דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עקרונות תזונה בעידן הרפואה החדשה 

מאת    [ 15/03/2009 ]

מילים במאמר: 938   [ נצפה 3388 פעמים ]

תשכחו מקלוריות, תשכחו משומן כולסטרול ומשקל. תשכחו מלחץ דם רמת סוכר בדם והורמונים, או כל בדיקה אחרת המצביעה על רמת בריאותכם. הגילויים החדשים מצביעים על כך שהמדד האחד והחשוב מכולם היכול להשליך על בריאותינו הינו רמת ה- ph בדם וברקמות. מדד ה-ph מודד את רמת החומציות/בסיסיות. כמו טמפרטורת הגוף הצריכה להיות מאוזנת בטווח מסוים, כך גם רמת החומצה בגופינו הצריכה להיות בסיסית יותר. גופינו יישמר רמת בסיסיות זו אף על חשבון הרס רקמות הגוף, וזה, מסתבר הינו הבסיס למרבית המחלות - סכרת, לחץ דם, סרטן, ניוון פרקים, כולסטרול, השמנה ועוד. רמת ה-ph נעה בין 0-14, כאשר מ- 0-7 טווח החומציות, מ- 7-14 טווח הבסיסי ו-7 זה ניטרלי (מים). רמת ה-ph בגופנו נעה בין 7.36-7.45 , מתחת ל-6.8 ומעל 7.8 נוצר נזק בלתי הפיך לתאי הגוף ואף למוות. כל סטייה מטווח זה גורמת לגופנו לבצע את השינויים הנדרשים כדי לאזן את רמת חומציות/בסיסיות, באם תהליכים אלה מתמשכים לאורך זמן המחלות המוכרות מתפתחות. גופנו בנוי לתפקד בסביבה בסיסית, אך גופנו מייצר חומצה כחלק מתהליכים פיזיולוגיים - עיקול, פירוק חומרים וכו. גופנו מנקז את החומצה דרך השתן, דרך האוויר שאנו פולטים, דרך מערכת הדם והלימפה, דרך שינויים הורמונליים, דרך העור ועל ידי ניטרול החומצה בעזרת מינרלים בעלי תכונות בסיסיות - סידן, מגנזיום. תאי הקיבה מפרישים חומרים חומצתיים ביותר וזאת כדי לעזור בפירוק המזון, אך זהו המקום היחידי בגוף בו גופנו חומצתי. כל שאר הגוף מתפקד ברמה בסיסית. כאשר רמת החומצה עולה לרמה שהגוף כבר אינו מסוגל לסלק, הדם הופך לחומצתי, תאי הדם מפסיקים לתפקד ביעילות, כמו כן, הגוף "מאכסן" את החומצה בשרירים,בלב,בכבד, במוח ובאזורי שומן -בחזה, אגן, בטן. מסתבר שתהליכי נטרול החומצה, סילוקה ואגירתה ידועים כ"תהליכי הזדקנות". כולנו מכירים את ההרגשה של חנק, כבדות ואי יכולת לנוע לאחר ריצה קצרה ומהירה. זאת, לא מכיוון ש"נגמר לנו האוויר" אלה עקב הצטברות אדירה של חומצת חלב בשרירים ובדם הגורמת לעלייה ברמת החומציות. חומציות יתר נגרמת מתזונה לקויה, מרעלים בסביבה שאנו נושמים ומרמת הדחק ומתח בגופנו. מכיוון שחומציות יתר הינה תופעה כל כך שכיחה, זה נחשב כמצב נורמאלי. כשאנו חשים ברע ופונים לטיפול לרוב אנו עושים זאת כדי לקבל הקלה במחושים. אך מרבית המחלות הניווניות הנם תולדה של חומציות יתר שהגוף כבר אינו מסוגל לנקז מגופנו. חומציות יתר משבשת את אספקת החמצן לרקמות ובכך לירידה ברמת האנרגיה בגוף ואנו חשים תשישות ועייפות. חומציות יתר פוצעת את דפנות כלי הדם, גורמת להסתיידות ולסתימת עורקים. כדי לנטרל את החומצה הגוף מפריש סידן הגורם לאוסטאופרוסיס (איבוד סידן) ולזיזים ושחיקת פרקים. דרך נוספת שבה הגוף מנטרל חומציות יתר הינה על ידי שומנים, ובעצם עודף משקל והשמנה הינה תולדה ישירה לחומציות יתר. חומצית יתר מונעת עיכול וספיגה של ויטמינים ומינרלים החיוניים לפעילות הגוף. המדד המשותף אצל חולי סרטן, מכל סוג שהוא הינו - חומציות יתר!! כדי לשנות את תהליכי המחלה, כדי להאט את תהליכי ההזדקנות, כדי שנוכל לנוע בכיוון של בריאות אנו חייבים להיות יותר בסיסיים ופחות