דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חמאה כיצד מכינים 

מאת    [ 05/07/2009 ]

מילים במאמר: 503   [ נצפה 8520 פעמים ]

איך להכין חמאה בבית החמאה מורכבת כ-80% משומן החלב, 1% חלבון ויטמין A,D ומעט מינרלים. אנחנו מוציאים אזכורים בנושא חמאה בתנ"ך והיא מסמלת שפע, ברכה. גם בתרבויות אחרות היא מוזכרת כמזון האלים, כסמל טהרה ותשורה לאלים, כהגנה נגד מחלות, כנגד השטן ועוד. בחפירות בשדות מושב מנוחה מצפון לקריית גת, סמוך לנחל גוברין , נחשף כפר מתקופה שלפני 6,500 שנה שבו נמצאו ממצאים שמלמדים שתושבי הכפר עסקו בהכנת גבינות נמצאו מחבצות להכנת חמאה וגבינה . באזורינו בגלל תנאי האקלים החם היה קשה לשמור על החמאה, לעומת זאת בצפון אירופה החמאה החזיקה יותר זמן עד שנמסה. אנחנו יודעים שאומנות הכנת החמאה התחילה בבית בדיוק כמו הכנת
 גבינות. במאה ה-12 ספינות היו מביאות מאזור סקנדינביה חמאה, דגים ומעבירים לארצות אירופה. מעניין שבהתחלה החמאה שימשה כמאכל של השכבות החלשות ורק בתחילת המאה ה-16 אפשר היה למצוא אותה גם על שולחנם של העשירים. באירלנד ואנגליה למשל בגלל המלחמות הרבות והפחד מביזה, היו משמרים את החמאה בחביות, לפעמים היו מתבלים אותה בשום או תבלינים אחרים, סוגרים בתוך החביות וקוברים אותם באדמה. לפעמים כסימון היו שותלים עצים במקום שנקברו החביות. בסביבות שנת 1860 החקלאים החלו לחפש דרך להרחיב את המכירות במחלבות שלהם וכך התחילו לייצר ולמכור לצד הגבינות גם חמאה. בשחר ההיסטוריה היו מייצרים חמאה בתוך עור של חיות. היו מעמידים את החלב כך ששומן החלב יצוף למעלה, לאחר מכן אוספים את שכבת השומן העליונה מכניסים לתוך העור הסגור ומתחילים לנהר. אחרי ניעורים רבים מקבלים מוצק (חמאה) ונוזל. בהתחלה הכינו חמאה מחלב צאן וכנראה באת מאוחרת יותר הכינו חמאה מחלב בקר. לאחר מכן התחילו לייצר חמאה בכלי חרס, עץ וכיום יש לנו מפרדת ידנית או חשמלית. אפשרויות להכנת חמאה בתהליכים ביתיים: 1. מכניסים חלב למפרדת ומרכזים את השומן עד שמתקבלת שמנת. לוקחים את השמנת ומפסטרים, אחרי הפסטור מקררים במהירות ונותנים לחיידקי החלב לעבוד ולהתחיל בתהליך ההחמצה. אחרי החמצת השמנת, מעבירים אותה למחבצה. על ידי סיבוב ידית המחבצה או לחילופין משתמשים במחבצה חשמלית שהיא כמובן מקלה על העבודה. בזמן שהמחבצה מסתובבת אנחנו נראה את טיפות השומן שבחלב מגבשות ומתקשות. שופכים קצת מים קרים על החמאה. 2. לוקחים שמנת 32% שומן ומעלה ומכניסים לתוך בקבוק מוסיפים גולות וסוגרים את הבקבוק. מנערים די הרבה זמן כ- 1/2 שעה, שעה, עד שרואים שמתקבלת חמאה. 3. זו דרך מאוד קלה וגם טעימה להכנת חמאה ביתית. לוקחים 2 ליטר שמנת מתוקה 38% שומן ומקציפים במעבד מזון עם הלהב פלסטיק עד כשמתקבלת חמאה ולצידה מי חמאה, מוצאים, מניחים במסננת ,מסננים, מחזירים למעבד מזון ומוסיפים 1/4 כוס מי קרח. מקציפים כדקה צריך להיזהר מהקצפת יתר. שוב מוצאים את החמאה ומכניסים אותה לתוך מסננת. לאחר מכן אפשר להוסיף מלח ותבלינים ומייד מכניסים למקרר. מתכונים לחמאה מתובלת: * אפשר לערבב חמאה עם פטרוזיליה ומיץ לימון ומלח. * מכינים רוטב פסטו ומערבבים עם חמאה. * חמאה, עגבניות מיובשות, שום כתוש,שמן זית, מלח גרוס. * חמאה וזיתים קצוצים. * פלפל שחור גרוס, חמאה, תערובת פלפלים אדומים גרוסים. * חמאה, חרדל גרגרים, מלח. * חמאה, סלמון מעושן, מלח גרוס ומיץ לימון. תמיד צריך לזכור שאומנם החמאה טעימה, אבל היא מאוד משמינה ,כמעט כולה מורכבת בשומן רווי. בחמאה יש מעל ל- 700 קלוריות, לכן צריך לאכול ממנה במידה בדיוק כמו עם הגבינות השמנות..

ראובנה וגדי ברקוביץ



http://www.xn----1hcbbme1a1aqr5i.com/courses.htm">הכנת גבינות



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב