דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אגרת חוב קונצרני - ניהול סיכונים פיננסים. 

מאת    [ 23/12/2009 ]

מילים במאמר: 513   [ נצפה 2900 פעמים ]

אג"ח קונצרני (אגרת חוב חברות) מהווה התחייבות של החברה לשלם לרוכש האיגרת את הקרן של ההשקעה בתאריך מסוים ובנוסף לתת למשקיע סכומים נוספים כגון ריבית תקופתית (קופון), הצמדה למדד (אג"ח צמוד למדד), הצמדה למטבע (אג"ח צמוד למטבע חוץ), הטבת מניות (אג"ח להמרה), הטבה שתתקבל בתנאי מסוים (אג"ח מובנה).

אג"ח קונצרני מהווה תחליף השקעה לאג"ח ממשלתי (אג"ח שמנפיקה המדינה) חסר סיכון, כאשר היתרון שלו נובע מתנאים טובים יותר מאג"ח ממשלתי (ריבית יותר גבוהה) והחיסרון שלו בהתקיימות סיכון ממשי להפסד הקרן במקרה שהחברה המנפיקה אינה יכולה להחזיר את החוב. הסיכון, להפסד הקרן, גדול יותר במידה ואין שיעבוד של נכסי החברה לטובת האג"ח למקרה והחברה תכנס למשבר.

רמות הסיכון של האג"ח הקונצרני נמדדות ע"י רמות הסיכון של הגוף המנפיק כאשר יש יתרון ברור לאג"ח שמונפק ע"י הבנקים המרכזיים, לעומת הנפקה של חברות הנדל"ן, לכן, באופן טבעי, ההטבות המתקבלות מאג"ח נדל"ן גבוהות יותר מההטבות המתקבלות מאג"ח בנקים. רמות הסיכון נמדדות ע"י דירוג האג"ח (ע"י חברות הדירוג) מרמה AAA (אג"ח ממשלת ישראל)  ועד לרמות נמוכות מאוד (C/D) של חברות שיכולת ההחזר שלהם מוטלת בספק (אג"ח זבל).

רכישה של אג"ח קונצרני מבטיחה למשקיע (בהנחת החזר מלא) תשלומים תקופתיים בהתאם לתנאי האג"ח. תשלומים אלו אינם משתנים לכל אורך חיי האיגרת (קופון של 5% מהקרן המקורית נשמר בערכו לכל אורך חיי האיגרת). אך שווי האג"ח במחירי שוק משתנה כל הזמן. מחיר האג"ח משתנה כאשר רמת הסיכון של החברה המנפיקה משתנה במהלך תקופת ההשקעה, ע"י שינויים בהיצעים וביקושים בשוק. ע"י שינויים במח"מ (משך חיים ממוצע) האיגרת (על פי עקום התשואות) וע"י שינויים בריבית האלטרנטיבית הקיימת בשוק.

כאשר הריבית של בנק ישראל משתנה (ריבית הפריים) השינוי משפיע על הריבית בתוכניות החיסכון בבנקים, בנוסף משתנה הריבית שמציעה המדינה על איגרות חוב ממשלתיות ובאופן ישיר גם על הריבית של אגרות החוב הקונצרניות. ההשפעה על שווי האיגרת היא ביחס הפוך לשינוי בריבית, כאשר הריבית במשק עולה אז מחיר האג"ח יורד וכאשר הריבית יורדת מחיר האג"ח עולה. כמובן שחשוב לציין שהסכומים הצפויים להתקבל מהאיגרת לא משתנים, רק מחיר השוק שלה בזמן נתון משתנה. השינוי נובע מהציפייה של משקיעים חדשים לקבל את הריבית המתאימה לתנאי השוק ואם השוק מציע ריביות גבוהות יותר ממה שהיה לפני כן, אז האג"ח מתאימה את עצמה ע"י ירידה בשווי השוק שלה ולכן היחס בין עלות האיגרת (שירד) לבין התקבולים הצפויים (לא השתנו) גדל ויצר ריבית גבוהה יותר למשקיע חדש.

לסיכום, משקיע הרוכש אג"ח קונצרני חשוף למגוון נרחב של סיכונים פיננסים (סיכון ריבית (שינויים בריבית המשקית), סיכון תזרים מזומנים (במקרה של בעיה ביכולת ההחזר של החברה המנפיקה), חשיפה למטבע זר (אג"ח צמוד מטבע), חשיפה לשינויים במדד (אג"ח לא צמוד) וכן הלאה, לכן מומלץ לקבל יעוץ ולהתאים את אופי ההשקעה ליכולת ולצרכים של המשקיע.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב