דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קצת על קפה...כל סוגי הקפה שחשוב להכיר לפני שנכנסים לבית קפה...! 

מאת    [ 15/12/2009 ]

מילים במאמר: 499   [ נצפה 4061 פעמים ]

קמת בבוקר...אתה חולם על הקפה של הבוקר....הגעת לבית הקפה...התיישבת.

המלצר הגיע....ביקשת קפה....המלצר שואל אותך:" איזה קפה תרצה להזמין?"

אתה מרים גבה...מוריד אותה....מכווץ את המצח...ובמבט מבולבל שואל:"מה ההבדל...קפה זה קפה!"

 

כולנו אוהבים קפה איכותי עשוי במקצועיות וכמובן עם הרבה אהבה, אך ברוב המקרים, כשאנו רוצים להזמין קפה אנו לא באמת יודעים מה ההבדל בין כל הסוגים ומזמינים אספרסו או הפוך..פשוט כי זה מה שאנחנו מכירים.

עולם הקפה הוא עולם עשיר בטעמים,צבעים וריחות. ואם רק נעז, נגלה שהשמיים הם הגבול(כמעט...)

 

עכשיו הגיע הזמן להסביר קצת על הסוגים השונים של הקפה. אל תתבלבלו הכוונה היא לא לסוגים של פולי הקפה(שעליהם נספר אולי בפעם אחרת) אלא לסוגים של דרכי ההכנה.

טוב...אז מתחילים:

 

אספרסו (קצר) - 7 גרם של קפה טחון ב 30 מ"ל מים.

ההכנה נעשית במכונת אספרסו על ידי מיצוי הקפה הטחון באמצעות לחץ קיטור ישיר או קיטור שהתעבה והפך למים.לפני המגע עם הקפה עצמו.בכל מקרה התוצאה היא תמצית קפה ארומטית ועשירה בטעמים.

אספרסו ארוך - 7 גרם של קפה טחון ב 45 מ"ל מים. ההבדל אם כך בין "קצר ל"ארוך" הוא בכמות המים בלבד ולא בכמות הקפה.

אספרסו כפול - 14 גרם קפה ב 60 מ"ל מים. שאלת השאלות היא מה ההבדל בין כפול לארוך? אז ככה...באספרסו "ארוך" יש את אותה כמות הקפה כמו ב"קצר" וב"כפול" יש כמות כפולה של קפה טחון. יש גם הבדלים בכמות המים אך לא זה העיקר.

אספרסו כפול ארוך - 14 גרם של קפה טחון ב 90 מ"ל מים. בדיוק כמו אספרסו ארוך רק בכמויות כפולות, גם מבחינת הקפה עצמו וגם מבחינת כמות המים.

מקיאטו- אספרסו עם כתם(=מאקיה,באיטלקית-כתם) של חלב מוקצף. מעט עדין יותר מאספרסו "נקי" אך טעמו "גס" יותר מטעמו של הקפה ההפוך המוכר והאהוב.

קפוצ'ינו-שליש כמות אספרסו, שליש כמות חלב ושליש חלב מוקצף.

לאטה-מנת אספרסו בתוספת של חלב.

חשוב לומר בהזדמנות זו כי כשאתם מזמינים "הפוך" בבית הקפה- הכוונה היא ללאטה או בחלק מהמקרים לקפוצ'ינו.

 

עד כאן על סוגי הקפה החשובים באמת. יש עוד סוגים ודרכי הכנה רבות אך כדי לא להעמיס ציינתי רק את סוגי הקפה הנפוצים יותר מהסיבה הפשוטה שגם בתור חובב קפה מושבע אני חייב להודות ולהתוודות שמעולם לא הזמנתי "לאטה מקיאטו" או "אספרסו קון פנה"

 

מקווה שעזרתי...

להתראות בפעם הבאה

 

גיל סרברניק, מנהל שיווק - א.אברהמי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב