כשמארחים לארוחה מאוד רוצים שכולם ייהנו וכל אחד ימצא את עצמו עם מאכלים שערבים לחיכו אבל מה קורה כשאחד האורחים בדיאטה או המארח עצמו בדיאטה?
ובוא נודה בעובדה שעם תחילת הקיץ זה לא רק אורח אחד אלא יותר נכון יש בין כולם אחד שבמקרה לא מרגיש צורך לרזות.
אז מגיע ניגוד האינטרסים: ההתנגשות הגדולה שבין מזון אנמי דיאטטי לבין הרצון להתפנק וליהנות.
אפשר לפתור את הדילמה באמירה "טוב פעם בשנה מותר לי" ולשכוח שהמשפט הזה מגיע כל יומיים או ברעיון "טוב,אז אני אוכל רק קצת" ולהתלבט כל הערב אם לקחת עוד תוספת "קטנטנה" מהמאכל הטעים ההוא וההוא וטיפטיפה מההוא ושנייה לפני סיום האירוע למצוא את עצמנו עם מנה כפולה בצלחת.
ואפשר גם אחרת: להכין מאכלי גורמה מפנקים ללא אף קלוריה מיותרת.
איך עושים את זה?יש כמה חוקים פשוטים שבעזרתם אפשר לשדרג כל מתכון אהוב למתכון בריא יותר ועדיין לשמור על הטעם.
עשרה חוקים שיהפכו כל מתכון לדיאטטי וטעים
- תבלו בנדיבות בתבלינים טריים:קצח,הל,מוסקט,זעתר מעשירים והופכים את המנה למיוחדת. במנה שיש אגוזים,חמניות או סומסום הקצח יכול להוות תחליף מצויין ודל קלוריות.
- השתמשו גם בעלי תיבול טריים-בזיליקום,עירית,אורגנו טרי מעניקים ניחוח וטעם עשיר ועשירים בסיבים כך שהשובע מגיע מהר יותר ומצד שני הם סופחים אליהם שומנים ממערכת העיכול ופחות נספג בירכיים.
- נסו לוותר על שמנת מתוקה או להחליף אותה ביוגורט/גבינה לבנה
- גם מיונז אפשר להחליף ביוגורט שהוא מרענן ומתאים לעונה.
- אם אתם מתעקשים על גבינה צהובה או גבינות קשות במאפה פזרו אותה רק בשכבה העליונה ולא בכל הבלילה.
- כמעט בכל מתכון שמכיל שמן אפשר להשתמש בחצי הכמות
- כשיש צורך לטגן בצל/ ירקות מספיקה כפית שמן שתכסה את תחתית הסיר והשאר יתבשל במיץ שהירקות בלאו הכי מפרישים.
- כשאפשר לאפות/לאדות במקום לטגן קיפצו על המציאה ואל תפחדו מניסיונות.מתקשים להיפרד לגמרי מהשמן?הברישו את הירקות מעל לפני האפיה.
- החליפו תפוחי אדמה בבטטה/ קולורבי/ שורש סלרי
- לשתיה תמיד אפשר להגיש מים עם לימון ונענע/תה קר/סיידר תפוחים טבעי
אגרול ללא טיגון
מנה מרשימה שאפשר להכין גם יום קודם וחסכונית מאוד בקלוריות היא אגדול שלמעטפת שלו משתמשים בדפי אורז.
דפי אורז גדולים או קטנים אפשר למצוא במדפי המוצרים מהמזרח והם מצויינים למזון פינגרפוד שיכול להשתלב גם לאירוח במסיבה.
את המתכון הבא אני מכינה מדפים גדולים.
מצרכים:
דפי אורז
קערת מים רחבה ושטוחה(לדוג' מחבת נירוסטה)
צלחת שטוחה גדולה
ירקות למילוי:
נבטים
גזר מגורר גס או חתוך לגפרורים
בצל ירוק חתוך לרצועות קצרות
בצל פרוס לרצועות
2 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר מגורר
כפית שמן סומסום/זית/אחר
רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק/חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
מחממים במעט שמן את השום ל4-5 שניות,מוסיפים את הבצל,הג'ינג'ר ושאר הירקות ומחממים תוך כדי ערבוב כדקה באש חמה
מוסיפים 2 כפות רוטב סויה מחממים עוד 30 שניות ומכבים
מצננים את התערובת.
משרים דף אורז במים לכ20 שניות.
כהדף רך מוציאים אותו בעדינות מהמים ומזיקים באופן שהוא מתוח,נזהרים לא לקרוע.מנערים את עודפי המים ומניחים פרוס על הצלחת.את הדף הבא מכניסים למים להשריה.
מניחים כף וחצי ירקות (לסנן מעט מהנוזלים) בקצה המרוחק מאיתנו ומקפלים קיפול אחד תוך כדי הידוק הירקות בשורה.מקפלים את צידי הדף פנימה וממשיכים לגלגל.(כמו קיפול של בלינצ'ס)
ממשיכים עד תום החמרים
משהים לפחות שעתיים לספיגת הנוזלים בבצק
מגישים עם רוטב צ'ילי או חומץ בלסמי.
ניתן לפרוס לטבעות לפני ההגשה לנעוץ קיסם ולסדר על מגש.