דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מאיפה השוקולד מגיע? 

מאת    [ 07/07/2009 ]

מילים במאמר: 299   [ נצפה 3464 פעמים ]

היסטוריה מודרנית:
ההיסטוריה של השוקולד, בצורתו הנוכחית ( והמעולה ) לוקחת אותנו בחזרה לשנת 1828, כשכימאי הולנדי, יוהנס ואן האוטן (Johannes Van Houten) , הצליח ליצור תהליך בו ניתן להפריד את השומן ( חמאת הקקאו ) מהפולים הטחונים. תהליך זה יצר אבקת קקאו, שטעמה טוב בהרבה מהפולים המלאים. עד מהרה, הומצאו דרכים שונות ותהליכים שונים לערבב את אבקת הקקאו עם חלב וסוכר וליצר שוקולד בצורה אותה אנחנו מכירים היום. חפיסת השוקולד הראשונה נמכרה בשוויץ בשנת 1875.

גידול הקקאו:
השוקולד מגיע אלינו מפולי הקקאו. פולים ( זרעים ) אלו גדלים בתוך תרמילים הגדלים על הגזע והענפים הנמוכים של עץ הקקאו. מקורם של עצי הקקאו הוא באזור האמזונס, אך היום, טופחו ותורבתו עצים אלו וניתן למצוא מטעים שלהם באזורים טרופיים רבים ( אפריקה ואסיה ) לכל איזור יש ארומה שונה ומיוחדת לו ( בדומה ליין ). פולי הקקאו מבשילים לקטיף פעמיים בשנה.

מפולים לשוקולד:
אז איך הופכים הפולים לשוקולד המשובח שאנחנו כל כך אוהבים?
דבר ראשון, התרמילים נקטפים מעצי הקקאו, הפולים מוצאים מתוכם, ומושארים לתסוס ( לרוב תחת כיסוי עלי בננה ) למשך קצת פחות משבוע ימים. לאחר מכן, מייבשים את הפולים בשמש במשך כשבוע.
ניתן לייבש את הפולים בתהליך מלאכותי ומהיר יותר, אך התוצאה הסופית היא שוקולד איכותי פחות.
את הפולים המוכנים מעבירים תהליך קלייה, המשחרר ומעשיר את הטעמים ולאחר מכן קולפים את הפולים. את הפולים הקלויים והקלופים טוחנים לעיסה הנקראת "ליקר קקאו" ( אין קשר לאלכוהול ).
חלק מליקר הקקאו מופרד לאבקת קקאו ולחמאת קקאו שישמשו אח"כ בעיבוד השוקולד הסופי.
ע"י הוספה של חומרים שונים במינונים שונים ( סוכר, אבקת חלב, וניל ועוד ) לליקר הקקאו, מתקבל, אחרי תהליך של לישה ועיבוד השוקולד המוכן לעבודה.
בכדי להביא את שוקולד הגולמי לטבליית השוקולד או הפרלינים שאנחנו כל כך אוהבים, יש להעבירו תהליך של "טימפרור": סידרה של חימום וקירור לטמפרטורות מסוימות ובסדר מסוים שבסופה מתקבל שוקולד מגובש, יפה, ובעיקר - טעים!!!
נבו שעיה
LOGOCHOCO custom made chocolate
shayaa@013.net
http://www.logochoco.com
http://awww.chocotop.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב