצות לפי הטעם, מעט חומץ בלסמי, מעט רוטב סויה, מלח עשבים, פלפל שחור, שמן זית ואת בשר החצילים.
מעולה על פסטה, לחם, אורז, עדשים, כמטבל לירקות ועוד.
בצורה זו ניתן ליצור ממרחים בואריאציות שונות עם הטופו כבסיס- בתוספת עשבי התיבול הטריים האהובים עליכם, אבוקדו, עגבניות, בצל, גזר, עדשים, אגוזים ואפילו פירות. ניתן לשמור במקרר עד כשבוע.

טופו צ'ילי:
מפוררים חבילת טופו עם מזלג. בסיר מטגנים עם שמן זית בצל ושום קצוצים עד להזהבה, מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים מספר דקות. מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות, 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת, 2 כפות אבקת צ'ילי (אפשר להפחית בכמות לפי הצורך), ½ כפית כמון, מלח עשבים ופלפל לפי הטעם. לכסות את הסיר ומדיי פעם לערבב. אפשר להוסיף גם ירקות כמו גזר, פלפל, סלרי, פטריות ועוד.

עד כאן בינתיים, ישנם עוד הרבה מתכונים לטופו, אולי נמשיך בהזדמנות אחרת.
בתיאבון,
ורד לב- נטורופתית N.D.
04-6372906 / 052-8527755
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עם אבחון אירידיולוגי, עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת "מהות" לרפואה משלימה ובהכשרות מקצועיות של תחומי ההריון והלידה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.

במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:

הפורומים: "נטורופתיה למשפחה" , "תזונה נכונה" באתר eatwell
הבלוג: "אנשי האוכל" בסלונה
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"

ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2016
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב