דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


צרור עצות למשקיעי המטח 

מאת    [ 05/01/2010 ]

מילים במאמר: 577   [ נצפה 1836 פעמים ]

צרור עצות למשקיעי המט"ח – כתבה ראשונה בסדרה

שוק המט"ח תפס בשנים האחרונות תאוצה בלתי נשלטת. משוק אלמוני למדי שמתי מעט עסקו בו והבינו את רזיו הוא הפך לנחלת הכלל. ממספר חדרי עסקאות פרטיים החלה אינפלציה וכמעט כל יזם המכבד את עצמו פתח מעין חדר מסוג זה המספק שירותי מסחר. השוק הזה מפתה ללא ספק ועבור היזמים העסק הזה רווחי מעין כמותו. ומה הוא עבורך - המינופים האדירים הנהוגים בו (1 ל-100) מאפשרים על ידי הפקדת בטחנות נמוכים, לפתוח עסקאות בהיקפים גדולים. ומה מושך את המשקיע הישראלי יותר מהיכולת להפקיד 1000 דולר בלבד ולצרוח באמצע הרחוב ליד אוזנם של עוברים ושבים: "תקנה לי עכשיו 100 אלף דולר. נראה מליין, הא?

סוגים שונים של משקיעים נמשכים לשוק המט"ח. חלקם צעירים בתחילת חייהם שההון העצמי שצברו מקשה, לדעתם, לסחור במניות והמינוף משמש עבורם קרש קפיצה לעולם של הגדולים. אחרים מחפשים ריגושים והחלק האחר רואה בשוק מטבע החוץ קזינו חוקי לחלוטין. הסוג הנוסף של המשקיעים הוא זה שבאמת ובתמים מעוניין לסחור במקצועיות ובהצלחה לאורך זמן. המשותף לכולם הוא הרצון להרוויח סכומי כסף גדולים בפרק זמן קצר. וכמו שלמדנו מזמן, אין קיצורי דרך.

אלא ששוק המט"ח גובה קורבנות רבים. הסטטיסטיקה, בדיוק כמו במניות גורסת שקרוב ל-95% מפסידים תוך חודשים בודדים את כל ההפקדה הראשונית.  שוק המט"ח דורש ממך להיות מיומן, חד, ממוקד ומפוקס כדי לשרוד לאורך זמן. אתה חייב להיות בעל סף תסכול גבוה ויכולת ממשית לשלוט בדחפים ולדחות סיפוקים מידיים. ומשמעת עצמית הזכרנו? ללא כל אלה, סיכוייך לקחת חלק במשחק לאורך זמן, נמוכים למדי. בכתבה הנוכחית שהיא הראשונה בסדרה, אנסה לספק צרור בסיסי של עצות שיתווה את הדרך למסחר נכון בשוק:

1. דמו – לפני שאתה משקיע את מיטב כספך בשוק המט"ח מן הראוי שתברר מספר פרטים "שוליים". גיליון ביצועים הוא דבר הכרחי לפני תחילת כל פעילות מבצעית. בגיליון הביצועים נרשום את העסקאות שבוצעו על כל פרטיהן, את הרווחים ואת ההפסדים. בתום מספר חודשים, יש לבחון שלושה פרמטרים מרכזיים : אחוזי ההצלחה -  בכמה עסקאות הרווחת ובכמה הפסדת. אל תתרגש יתר על המידה מאחוזי ההצלחה שלך. הם שוליים לחלוטין ויכולים להיות נמוכים מ-50%. זה לא אומר בינתיים כלום לגבי יכולתך כסוחר. הנתון השני הוא הרווח הממוצע לעסקה, והשלישי – ההפסד הממוצע לעסקה. שני הנתונים הללו הם הנתונים האמיתיים. היחס חייב להיות לטובתך כדי שתהיה רווחי. ניקח לדוגמה משקיע שפוגע ב-75% מהעסקאות שביצע. אבל, הרווח הממוצע לעסקה הוא 0.3% ואילו ההפסד הממוצע לעסקה עומד על 1.2%. למשקיע מסוג זה אין סיכוי לשרוד לאורך זמן. משקיע אחר, פוגע רק ב-40% מהעסקאות אבל הרווח הממוצע לעסקה גבוה פי 2.5 מההפסד הממוצע לעסקה. אני הייתי שם את כספי אצל המשקיע הזה. וזו הנקודה אליה יש לשאוף. איש אינו יכול להתחייב על אחוזי הצלחה. אבל אפשר להתחייב על חיתוך מהיר של ההפסדים.

2. באיזה מטבע להשקיע – ישנם צמדים רבים, החל מהיורו –דולר וכלה בקרוסים למיניהם. השיקול אינו צריך לקחת בחשבון את המטבע הפופולארי או המדובר ביותר, אלא את המטבע המובהק ביותר וזה הקל ביותר לניתוח. ההתייחסות אינה אמורה להיות לשם המטבע אלא להתנהגותו. ככל שקל יותר לנתח את המטבע וככל שהתנהגותו מובהקת יותר, סיכויי ההצלחה גבוהים יותר.

בכתבה הבאה שתראה אור בימים הקרובים, אתייחס למספר מרכיבים. על איזה גרף להסתכל (שבועי, יומי או שעתי) וכן אביא עוד מספר עקרונות ותכונות החיוניים להישרדות בשוק המט"ח.


הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב