למי שתהה איך מגיעים לצמרת? זו התשובה - מגישים את העוגה הבאה שנהגה להכין לאה רבין ז"ל:
מצרכים לבצק:
כוס וחצי קמח תופח, חצי חבילת מרגרינה, קליפת לימון מגוררת, חבילת סוכר וניל, 1 חלמון, 2 כפות שמנת חמוצה, 3 כפות סוכר ו-2 כפות קוניאק. שתי תבניות בקוטר 26 ס"מ ונייר אפיייה.
אופן הכנת הבצק:
לשים בצק מכל החומרים ומחלקים לשני חלקים. ב-2 תבניות עגולות פורשים נייר אפייה ומהדקים עליהן בעזרת האצבעות את שני חלקי הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כשהבצק מזהיב קלות מוציאים התבניות ומסירים הבצק בזהירות מתחתיות נייר האפייה.
מצרכים למלית:
צנצנת לפתן דובדבנים, 1 שמנת מתוקה, 2 כפות גדושות אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט), 2 כפות סוכר.
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים שתי כוסות נוזלים של סירופ הלפתן פלוס מים (צריך שתי כוסות נוזלים בסך הכול!) מוסיפים כף סוכר. בוחשים הפודינג עם מעט מים כדי שיימס ומוסיפים לסירופ תוך כדי ערבוב עד שהכול מסמיך. מקררים היטב.
מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר. מניחים תחתית בצק אחת בכלי הגשה ושופכים מעליה את הפודינג. על זה מפזרים הדובדבנים המגולענים ומכסים בקצפת. לבסוף מכסים בתחתית הבצק השניה ומפזרים אבקת סוכר מעליה. מאחסנים במקרר כמה שעות טובות, מוציאים כשעה וחצי לפני ההגשה ומגישים. עוגה פצצה ושווה כל דקת עמל!
מצרכים לבצק:
כוס וחצי קמח תופח, חצי חבילת מרגרינה, קליפת לימון מגוררת, חבילת סוכר וניל, 1 חלמון, 2 כפות שמנת חמוצה, 3 כפות סוכר ו-2 כפות קוניאק. שתי תבניות בקוטר 26 ס"מ ונייר אפיייה.
אופן הכנת הבצק:
לשים בצק מכל החומרים ומחלקים לשני חלקים. ב-2 תבניות עגולות פורשים נייר אפייה ומהדקים עליהן בעזרת האצבעות את שני חלקי הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כשהבצק מזהיב קלות מוציאים התבניות ומסירים הבצק בזהירות מתחתיות נייר האפייה.
מצרכים למלית:
צנצנת לפתן דובדבנים, 1 שמנת מתוקה, 2 כפות גדושות אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט), 2 כפות סוכר.
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים שתי כוסות נוזלים של סירופ הלפתן פלוס מים (צריך שתי כוסות נוזלים בסך הכול!) מוסיפים כף סוכר. בוחשים הפודינג עם מעט מים כדי שיימס ומוסיפים לסירופ תוך כדי ערבוב עד שהכול מסמיך. מקררים היטב.
מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר. מניחים תחתית בצק אחת בכלי הגשה ושופכים מעליה את הפודינג. על זה מפזרים הדובדבנים המגולענים ומכסים בקצפת. לבסוף מכסים בתחתית הבצק השניה ומפזרים אבקת סוכר מעליה. מאחסנים במקרר כמה שעות טובות, מוציאים כשעה וחצי לפני ההגשה ומגישים. עוגה פצצה ושווה כל דקת עמל!
עיתונאית , שדרנית רדיו ומנחה ערבי זמר ישראליים וכם בעלת ועורכת חיה גולן באהבה http://www.hgolan.co.il