חומציים. לכן, השינויים המתבקשים הנם להוריד את רמת המתח בגופנו, אם ע"י פעולות המרגיעות או ע"י טיפולים העוזרים לגוף להשתחרר מהמתחים. השינויים התזונתיים המתבקשים הנם מעבר לתזונה בעלת אופי בסיסי. בנוסף יש להרבות בשתייה, עד 4 ליטר. אצל רובנו מנגנון הצמה הפסיק לשדר לנו שאנו צמאים וככל שנרבה בשתייה מנגנון זה יחזור לתפקד. ניתן לסחוט לימון, לימון הינו הפרי בעל תכונות בסיסיות. צריכת המזון צריכה לכלול 80% ירקות טריים. יש להימנע מריבוי צריכת פירות וזאת בגלל רמת הסוכר. זכרו היטב!! סוכר עובר תהליכי תסיסה בגוף וגורם לחומציות. בדומה, פחממות (ספגטי, תפו"א ואורז לבן אף יוצרים חומצה. במקום זה ניתן לאכול - כוסמת, דוחן, קינואה, קוסקוס ובורגול. המנע לחלוטין מצריכת בשר, עוף, פירות ים ודגי בריכות. את החלבון ניתן לצרוך מדגי ים עמוקים (סלומון, טרוטה). הידעת!! ברוקולי מכיל 40% חלבון, גם אבוקדו מכיל חלבון בכמויות גבוהות. המנע מצריכת חלב ומוצריו, חלב גורם לאובדן סידן בעצמות. בסוכר בחלב, לקטוז,אינו מתעקל בגופנו וגורם לדליפת סידן מהעצמות. מה עם קלוריות? תשכחו גם מזה. קלוריה הינה אנרגיה המופקת מהמזון אותו אנו צורכים ולא כל מזון יכול לספק את האנרגיה הטמונה בו. גופנו מתפקד- מייצר אנרגיה, על ידי תהודה מגנטית חשמלית, גופנו מתפקד בין 60-70 מגה הרץ. לכן, ככל שהמזון אותו אנו צורכים יהיה בעל תדר גבוה כך האנרגיה שגופנו יפיק תהה גבוהה יותר, וזה אומר יותר אוכל חי וטרי -ירקות, ופחות אוכל מעובד ומשומר. טבלת מזון והערכים הבסיסיים (+) והערכים החומציים (-) כרוב ניצנים 0.5+ כוסמת 0.5+ אורז חום 12.5- ממתיקים 26.5- אספרגוס 1.3+ עדשים 0.6+ חיטה 10.1- שוקולד 24.6- כרוב ירוק 2.0+ טופו 2.5+ אגוזים 8.0- סוכר חום 17.6- חסה 2.2+ שעועית 12.0+ גרעיני דלעת 5.6- מולסה 14.6- בצל 3.3+ פולי סויה 12.0+ גרעיני חמניה 5.4- סירופ 8.7- כרובית 3.1+ שעועית לבנה 12.1+ אגוזי לוז 2.0- דבש 7.6- כרוב לבן 3.3+ שקדים 3.6+ זרעי פשתן 1.3- קטשופ 12.4- אפונה טרייה 5.1+ שומשום 3.6+ שמן חמניות 6.7- מיונז 12.5- קישוא 5.7+ שמן זית 1.0+ מרגרינה 7.5- חרדל 19.2- תרד 8.0+ מים מינרלים 7.3+ שמן תירס 6.5- רוטב סויה 36.2- בצל ירוק 8.3+ מי קוקוס 9.0+ חמאה 3.9- חומץ 39.4- שעועית ירוקה טרי 11.2+ דג בריכה 11.8- קשיו 9.3- ליקר 38.7- שום 13.2+ אננס 12.6- בוטנים 12.8- יין 16.7- סלרי 13.3+ מנדרינה 11.5- פיסטוק 16.6- בירה 26.8- פלפל אדום 18.8+ אגס 9.9- תפוח אדמה 2.0+ קפה 25.1- נבטי שעורה 28.1+ בננה בשלה 10.1- בשר בקר 35.0- מיץ פירות 8.7- נבטי סויה 29.5+ אפרסק 9.7- דגי ים 20.0- סוכר לבן 33.6- מלפפון טרי 31.5+ משמש 9.5- עוף 18.0- תה 27.1- מיץ עשבי חיטה 33.8+ פפיה 9.4- ביצים 18.0- שימורים - קולורבי 5.1+ תפוז 9.2- פירות ים 5.0- אוכל מעובד - חזרת 6.8+ מנגו 8.7- כבד 3.0- אוכל מוכן - לפת 8.0+ ענבים 7.6- גבינות 18.1- גזר 9.5+ דובדבן 7.0- שמנת 3.9- סלק 11.3+ תות שדה 5.4- חלב 1.0- לימון 9.9+ שזיף 4.9- חלב חמאה 1.3+ עגבנייה 13.6+ תמר 4.7- לחם לבן 10.0- אבוקדו 15.6+ מלון 2.5- לחם מלא 6.5+ בננה לא בשלה 4.8+ אשכולית 1.7- לחם שיפון 1.3+ אבטיח 1.0-

ד"ר שמי שגיב , כירופרקט
מומחה ברפואת ספורט, ומאמן לבריאות והיתפתחות
http://www.chiropract.co.il/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב