לחם אגוזים מעודן
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

לחם אגוזים מעודן 

מאת    [ 08/04/2010 ]
מילים במאמר: 189   [ נצפה 5397 פעמים ]

 
 

החומרים:

2 כוסות קמח לבן, חצי כוס קמח שיפון, כוס אגוזים שבורים גס, 3 כפות שמן, 3 כפות שמרים, כף סוכר, כפית מלח, כוס / כוס וחצי מי ברז, כפית חומץ לבן.

ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים היטב (במהירות נמוכה) את הקמחים עם השמרים.

2. מוסיפים תוך ערבוב את האגוזים, החומץ והשמן.

3. בזהירות מוסיפים מים (בכל פעם יוצקים מעט) ואת המלח.

4. מגבירים את מהירות הלישה ומערבבים במהירות גבוהה במשך 10 דקות (הבצק צריך לצאת חבוט).

5. מכסים את הבצק בקערה במגבת לחה (או בניילון נצמד) ומניחים לתפיחה של חצי שעה לפחות.

6. חוזרים על תהליך הלישה המהיר במשך 10 דקות.

7. מניחים את הבצק בתבנית מחופה בנייר אפיה לתפיחה אחרונה.

8. כאשר הבצק הכפיל את נפחו בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.

9. אופים חמש דקות בחום של 200 מעלות וכ-20 דקות נוספות בחום של 170 מעלות.

10. מוציאים ומכסים במגבת יבשה עד שהלחם מתקרר.

11. אם רוצים לשמור את הלחם לאחר שהצטנן, אורזים בנייר אלומיניום.

אופציות:

- אפשר להכין כ-10 - 12 לחמניות

- אפשר לארוז את הלחם בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא או במקרר לתקופות ארוכות.

- אפשר לזרות לפני האפיה פרג/ שומשום / קצח / מלח ים.

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב