דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פחממות- מי אתן? - שמישהו יעשה כבר סדר בבאלגן ! 

מאת    [ 21/04/2009 ]

מילים במאמר: 890   [ נצפה 5817 פעמים ]

שלום חברים,


סיימנו עם סדר פסח, הלחם חזר למדפים וזה בדיוק הזמן לעשות סדר עם כל נושא "הפחממות" !


אז מי אתן פחממות - האם הגוף שלי צריך אתכן, האם אפשר בלי פחממות ?


הפחממות הן אחת מאבני היסוד של גופנו והינה אחת מחמשת אבות המזון שלנו .


היא הכרחית לבניית התא ותהלכי הפקת האנרגיה בגוף.


אם ככה מה הבעיה ?


למה יש צורך להגביל את אכילתן ?למה צמחו דיאטות רבות שהינן דלות בפחממות ומתבססות על חלבונים ?


שמן של הפחמימות נגזר מכך שנוסחתן הכימית הכללית מורכבת מפחמן ומים.  


מבחינה כימית, הגוף מתרגם את הפחממה ואת הסוכר באופן זהה ולכן בעולם התזונה פחממה=סוכר.


כמו בחיים -גם בפחממות יש את אלה שבמעמד גבוהה וערכן התוזנתי הוא עשיר ויש את אלה הנחותות,דלות בערך תזונתי ונשארות "מובטלות".


אז מי את הפחממה העשירה ומיהי הנחותה - איך קובעים זאת ?


הפחממה העשירה היא זו שהגוף שלי יכול לפרק אותה הכי טוב ולנצל אותה היטב לבניית הגוף .


לעומת זאת,הפחממה הנחותה היא זו שהערכה הגליקמי נמוך-הגוף מתקשה לפרק אותה ולהשתמש ברכיבים התזונתיים שלה


ולכן אינה מנוצלת ולעיתים קרובות הופכת לשומן.


כן, עודף בפחממות.... הופך לשומן !


הפחממות כוללת את קבוצת הדגנים והקטניות .


כשמדברים על קטניות, הכוונה היא לשועעית (חומה,אדומה,שחורת עין) עדשים (חומות,כתומות) אפונה,פול(סויה,אדוקי) וחומוס.


כשמדברים על דגנים, הכוונה היא לשיבולת שועל, חיטה, בורגול,סובין(קליפת החיטה) שעורה,גריסים,וקינואה.


 בין הדגנים הבריאים בקבוצה זו אפשר למצוא את נבט החיטה, שהוא עשיר בויטמין E ובויטמנים מקבוצת  Bוכמובן בחלבון.


גם הסובין מכיל את הויטמינים את כל הויטמנים מקבוצה B.


 תפוחי האדמה והקמח הלבן הם הנחותים ביותר בפרמידה !


כולל כל מה שמייצרים מהם : לחם, פסטות, פיצות ועוד...


אם אתם רוצים להיות בריאים יותר ולא יודעים איך עושים את זה,


היתרונות של המזונות הבאים ברורים לעין:


השעועית והעדשים הן דלות בשומן ועשירות בפחממות איכותיות.מה שאי אפשר להגיד על הפסטה למשל,


 שיש פה הרבה פחממות אבל גם שומן.


הקטניות הן מבורכות בחלבון ועשירות בסיבים תזונתיים ולכן הן נוטות להשביע ומפחיתות את הצורך לאכול בין הארוחות.


הדגנים והקטניות עשירים בסובין.מזונות עשירים בסיבין נותנים תחושת מלאות,


משביעים יותר ומחייבים אותנו ללעוס יותר זמן. רק מזונות שמקורם מהצומח,שמגיעים בצורת פחממות בלתי מעובדות .


למשל דגנים מלאים או פירות וירקות טריים- מכילים סיבין.


אז מה צריך לעשות ?


כל מה שצריך לעשות הוא לעבור לדגני בוקר עשירים בסיבין,להחליף את הקמח והפסטה הלבנים בקמח ופסטה מחיטה מלאה.


לאכול קטניות מלאות (אורז מלא ועוד).


 ולכל המתאמנים שביננו :


 אורח החיים העמוס שאנחנו מנהלים,


 לא תמיד מאפשר לנו לספק את הצרכים הפזיולוגיים של הגוף לאחר אימון כושר.


במהלך האימון מתרחש תהליך "קטבוליזם" "הרס"שריר.


 אכילת פחממות אחרי האימון ,בטווח של 30- 60 דק' (מה שנקרא "חלון ההזדמניות" )


 תעלה את רמות האינסולין בדם ותוביל את הגוף למצב אנבולי "בניית" שריר . 


 


זהו עוד צעד קטן לשינוי גדול לדרך של חיים בריאים !


בהצלחה !


בת-אל גרבי


"לחיות בכושר ואושר"


 

בת-אל גרבי
"לחיות בכושר ואושר"
http://batelgarbi.blogspot.com/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב